ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011

Тъмносините ще гласуват против бюджетите на НЗОК и ДОО
Обновена: 25 окт 2010 13:25 | 25 окт 2010 13:24,
176
ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

ДСБ няма да подкрепи републиканския бюджет за следващата година, съобщи лидерът на партията Иван Костов.

"Не можем да подкрепим бюджета на изоставените поради страх реформи. Ако го направим, преставаме да бъдем гарант и коректив, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата", коментира Костов.

"Няма антикризисна политика, нарушават се законите на страната, няма консолидирана бюджетна програма", допълни той.

От партията ще съгласуват в рамките на Синята коалиция как точно да изразят позицията си. Освен да гласуват "въздържал се", е възможно да не участват в гласуването или да напуснат залата.

Не е разглеждан вариантът да гласуват против централния бюджет, защото това може да се приеме катo скрит вот на недоверие към кабинета, обясни Костов.

От ДСБ обаче ще бъдат категорично против бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

Според тях бюджетът на Държавното обществено осигуряване е прокризисен. "С увеличаването на осигурителната вноска и вдигането на осигурителните прагове се удря по малкия и средния бизнес", аргументира се Костов.

Бюджетът на здравната каса пък е незаконен. Касата прави трансфер на средства към здравното министерство, което противоречи на модела на спешната медицинска помощ в страната, обясни лидерът на ДСБ. 

"С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той.

ДСБ призовава новия здравен министър незабавно да изтегли този бюджет и "да не се въвлича в тази система от закононарушения".

Друг проблем била наредба 49 на Министерството на здравеопазването, която засяга частните болници. С нея за първи път се въвеждат изисквания за минимален брой легла за болниците. Многопрофилните трябва да разполагат поне с 60 легла, а специализираните – с 30. 

От 70 здравни заведения към Асоциацията на частните болници у нас 60 попадали под ударите на наредбата. Това означава, че се ликвидира частната болнична помощ у нас и е неприемливо, посочи Петър Москов от ДСБ.

"Това правителство отива към национализация", заключи Иван Костов. Според него управляващите имат време да оттеглят бюджета на НЗОК и да се явят на поправителен и да си напишат отново домашното.

Възможно е съдът да върне тези бюджети, което ще означава блокиране на държавата в толкова тежък момент, напомни Москов. 

"Ако се направи опит да бъдат прибрани парите на професионалните пенсионни фондове, ще подпиша петиция до Конституционния съд да спре това. Ще подкрепя и фондовете да протестират пред съда и да откажат да изпълнят подобно желание на правителството", закани се още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване кажи Герб мафия ли са Кажи си
151
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Сиско, *** да си досучеш, чичовото малоумниче!
150
0
 
3
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Г-н Костов, крайно време беше да се изправите. ГЕРБ ни разката фамилията.
149
1
 
1
 
! Отговори
Херо преди 13 години
Съгласен! Това е точно така, но всички, които пишат тук са ходили прави под масата тогава и не си го спомнят това за съжаление. / за шиптарите де!/Иначе много им знае устата, да се чудиш какво си мислят че представлява държавата и каква и е целта. Според тях сигурно трябва да ги обгрижва нон-стоп, че да ги носи на ръце и до *** даже. Да, да -с тоя материал нищо добро не ни чака /Симончо го беше казал по друг начин - "Сменете си чипа!"/
148
0
 
2
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
"С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той.ми то винаги е било така бе *** винаги са се лекували с нашите пари!Дори и по времето на Костов
147
4
 
2
 
! Отговори
сиско преди 13 години
Този нали беше на власт, нали като знае как се праве бюджет и как се ръководи държава пак щяха да го изберат. Само че не го избраха, направо го разкараха. Къде пак се вре и какво иска нахала ?????
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Епа ного важно... време ви е да излезете от парламента, щото при новите избори вобще нема да влезете!
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма страшно за бюджета, пуделите от Атака ще го подкрепят. Може и един общонационален митинг (2 хиляди души) да спретнат пред офиса на ДСБ.
144
1
 
