"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"

Газът по тръбопровода потича през 2015 г.
Обновена: 23 окт 2010 14:25 | 23 окт 2010 14:21,
95
"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Газпром" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) подписаха споразумение за предпроектното проучване на българския участък на газопровода"Южен поток", съобщиха от руския газов гигант.

"Между "Газпром" и БЕХ вече няма никакви противоречия. Няма пречки за бързо създаване на съвместно предприятие, което да отговаря за проектирането, изграждането и експлоатацията на българската отсечка от газопровода."

Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на руската компания.

Още по темата

Подписаният документ определя механизмите и срока за сътрудничество между двете дружества за провеждането на техническите и икономически изчисления за изграждането на "Южен поток" през територията на страната ни.

"Ние сме уверени, че през първата половина на 2011 г. ще сме в състояние да вземем решение за оптимизация на маршрута на газопровода към Европа", каза президентът на руската компания Алексей Милер.

В телефонен разговор в четвъртък руският премиер Владимир Путин и министър-председателят Бойко Борисов се договориха до 15 ноември да бъде създадено съвместното предприятие.

Очаква се строителството на "Южен поток" да започне през 2013 г., а в края на 2015 г. тръбопроводът да бъде пуснат в експлоатация.

"Южен поток" ще доставя природен газ за страни от Централна, Източна и Южна Европа по трасе извън територията на Украйна. Чрез него Москва цели да избегне зависимостта при доставките на руски газ за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
5
 
! Отговори
Браво ББ преди 13 години
Аман от турски мекерета. ББ се опитва да лавира, защото е притиснат от изток и запад. Само че изтока дава, а запада е свикнал само да взема. Кой ни подлъга и ни съсипа индустрията , селското стопанство и ни взе пазарите? Да не би руснаците.Така лавираше Борис - започнахме ВСВ с победителите и я завършихме с победителите. Тук освен критикари други няма, защото се иска дупе да управляваш една държава;
54
5
 
5
 
! Отговори
САМО ББ преди 13 години
Дупе да му е яко на ББ. US посланика до два месеца ще го свали и ще назначи друго, марионетно правителство (мараклии дал господ).Дано поне си отиде като ПИЧ и пак ще го изберем. САМО ББ.
53
7
 
6
 
! Отговори
drug преди 13 години
САЩ ЗАГИВА! Новите сили са Русия, Китай,Индия, Бразилия и може би Япония -заедно.Ако янките се вразумят и се откажат от империята си и помагатна земята, но не като империя- добре.Европа никаква я няма, пък камо ли България.Южен поток - Южен поток,политически интереси!
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че ще се строи Южен поток нищо не значи. Като искат руснаците - да се набутват, ще им излезе на тройна цена.
51
5
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 13 години
САЩ се провалиха да осигурят достатъчно газ за Набуко.
50
3
 
5
 
! Отговори
za 37 преди 13 години
Е добре де, като е кукла на конци, защо не ми наредят онез да не подписва? Противоречиш си.............
49
0
 
4
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
*Времето е пари* - нали така
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, Боко боко нали щеше да разтурваш БЕХ дето се возели само с Туарегите и вземали много пари. Нали се сили, че тези ненужни кръвопиици ще ги изчистиш. Всичките ти приказки са само дрън-дрън-дрън.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излез на балкона и си погледни териториите, Атила. Всичко си е на място-успокой се!
46
7
 
4
 
! Отговори
foto kotonio преди 13 години
idi se pregledai,ako iskash gaz ela da ti izeda malko ,taman sev naqdoh sas bob
45
7
 
10
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
От века Българи сме ниепотомци сме на род великнадмогнали сме мъки времезапазили сме своя ликИ тук на Дунав и на Волгакрай Вардара и при Кавказс кръвта си българска сме гордисветлик тъй древен грее в насКакво че време раздели нипогивахме в безброй борбидухът нас български крепи нии Тангра от високо бдиНа днес културните народикултура давахме предизвездата българска води гиПо пътя им през много дниЩе бъдем Пак ще оцелеемЩе надживем всеки мигще даде Бог да съумеемда възродим
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От Атина до Ханой и от Ханой до Лос Анжелес. От Лос Анжелес до Ню Йорк и от Ню Йорк до Атина всичко е българско. Качвай се наконя Атила и си обходи териториите!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как е , пиеш ли си хапчетата?Не!, тц тц, лошоо...ха ха ха ха!
42
17
 
10
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Този договор е НевалиденНе искаме газ от Дегенериралите Руски *** от Български произход а ГРОБ и то не какъв да е а Плитък и МасовИскаме Газ от Братския Ирански Арийски народ.КАЗАХ !!!Вън Руските Терористи и Окупатори от Българските земи на Дунав, Волга и Кавказ за да не стане Камчия Българския Беслан.Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в България леви правителства няма и никога не е ималолява партия може да има само в много богати държави
40
3
 
15
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Ако Б.Борисов е десен, то ние, драги ми българи, сме марсианци най-вероятно...
39
3
 
15
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Бойко, ти като ортодоксален комунист не вярваш в Бог. Аз, като ортодоксален християнин, вярвам! Предизборните ти и следизборни лъжи, както и тази гавра с българския народ няма да ти се размине. Ще си получиш заслуженото! Свише!
38
0
 
13
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Ле ле колко си прав ! Къде отиде оная сложна дума де....фикация с която щяхме да имаме избор ? Пак ни предадоха !!!
37
8
 
17
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Чудни хора има в България! Защо си мислите, че Боко или който и да е българин, може да вземе каквото и да е сериозно решение за бъдещето на България? Пределно ясно е, че САЩ искат да спрат енергийните проекти на Русия Ако могат ще го направят и ще наредят на Боко да не подписва.Фактът, че Боко дава зелена улица на Русия,показва, че такива са инструкциите от зад океана.САЩ не могат да спрат Русия в Европа! А вашият Боко е кукла на конци! Силите му стигат да плюе по Станишев и предишните!
36
20
 
14
 
! Отговори
HE<?dlrs преди 13 години
Да ни е честит новия Съветски проект, рожба на комунизЪма и съциализЪма !!!!!!Бойко Борисов НЕ Е нито десен, нито демократ, нито про-Европейски настроен. Той е слуга на ГОЦЕ, Путин и червената мафия. Нали е пазвантин !!!ГЕРБ Граждани за Европейско Развитие на Бандитизма !!!!