"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"

Газът по тръбопровода потича през 2015 г.
Обновена: 23 окт 2010 14:25 | 23 окт 2010 14:21,
95
"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Газпром" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) подписаха споразумение за предпроектното проучване на българския участък на газопровода"Южен поток", съобщиха от руския газов гигант.

"Между "Газпром" и БЕХ вече няма никакви противоречия. Няма пречки за бързо създаване на съвместно предприятие, което да отговаря за проектирането, изграждането и експлоатацията на българската отсечка от газопровода."

Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на руската компания.

Още по темата

Подписаният документ определя механизмите и срока за сътрудничество между двете дружества за провеждането на техническите и икономически изчисления за изграждането на "Южен поток" през територията на страната ни.

"Ние сме уверени, че през първата половина на 2011 г. ще сме в състояние да вземем решение за оптимизация на маршрута на газопровода към Европа", каза президентът на руската компания Алексей Милер.

В телефонен разговор в четвъртък руският премиер Владимир Путин и министър-председателят Бойко Борисов се договориха до 15 ноември да бъде създадено съвместното предприятие.

Очаква се строителството на "Южен поток" да започне през 2013 г., а в края на 2015 г. тръбопроводът да бъде пуснат в експлоатация.

"Южен поток" ще доставя природен газ за страни от Централна, Източна и Южна Европа по трасе извън територията на Украйна. Чрез него Москва цели да избегне зависимостта при доставките на руски газ за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
7
 
! Отговори
ет преди 13 години
Браво, България трябва да се обвърже още по-тясно с Русия и постепенно да се измъкне от прегръдката на Брюксел. Да живее Велика Русия!
74
2
 
8
 
! Отговори
техн. университет преди 13 години
България ще се оправи само ако стане 51-ия щат на САЩ. Е това е истината драги сънародници. Заплати средно 3000 долара и свободно носене на оръжие, можеш да убиваш при самоотбрана ако *** те нападне, и неприкосновена и свещена частна собственост. Не съм ли прав?
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера разглеждах Айфон 4, шедьовър на техниката. А днес прочетох, че Върджин Атлантик са извършили първия пилотиран полет с космически самолет. Това са загиващите САЩ.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за какво да им помагат? С какво са им длъжни? Дали са им цял остров, какво повече?
71
4
 
12
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
селското стопанство в България беше съсипано от комунистите начело със съветския гражданин георги димитров, когато земята на отрудените селяни беше насилствено иззета и вкарана в ткзс, а тези които отказваха да се национализират бяха изпращани в лагери.
70
8
 
6
 
! Отговори
Фактофил преди 13 години
Селското стопанство на БГ беше съсипано от една синя лека жена-Филип Димитров!!!
69
3
 
6
 
! Отговори
рави рави преди 13 години
Да помогнат на Хаити....Лесно е ...близко е ...Прадедеите на хаитянците са били докарани като роби от прадедите на американците.... Ама не искаааааат!!!
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако янките се вразумят и се откажат от империята си и помагатна земята, но не като империя- добре.-------------- В какво трябва да се състои тази помощ? Как да помогнат на Русия, Индия, Китай и Япония? Какви са проблемите на Русия?
67
4
 
3
 
! Отговори
drug преди 13 години
до sizzle 63Това нашето се превръща в индивидуалеан спор.Ти държисш на своето, а за на своето.Сигурен съм аз ще бъда прав някой ден.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Купуваме домати от Турция и Гърция.------------- Е, такива като тебе са ми най-отвратителни. Кой ти пречи да си произведеш домати, бе? Искаш да си гражданин, а някой на село да работи, за да храни и тебе.
65
2
 
8
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
освен това в българия можеш да живееш добре. не е нужно да бъдеш крадец или убиец за да правиш пари. познавам много хора, които работят усърдно и успяват са си докарат много прилични доходи. но се иска квалификация и много работа. ако те мързи да се научиш да правиш нещо по-добре от останалите и да работиш до скъсване - никой не ти е виновен, че си зле.
64
7
 
8
 
! Отговори
drug преди 13 години
do sszzle @59Такива гупави хора като теб съсипаха бг.Знаех ли че БГ е в центъра на света, с най-добър климат и почви. прочетитова е писано в "National Georgarfic".Тъпите политици ни продадоха.Купуваме домати от Турция и Гърция.
63
3
 
13
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
и защо точно реши, че американците ти пречат да живееш добре? защо само американците са ви в главата, не мога да разбера. аз мога да ти дам подробен списък на конкретна намеса на ссср и русия в интересите на българия, които са донесли неоспорими вреди върху развитието на държавата и народа. какво конкретно на теб ти направиха американците, питам аз?
62
7
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
sizzljo,*** gjaursko,nedei sam da si slagash plusove.
61
0
 
3
 
! Отговори
drug преди 13 години
до 57 snizzleа бе пич, аз нямам идоли , само искам да живея добре.какво е било и какво е сега за мен за мен няма значение, искам да съм добре, но сега е лошо!
60
6
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
58,govorish gluposti.
59
5
 
11
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
именно руснаците и диктуваната от тях икономическа политика в българия през последните 65 години съсипа и селското стопанство - взеха земята на хората - построиха ненужна никому индустрия, като кремиковци, която окончателно отрови водите и почвата, а през последните 20 години техните възпитаници по съветски рушат и доограбват последните остатъци от България
58
4
 
11
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
американски щат няма да станем, защото америка никак не се интересува от нас, ама никак, но навремето за малко да станем 16-та съветска република, благодарение на съветските слуги в софия, които до ден днешен са същите и продължават да работят срещу интересите на България.
57
4
 
10
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
САЩ загива още от 1917-та година, според твоите идоли и техните наследници в кремъл, ама ха да загинат и все се окопитват, мръсните империалисти. бях миналата седмица там и са много зле, живи да ги оплачеш. нямат какво да ядат, горките, редят се масово на опашки пред руското и китайското консулство за визи, от индия и бразилия направо директно са ги отрязали и са им казали да не се надяват. бил гейтс и уорън бъфет са си купили имоти в сибир, казаха по телевизията и много скоро се местят там.
56
2
 
2
 
! Отговори
drug преди 13 години
до "само ББ" @54Ние никога няма да бъдем провинция на US.Ние сме балканджии, нямаме нищо общо с тях,ние сме нация а не сбирщина.Разбери го!