ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011

Тъмносините ще гласуват против бюджетите на НЗОК и ДОО
Обновена: 25 окт 2010 13:25 | 25 окт 2010 13:24,
176
ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

ДСБ няма да подкрепи републиканския бюджет за следващата година, съобщи лидерът на партията Иван Костов.

"Не можем да подкрепим бюджета на изоставените поради страх реформи. Ако го направим, преставаме да бъдем гарант и коректив, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата", коментира Костов.

"Няма антикризисна политика, нарушават се законите на страната, няма консолидирана бюджетна програма", допълни той.

От партията ще съгласуват в рамките на Синята коалиция как точно да изразят позицията си. Освен да гласуват "въздържал се", е възможно да не участват в гласуването или да напуснат залата.

Не е разглеждан вариантът да гласуват против централния бюджет, защото това може да се приеме катo скрит вот на недоверие към кабинета, обясни Костов.

От ДСБ обаче ще бъдат категорично против бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

Според тях бюджетът на Държавното обществено осигуряване е прокризисен. "С увеличаването на осигурителната вноска и вдигането на осигурителните прагове се удря по малкия и средния бизнес", аргументира се Костов.

Бюджетът на здравната каса пък е незаконен. Касата прави трансфер на средства към здравното министерство, което противоречи на модела на спешната медицинска помощ в страната, обясни лидерът на ДСБ. 

"С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той.

ДСБ призовава новия здравен министър незабавно да изтегли този бюджет и "да не се въвлича в тази система от закононарушения".

Друг проблем била наредба 49 на Министерството на здравеопазването, която засяга частните болници. С нея за първи път се въвеждат изисквания за минимален брой легла за болниците. Многопрофилните трябва да разполагат поне с 60 легла, а специализираните – с 30. 

От 70 здравни заведения към Асоциацията на частните болници у нас 60 попадали под ударите на наредбата. Това означава, че се ликвидира частната болнична помощ у нас и е неприемливо, посочи Петър Москов от ДСБ.

"Това правителство отива към национализация", заключи Иван Костов. Според него управляващите имат време да оттеглят бюджета на НЗОК и да се явят на поправителен и да си напишат отново домашното.

Възможно е съдът да върне тези бюджети, което ще означава блокиране на държавата в толкова тежък момент, напомни Москов. 

"Ако се направи опит да бъдат прибрани парите на професионалните пенсионни фондове, ще подпиша петиция до Конституционния съд да спре това. Ще подкрепя и фондовете да протестират пред съда и да откажат да изпълнят подобно желание на правителството", закани се още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
2
 
! Отговори
Софокъл преди 13 години
Този ДЕМАГОГ ми разби живота и семейството с неговите непопулярни мерки, шокови терапии, приватизация,РМД-та и незнам какви си измишльотини още. След като провали тотално народа си, а не себе си --- ибрика доведе Мадридската коммарджииска мумия която ни погреба за 800 дни !!! Да е жив и здрав, червей -хирург да му стане и камък сянка на главата му да пази !!!! Толкоз .
71
3
 
7
 
! Отговори
ок преди 13 години
Освен теб да те издигнем за прайм-министър, а? Междувпрочем изброй ми всичко което е съсипал и аз ще изброя това, което е направил за тази рухнала тогава държава.
70
8
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Иван Костов загроби 3000 български предприятия, иска да унищожава ощеДалаверите на Командира станаха държавна политикаПовече от 3000 съсипани български предприятия това е равносметката от четиригодишното управление на Иван Костов от 1997 до 2001 г. Кабинетът на Командира стана нарицателно за корупция и далавери, факт е, че няма негов министър, който да е излязъл чист след края на мандата, а повече от половината в екипа бяха разкарани от самия Костов, защото се опитваха да вкарат свои корупц
69
6
 
1
 
! Отговори
player преди 13 години
До Ели:ОК можеш ли да ми отговориш на един фундаментален въпрос:Защо след като СДС управляваха 4г. не ги избраха за втори мандат веднага след това ?? ами вече 9 год. са все опозиция ?
68
0
 
6
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Не знам кой е болен и кой заблуден. Но пък всеки има право да вярва и да мечтае. Така ,че споко , добре съм ..........и не вярвам на платени агенции . Ти още ли не знаеш кой докара царя ?????????
67
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"КОСТОВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ МИНИСТЕР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОДИНА ! КАЗАХ !"Да не беше го КАЗАЛ, нямаше да излеждаш като НЕНОРМАЛЕН ***! Костов дойде носен от надеждата на хората и им се изплю в устата, като ограби де каквото можа. Що червена номенклатура и сини чиновници станаха бизнесмени по негово време!Рекетьорите станаха застрахователи, без никакво разследване или съд. А и една от днешните известни МУТРИ - Алексей Петров - бе назначен от Костов! Това не бива да се забравя!!!
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти имам източниците на информация :)))))
65
1
 
