ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011

Тъмносините ще гласуват против бюджетите на НЗОК и ДОО
Обновена: 25 окт 2010 13:25 | 25 окт 2010 13:24,
176
ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

ДСБ няма да подкрепи републиканския бюджет за следващата година, съобщи лидерът на партията Иван Костов.

"Не можем да подкрепим бюджета на изоставените поради страх реформи. Ако го направим, преставаме да бъдем гарант и коректив, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата", коментира Костов.

"Няма антикризисна политика, нарушават се законите на страната, няма консолидирана бюджетна програма", допълни той.

От партията ще съгласуват в рамките на Синята коалиция как точно да изразят позицията си. Освен да гласуват "въздържал се", е възможно да не участват в гласуването или да напуснат залата.

Не е разглеждан вариантът да гласуват против централния бюджет, защото това може да се приеме катo скрит вот на недоверие към кабинета, обясни Костов.

От ДСБ обаче ще бъдат категорично против бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

Според тях бюджетът на Държавното обществено осигуряване е прокризисен. "С увеличаването на осигурителната вноска и вдигането на осигурителните прагове се удря по малкия и средния бизнес", аргументира се Костов.

Бюджетът на здравната каса пък е незаконен. Касата прави трансфер на средства към здравното министерство, което противоречи на модела на спешната медицинска помощ в страната, обясни лидерът на ДСБ. 

"С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той.

ДСБ призовава новия здравен министър незабавно да изтегли този бюджет и "да не се въвлича в тази система от закононарушения".

Друг проблем била наредба 49 на Министерството на здравеопазването, която засяга частните болници. С нея за първи път се въвеждат изисквания за минимален брой легла за болниците. Многопрофилните трябва да разполагат поне с 60 легла, а специализираните – с 30. 

От 70 здравни заведения към Асоциацията на частните болници у нас 60 попадали под ударите на наредбата. Това означава, че се ликвидира частната болнична помощ у нас и е неприемливо, посочи Петър Москов от ДСБ.

"Това правителство отива към национализация", заключи Иван Костов. Според него управляващите имат време да оттеглят бюджета на НЗОК и да се явят на поправителен и да си напишат отново домашното.

Възможно е съдът да върне тези бюджети, което ще означава блокиране на държавата в толкова тежък момент, напомни Москов. 

"Ако се направи опит да бъдат прибрани парите на професионалните пенсионни фондове, ще подпиша петиция до Конституционния съд да спре това. Ще подкрепя и фондовете да протестират пред съда и да откажат да изпълнят подобно желание на правителството", закани се още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
10
 
! Отговори
Алек преди 13 години
Напълно подкрепям коментарите ти, КНК! Вече се уморих да повтарям, че освен ДСБ няма друга партия, която знае правилните действия и е готова да ги ОСЪЩЕСТВИ , но наистина доста от хората са свикнали да отдават на приказките на политиците повече значение от действията им. 65 години комунизъм (минус 4 от 1997-2001) отучиха хората да различава думите от действителността.
131
2
 
9
 
! Отговори
Спонги до 149 преди 13 години
Цитатът е на АГЕНТ ВИКТОР. Същият този агент вкара ББ във властта. Не изтегли ченгето Герджиков от първия тур за частичните избори за кмет на София. Така десните софиянци с половин процент изостанаха зад БСП и се принудиха да изберат по-малкото зло. ГЕРБ са болшевишка милиционерска партия, харесвана от ченгета, бивши доносници и наивници.
130
0
 
2
 
! Отговори
същата преди 13 години
Имам идея -----Би ли могло нашите *приятели* извън страната да взимат при себе си нашите престъпници и да ги осъждат според техните закони -----Достатъчно материали и данни имат само в пресата -----Да конфискуват всичко що е за конфискуване и да излежават присъдите си там ----- Без обаче да ни се месят в каквито и да било други вътрешни работи и без да ни дават съвети - у нас умни хора има,стига да не им се пречи -----Нашият бич са престъпността и външната намеса
129
4
 
19
 
! Отговори
XD преди 13 години
Костов говори аргументирано и е единствения политик в Б-я които се изказва научно-аргументирано по икономически проблеми. Комунистите едно си знаят крал бил. Къде са яхтите му, как живее той, къде са парите му? Смениха се всички да управляват, но срещу него освен клевети никой не извади едно доказателство, не заведе едно дело. Преватизацията та преватизацията. Преватизацията беше спасението за Б-я. Такава имаше в всички бивши соц страни. Без нея стигнахме до Виденовата зима.
128
1
 
0
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
до 132 - За съжаление - така е / и то за много голямо съжаление / -----Това дори не е и отчаяние,това е повече от отчаяние
127
2
 
