Алексей: Цветанов иска да ме отстрани

Бойко много загуби от ареста ми, каза бившата барета
Обновена: 22 окт 2010 11:10 | 22 окт 2010 09:54,
121
Алексей: Цветанов иска да ме отстрани
Снимка: БГНЕС

"Не може през 2006-2007 година да сме били партньори с Цветан Цветанов, включително и финансиране на ГЕРБ, а сега в 2010 година аз да съм "Октопод" на прехода”. Това каза пред Kанал 3 Алексей Петров – Трактора.

Бившият съветник на ДАНС даде първото си интервю, след като бе пуснат под домашен арест.

Алексей Петров заяви, че е имало сериозен сигнал за неговото унищожаване, за което от затвора са предупредили прокуратурата.

"Тъй като знам силата на информацията, няма да си позволя като министър Цветанов да сляза на едно махленско ниво или да си позволя ескалиране на напрежение", бе категоричен той.

"Надявам се министър Цветанов да прекрати саморазправата с мен. Като министър той си позволи да слезе на едно частно ниво и в крайна сметка да се опита да ме отстрани. Казвам го в най-общ смисъл. Имаше неща, които ми се случваха, може да не са били част от някаква тактика, но бяха факт. Например много неща, които бяха свързани с действията на разследващите органи по разпит на свидетели, натиск на различни граждани. Срещал съм арестанти в ареста, които са били уговаряни да свидетелстват срещу мен и много неща, свързани с предоставянето ми на лечение", коментира още бившата барета.

По думите му делото срещу него е безпрецедентно.

"Аз съм го квалифицирал лично като политическа поръчка и продължавам да твърдя, че е такова", бе категоричен той.

Попитан какъв е интересът на Цветанов от една лична война, Петров отговори, че не знае, а само може да предполага.

"Аз лично смятам, че проблемът е по-стратегически като сгрешен модел в самото управление – PR, което МВР е позиционирано в управлението повече, отколкото му се полага. В този смисъл министър Цветанов отне повече от енергията на управлението. В един момент той реши, че ще поведе битка с престъпността. Смея да се съмнявам, че под маската на битка с престъпността се поставят цели като елиминиране на опоненти, бизнес конкуренти, дори лична саморазправа", заяви Алексей Петров.

"Едва ли за някого е тайна, че аз не съм в ареста заради моята виновност, но ще спра дотук, за да не навлизам в хода на делото", отбеляза той.

Според него банковото лоби е една от причините за ареста му.

Още по темата

Пуснатият под домашен арест Алексей Петров отново свърза операция "Октопод" с призивите си през 2009 г. да бъдат свалени лихвите на банките, както и парите на големите държавни предприятия да се преместят в банката за развитие, за да могат с тях да се отпускат заеми за средните и малките фирми.

Така той засегнал интересите най-вече на банките, в които са разпределени парите на най-големите държавни предприятия.

Според Алексей Петров от ареста му са загубили много хора, включително и Бойко Борисов.

"Аз бях един от малкото, да не кажа най-сериозният опонент (като под опонент може да се разбира и приятел, а не враг), и в този смисъл смятам, че той загуби. Имали сме свободни разговори на различни теми, в това число и за прословутите лихви. Водили сме както лични, така и разговори, свързани с малкия и средния бизнес", разказа бившата барета.

На едно от заседанията на съда Петров коментира, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен. Бившият агент на ДАНС обясни какво е имал предвид:

"Имах предвид различни политици или по-скоро политиците, които подкрепят управлението, които, от една страна, демонстрират подкрепа... Мисля, че тя по особен начин беше свързана и с елементи на подкопаване, за да може да се доближим до властта. Смятам, че точно тези политици го подведоха".

Относно апартаментите на вътрешния министър Цветан Цветанов, Алексей Петров каза, че той е придобил двата апартамента в "Изток" в периода, когато е бил на обществени места на работа, което някак си е съмнително за човек, който не получава доходи.