4
 
! Отговори
Обама Бин Ладен преди 13 години
Никой, никого, за нищо не настройва! Просто гербавите са болшевишка партия и въобще нито ДСБ, нито СДС, нито никоя друга нормална демократична партия няма място около тях! Техни идеологически братя са акатистчетата, расатета, разните пчелички от рояка, кичещ се с абревиатурата ВМРО и други подобни! БСП също са идеологически много по близки до гербавите, от колкото до всички останали! Пак ще го повторя, от милиционер демократ не става!
64
3
 
10
 
! Отговори
стг преди 13 години
единствения който се осмели да скочи против Доган беше Костов, тогава го беше наврял в *** ***, но после почна активното мероприятие ЦАР
63
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Благодаря за вниманието :)
62
9
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Костов е крадец на едро, бивш ***, същия е като Станишев, Доган и Мадридския мошенник. Може да е малко по-печен и по-адекватен от Герберските некадърници, но е ДОКАЗАН КРАДЕЦ И РАЗСИПНИК ... не ме карай да започна да изброявам що нещо съсипа Мавъра!
61
8
 
2
 
! Отговори
глупава ли си или т преди 13 години
До 72 Ели ти си май болно момиче и не пиши глупости защото *** има само 2% .С неговата *** видя колко му дадоха когато дойде царя и сега е същия нагъл *** и онова педерастче от сдс Марнинчо.
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Костов има недостатъци, но поне е кадърен политик и още по-кадърен икономист. Виждаме недоносения Дянков на къде ни води, а и видяхме как хора като Лъчо Мозъка си прокарват частните и лобистки закони в парламента.
59
4
 
7
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Спомням си, че Алексей Петров преподаваше на Надежда Нейнски карате в столичния спортен комплекс Спартак в началото на 90-те години. Тогава Надежда беше редова секретарка в СДС. По-късно стана министърка на външните работи в правителството на Иван Костов, евродепутатка и се именуваше с фамилията на първия си съпруг Камен Михайлов.Това разказа вчера кметът на тетевенското село Градежница Свилен Русинов.
58
3
 
7
 
! Отговори
Внимание, внимание! преди 13 години
Едва ли някой който да не признава за успешни първите две години от управлението на Иван Костов. Той сбърка, като смени 7-8 министри твърде късно. Почти същото се случи и на Станишев, който пък изобщо не премахна корумпираните си министри, въпреки доброто управление по негово време. Това от своя страна даде възможност на власт да дойдат льольовците. Следващото управление ще бъде от подобни на тези "Клин ,клина избива". В този смисъл идва ред на Алексей Петров.
57
6
 
10
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Ако изборите бяха днес, за кого бихте гласували? * 19.2% ГЕРБ * 8.26% БСП * 44.48% "Синята коалиция" * 1.14% РЗС * 1.75% ДПС * 2.89% НДСВ * 2.89% "Атака" * 19.4% Няма да гласувамТака ти се представя, разрови малко из нета и ще видиш истината.
56
1
 
3
 
! Отговори
cocain bosss преди 13 години
ti pa kav faktor si be ***, KOMANDIRA e naq erudiraniqt 4ovek tam u teq 240 pi6legari, barabar s ministrite!!!Sajalqvam 4e v bugariq horata sa dosta prosti i zatova sme na tva deredje.........a pa vie si glasuvaite za kradcite seki pat!!!!!!!!!!
55
2
 
3
 
! Отговори
Бг преди 13 години
Не се настройвайте ГЕРБ срещу ДСБ. Истинските врагове са БСП и ДПС. ГЕРБ и сините може и да имат различия но най-добре е да се разберат. А иначе сега има някакъв шанс на се прати ДПС в десета глуха и да се ограничи до минимум влиянието на комунистите. Ако Бойко е забравил обещанията си - трябва да го принудим. Ако трябва и с масови протести както е сега във Франция.
54
1
 
1
 
! Отговори
sl преди 13 години
gluposti dsb obajdat se ot vreme na vreme da ne gi zabravqt malkoto ostanali tehni glasopodavateli
53
3
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Кметът на Градежница: При Алексей Петров идваха Иван Костов, Надежда Михайлова, Луджев, Румен Петков