1
 
! Отговори
za 156 преди 13 години
Kato se zamislia i az minah po tvoia pyt..............no do den dneshen glasuvam za Kostov, na principa na nai-malkoto zlo
143
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ифане какво пак искаш е ? Не ти ли стига толкова дето краде? Не мога да си обясня какво ги правите тия милиони ? То като та гледам за никъв..... не ставаш и колкото и пари да имаш тя смъртта скоро и на твоята врата ще почука .. просто годинките си минават и минават. Ама си толкова нагъл, че искаш до край да тормозиш. Защо не се намери някой да ти "оправи проблемите" ...................................................................................................
142
1
 
6
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Шегуваш ли се? Аз *** няма да нося. Но съм анвит за хубава каска. Има си предимства: пази от падане с мотор, пази мацките да не те виждат, че си готин, за да не те свалят от моттора; пази от вятъра и от слънцето в горещите дни. А, чалмата е един навит *** на главата. Че ние преди като нямахме шапки и каски, си навивахме кърпи? Все тая. Въпроса е, че Костов е пекан играч. Дали е син, жълт, червен или бял или карамбозов не зная, но е голям дявол. Хитър като змия, че и повече.
141
2
 
19
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Костов може да не го обичате, може да го мразите, но Господ забавя, но не забравя. Каквито и ресурси да впрегнете от ДС пак ще останат мислещи хора и пак ще изберем най-можещите-тъмно сините. Ще дойде Видов ден. Най-голямото проклятие на България се нарича БКП (
140
14
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
много костовисти и лъжци незнам дали си вярвате но човекът направил най лошото за България това е костов.Спотайваше се правеше се на обиден но царя не му потърси никаква отговорност(той беше във власта да може да заграби и това което хе е хегово)и сега разчита на давност точи зъби за власт и пак да граби.
139
1
 
16
 
! Отговори
Фил преди 13 години
За всички които плюят Костов, ще припомня, че освен всичко друго той не се съгласи да приемем албанци в България по време на косовската криза. Помните ли, че тогава в Македония имаше 300 хил. албански бежанци и от ЕС ни натискаха да отворим границата за тях? Представяте ли си какво щеше да стане ако бяха влезли. След 20 г. щяха да сигурно 1 млн. та те раждат нон-стоп. Тогава ДПС щеше да ни изглежда като шегичка. ЗАСЛУГАТА Е НА ТОЗИ КОГОТО ПЛЮЕТЕ.Но за съжаление в BG е така. Справка - Стамболов.
138
14
 
5
 
! Отговори
тъмничар преди 13 години
Чакам с нетърпение господина Костов да бъде изпратен в нашето заведение-за него спечиално-южно изложение с климатик и мини бар....
137
15
 
5
 
! Отговори
не преди 13 години
НЕ,НЕ И ПАК НЕ ЗА ***,КОИТО ОПРОПАСТИ БЪЛГАРИЯ.НАЗНАЧЕТЕ ЕДНА ПРЕЦИЗНА ПРОВЕРКА НА ТОЗИ КРАДЕЦ.
136
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иван Костов е единственият човек,който става за премиер.Всички други,абсолютно всички трябва да бъдат изгорени живи.Особено тези,които с всяко свое действие се опитват да унищожат Костов.Това ще е голямата приватизиция,но не престъпна-да ги вържат и да изгорят ЖИВИ!
135
7
 
1
 
! Отговори
kenedi преди 13 години
nedeite da podkrepyate borisov,no si prigotvete fesove i chalmi.
134
3
 
5
 
! Отговори
Човеколюбец преди 13 години
П.С до КНК !!!!!--Защо сега този има 5-човека, след като му дадохме един цял Парламент, ти помисли -дали той е най далновидния политик и дали само аз съм простакът, а къде си ти в този момент и кой кого дърпа в тинята назад???
133
7
 
6
 
! Отговори
Човеколюбец преди 13 години
До КНК -- Ти си с розовите цайси пич !!! Аз съм голям и възрастен така, че мога да направя сравненията във времето а също така и изводите !!! Заложил си на слаба карта, този Мавър е 7-спатия, аутсайдер от когото всички си изпатихме след като скачахме пред Ал.Невски !!! Бях със студентите тогава и с Е.Кошлуков и плакати съм правил и от полицията бой ядох при блокадите на орлов мост !!!! Но онова което се случи после ме върна в 1-клас, справка Аменхотеп -по назад в постовете !!-Не е този човекът