6
 
! Отговори
кнк преди 13 години
138,Човеколюбецо...сигурно си ЧОВЕКОМРАЗЕЦ и ченге с вмирисан мозък та не можеш за измислиш някакво смислено изречение и пишеш глупости.Не е нужно да се правиш на ***,защото личи по написаното от теб,че си такъв.Не знам защо си мислиш,че и аз като теб искам да стоя калта,набутан от твоите хранители - комунистите и ченгетата.Помисли и ти(ако можеш дае мислиш) на какъв си хал и дали си струва заради няколко червени трохи да плюеш по нормалните хора.
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Иване, кажи си, те ще те разберат"... край на цитата!
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Командира пусна новото парче на Слави- "Пусни Бойко по ръба"!!! Хахахахаха
124
1
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Имам само една забележка към поста ти. "Явлението" дори в кавички е много меко за ББя а Костов е на светлинни години над ББ и не е болшевик като него.
123
1
 
0
 
! Отговори
младен преди 13 години
то да е само той......
122
10
 
2
 
! Отговори
narod преди 13 години
KOSTOV MAI ZABRAVI 4E VIE UPRAVLQVATE
121
4
 
8
 
! Отговори
ови преди 13 години
Много добре го е казал Костов. Браво.Лошото му е , че като дойде на власт , върши точно обратните неща на това което говори.
120
2
 
32
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...... преди 13 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА Е ПРОТИВОЗАКОННА И ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА!АКО СЕ ОПИТА ДА НАПРАВИ ТОВА---Б.Б., ЩЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ!БРАВО ВАНЬО, ВСИЧКО КАЗАНО ОТ ТЕБ Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!ЯВНО ,ГЕРБ СА ПЪТНИЦИ!ТАКА СЕ СЛУЧВА СЪС ВСИЧКИ "МАСКИРАНИ ***"---НАКРАЯ ИМ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ!УСРАНИТЕ!!!!
119
3
 
29
 
! Отговори
но комент преди 13 години
каквото и да си пишем, Костов е с класи над Бойко Борисов.В днешните кризисни времена той трябваше да е премиер, а не "явлението" Борисов.
118
3
 
22
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Докъде я докарахме ей!Като слушам Бат Бойко, направо започвам да харесвам Костов.
117
12
 
6
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ДО ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ-КОМУНОИДИ В БЛОГА.ДРУГАРИ,ПРИВЪРШВАЙТЕ СЪС СЛОВОБЛУДСТВОТО И МАНИПУЛАЦИЙТЕ. БЪРЗОПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ,ЧЕ ЗАПОЧВА ПОМИЯТА НА ВАШИЯ слави. А ВИЕ ГОСПОДА СИНИ СПРЕТЕ ДА СЕ ЗАИГРАВАТЕ С ПОРЕДНАТА ГАСТРОЛИРА- ЩА ТРУПА НА АРЕНАТА НА ЦИРК БЪЛГАРИЯ.ТРУПАТА НЯМА ПРОГРАМА.ИДЕЯ И ВИЗИЯ.НОСИ СЕ БОДРО НА ГРЕБЕНА НА ПОПУЛИЗМА И ПРОДАЖБИТЕ/ЮЖЕН , БЕЛЕНЕ/ И БЛЕСТИ С ТОТАЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.КОНСОЛИДИРАЙТЕ МИСЛЕ- ЩИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ! ДОКАТО НЕ СМЕ Я ЗАГУБИЛИ НАПЪЛНО.ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО.
116
3
 
1
 
! Отговори
Човеколюбец преди 13 години
На автора КНК- да му направят ДНК профил !!! И ако е от растителен произход със 380 волта АС от ухо до ухо чрез дефибрилатор, може и да мутира до човешкото !!!
115
1
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 13 години
много правилно!
114
6
 
24
 
! Отговори
кнк преди 13 години
дО 120 И 121.вИЕ СТЕ ЕДНО И СЪЩО ЧЕНГЕ!!!Масовата приватизация я направи Жан Виденов през 1996г. и продаде за жълти стотинки всички работещи предприятия по това време.Така се появи Николай Банев,Гергов,Павлов,Кюлев и цяла плеада приятели на Първанов.По чисто комунистически начин прехвърлате вината си на невинните,които се опитаха и спасиха това което можеше да се спаси.Умирате от яд,че се случи това и не разсипахте държавата до край.Ако не беше Костов,сега щяхте да ходите на просия в Албания.
113
10
 
4
 
! Отговори
Изненадан преди 13 години
Аре,тоя не е ли в затвора?Аааааай.........