Той обяви, че е подкрепял идеите на ГЕРБ при създаването на партията, както и това, че арестуваният в операцията "Наглите" Антон Петров – Хамстера, също ги е подкрепял и одобрявал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Повик от настоящето преди 13 години
E tozi naistina e nagyl! To mu lich,i che e podozritelen otdalech, ama iska da napravi bylgarina na lud! Aide stiga be! Petrov, pomni, che ima gospod (Alach)!
114
0
 
1
 
! Отговори
янко преди 13 години
Абе то името ти достатъчно се опетни вече,така че ако имаш достойнство и чест,сам ще се отстраниш!Ама кокала май ти се е усладил бая,та не ти се пуска ,и понятия като съвест и морал са ти станали съвсем непознати.
113
0
 
1
 
! Отговори
kk преди 13 години
Ама каква заплата от 2000 лева бе,луди ли сте да им вярвате?!Та Директорите на Дирекции в ДАНС вземат по 4000 лв!Та Цв.Цв.взема по-малко от тях ли?!Само жена му взема над 3000!
112
0
 
1
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
REJE PI6KI!!..AKO IMA6 VNIMAVAI!
111
0
 
1
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
aMI KATO ISKA6,IDI VUV VENECUELA. nII SI ISKAME BAI tO6O
110
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
A ti na koi si advokat?!
109
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
razplakal e na babati 4ere6kata.
108
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
Druje.Toqgata ima dva kraq a ne edin kakto ti se iska...
107
0
 
2
 
! Отговори
rave преди 13 години
Moje i da e Ahmedpoma4eto.no e inteligenten 4ovek,spokoen, ne pliue nikogo vupreki vasi4ko!Analizira mnogo dobre situaciite.Naverno znae mnogo ne6ta!...Mnogo pekan pi4.
106
2
 
4
 
! Отговори
MERI6181 преди 13 години
Kaто ви чета глупостите,повечето се надлъгвате помежду си!Нещастници!Един пише,че с мъки и лишения направил два апартамента на децата си,друг нещо друго лъже.Всички крадете,само с тая разлика,че едните си пъхат ръцете повече в кацата с меда,а други,по-малко.Същите сме като гърчолята,нали сме си Балкански народи.И поне пишете правилно и на кирилица.За някой,който не знае-кирилицата е НАшАТА АЗБУКА!Приятен ви ден!
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви жалки типове имат власт и са фактор в българското общество. Жалко за България!
104
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
zaradi nego moiqt sin izbqga vav AMERIKA,za6toto tyk nqma otarvane ot nego,mafiot golqm,mrasnik,gadniar,ybiec,mytra dolna
103
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
licho imam chesta da go poznavam,mafiot,rekertior,zlobar,mrasnik,toi ne zaslyjava da e mejdy jivite,kolko maiki i momicheta e razplakval,samo toi si znae,trqbva da leji vav zatvora,vsichki sega 6te treperqt ot nego,mytrite sa sas nego,no nqma zakoni vav taia skapana darjava
102
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
mnogo doliqm mafiot,kolko maiki e razplakal.............samo toi si znae,kolko xora e reketiral,samo toi si znae,a za platenata lybov.................toi si znae,golqm prestapnik,kraino vreme da leji vav zatvora,no dano ima pravosadie ili pak 6te se izkara nevinen,kakto drygite mytri,a toi e nai-golemiqt mrasnik,mafiqta e sas nego
101
2
 
6
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Абе работи това е неоспорим факт или поне се опитва , но ние българите не можем да му простим това , че масово народа мизерува а той за 1 година като министър със заплата не повече от 2000 лева , как става така че притежава толкова недвижими имоти ... тия истории от сорта на свекърва му влоговете да ги разправя на Веско Маринов :)))))))))
100
7
 
7
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Тъмното минало на Боко и Цецо излиза краха им настъпи.
99
10
 
10
 
! Отговори
МАФИЯ преди 13 години
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТ С ТОЗИ ***,МАФЬОТ,МУТРА ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА,ОТКЪДЕ ВАДИ СУРАТ С ЯНЕ ДА ДРАЗНИ ХОРАТА,АМА И ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ЕДНИ МУЙКОВЦИ,ЗА ДА ПАДАТ ПАРИТЕ И ПРИ ТЯХ Е ЕДНА ПОМИЯ.
98
4
 
13
 
! Отговори
от 99 преди 13 години
а този мазен очи няма ли да млъкне или в българия да си мафиот е гордост? от къде са неговите пари?
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо да си подава оставката цв.цветанов? ти ли ще я вършиш тази работа? аман от простаци в тази държава- няма неоплют,няма неомазан. министърът си разбира работата и си я върши добре. защо не се занимаваш с *** в българия,а с единствения министър на МВР,който работи както трябва?
96
1
 
7
 
! Отговори
Довърши го преди 13 години
А ти пък искаш да го застреляш или... а най добре е да си спретнете един махленски бой пред парламента. Публиката ще е безплатна. Пък може и адин атракцион отстрани - дълги маси за ловки ***, кой когото ебне. В другия край сумо борби за дупетатки - с тез форми за друго не стават. Плюене със семки за независимите и мазни борби за доганчорбарите. Поне ще е весело.