Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ

Асен Урманов пристигна у нас
Обновена: 28 окт 2010 11:51 | 27 окт 2010 19:07,
268
Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ
Асен Урманов Снимка: БГНЕС

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране.

Асен Урманов пристигна на летище София и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Василeв и Георги Терзийски.

Според Яне Янев Урманов е ключов свидетел по делото „Октопод”, върху който е оказван натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото.

Укриващият се от юли месец насам в чужбина бивш шеф на съвета по екология в столичната община и на предизборните щабове на ГЕРБ за "Люлин" и Кремиковци е пристигнал заедно със "здравите членове на своето семейство" по думите на Емил Василев - съпругата му и по-малкия син Огнян.

“Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки”, каза Урманов на летището.

“Бях помолен от адвокатите на Алексей Петров да се явя като свидетел и да бъда разпитан пред съдия. Не ме разпитаха пред съдия, започнаха да ме разпитват по разни капанчета и заведения, след това – в Националната следствена”, разказа още той.

Урманов потвърди, че по време на разпитите е бил подложен на арогантно отношение и определени твърдения не са били вписвани в протокола.

Свидетелят, както го наричат от РЗС, не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация".

Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов потвърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС, са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили.

Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.

Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.

Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.
Емил Василев от РЗС потвърди, че има документи с подписа на Цветанов, но не сподели каква е сумата, получена от "Лев корпорация".

Още по темата

Василев смята, че медиите са манипулирани и подчерта, че най-важното в случая е, че има документи и свидетел, които уличават вътрешният министър в получаване на средства от "Лев корпорация".

По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията.

"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него", увери Емил Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
15
 
! Отговори
хяхя преди 13 години
Ще има още много време да стоите в сайта и да пишете глупости-а ако скоро има избори хомодружинката ви няма да вземе и 14%/13 за БСП и 1%за РЗС/Така че-дерзайте .
16
19
 
22
 
! Отговори
ДЖоро преди 13 години
Цветанов , Бибитко ква стана тая, ойде коня в ряката а ???????
15
8
 
18
 
! Отговори
1 преди 13 години
ХАХАХА.. егати финансирането - 1000лева. Направо му се е разпрал джога на трякторчето. 100% гаранция, че е дал по толкова пари на всички партии, за да си върже гащите... Хитро момче е тоя. Само че, сега като му ги върнат, пак си остава същия болкук.
14
14
 
17
 
! Отговори
Asan преди 13 години
XAXA MRASNITE KOMYNISTCHETA KAKVO LI NIAMA DA SATVORIAT,ABE POMAK NALI I TI I ALEKSEI I LYDOTO QNE I STANISHKATA STE V EDNA GAY DRYJINKA,MAI VI ZAPALIXA ZADNICITE I SEGA ISKATE DA GASITE OGANIA:)
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe neznam koi kogo obache neshtata mai sa mnogo kofti.
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КАКЪВ ТЕАТЪР
11
29
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ви вярва вече бе ГЕРБ.Вие сте ***.Страшно дебелокожи.Като тапири.ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ.
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нищо не схванах. хем бил близък с алексей петров,хем хората от ДАНС му тормозели семейството...хем сега ДАНС-аджии от РЗС "ще го пазят"...
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kanal3
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, да видя какво съм разбрал дотук: Според РЗС Петров е невинен и ще става политик, но в същото време обвиняват Цветанов, че е прал пари през фирма на Петров. "Свидетелят" бил разпитван по капанчета и заведения, но досега се крил в чужбина, защото не трябвало да отговаря на атаките с атаки. Както и че полицаи не могат да го отведат за разпит никоко, когато е придружаван от депутати. Мдаа...интересно е в днешно време в нашата страна :)))
7
24
 
32
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Усрани гербери.Усрани.Това е новия морал. БЕЗ МОРАЛ.Марш вашата мама ***.
6
0
 
10
 
! Отговори
пещерняк преди 13 години
Мисля, че сле дтакива новини, повече няма да чета родната политика? Вече съм в омагьосаният кръг на невежеството - там откъдето влязох да се просветля, с тази разлика, че сега главата ми бъка от имена и теории, без доказателства, а зная по-малко и от преди истината по тези въпроси. Сещам се само за една мъдра приказка: ***, че вярвай на светци?" Въпроса е, кое е истина и кое лъжа? Кой ли знае? Не врявам да научим но все пак е интересно дас е научи кой какви ги е вършил? Нали в един свят живеем?
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво стана.......крадеца вика длъжте крадеца
4
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тоя е търчи лъжи щом е от отбора на Яне
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo hora sa go finansirali, s cel oblagodetelstvane, no ne gi e ogrqlo.
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕГА НЯКОЯ ГЛАВА ТРЯБВА ДА ПАДНЕ . СТИГА ТЕАТЪР ТОЛКОВА ВРЕМЕ!!!
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A TAKA KAKVO STANA SEGA.