Свидетел по "Октопод"-а оплита Цветанов в корупция

РЗС: Асен Урманов е тормозен, за да промени показанията си
Обновена: 23 окт 2010 06:00 | 22 окт 2010 21:35,
196
Свидетел по "Октопод"-а оплита Цветанов в корупция
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов е опитвал да прекара пари с неясен произход през фирми на „Лев Корпорация", които след това фирмата е трябвало да върне като дарение на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че посредникът по тези сделки е човек на име Асен Урманов, който в момента е в чужбина, заради натиск върху него и семейството му да свидетелства срещу Алексей Петров.

По думите на Янев над свидетеля се оказва натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Според депутата Емил Василев показанията на свидетеля са в полза на Алексей Петров. Той добави, че семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото. Това свидетелят разказал по телефона на Емил Василев.

Асен Урманов е разпитван повече от 20 пъти от прокуратурата, като е бил подложен на арогантно отношение от водещия разследването прокурор Светозар Костов. В момента, в който е твърдял факти, различни от тезите на обвинението, разпитът е бил прекъсван и е обвиняван в лъжа, а думите на разпитвания не са регистрирани в протокола.

След като свидетелят не е пречупен, започнал тормоз на семейството му.  Безпокоили са съпругата му с изрази като: "Г-жо Урманова, не можем да намерим съпруга ви, обаждаме се от ДАНС, трябва да го открием, в противен случай ще има лоши последици за него".

И то по време, когато той е с включен мобилен телефон и е можело да бъде намерен, разказа депутатът Емил Василев.

Асен Урманов се свързал с РЗС, след като преди дни синът му бил нападнат и пребит от трима в дискотека в Златна Панега. Младежът бил откаран от брат си в болница с опасност за живота, със счупен череп и хлътване на теменната кост. 

От РЗС смятат, че инцидентът е свързан с дейността на бащата, който от 1997 г. работел в системата от фирми на "Лев корпорация", а през 2005 г. става ръководител на експертния съвет по екология на Столичната голяма община.

Според данните, които предоставил на РЗС, през същата година  Урманов е участвал в предизборния щаб на ГЕРБ в София и като координатор е отговарял за районите "Люлин" и "Кремиковци".

Той разполагал с документи, които доказвали, че фирми от кръга на "Лев корпорация" са осъществявали дарения на ГЕРБ.

По думите на Василев тези книжа носели подписа на вицепремиера Цветан Цветанов.

Още по темата

Лидерът на РЗС е убеден, че Бойко Борисов не знае за тези схеми, за които има съмнение и за пране на пари.

Цветан Цветанов има от какво да се притеснява. Ще се окаже, че имотите са една съвсем малка част от корупционната му дейност, припомни думите си от преди седмица лидерът на РЗС.

Урманов е готов да свидетелства пред съдия по делото "Октопод", както и по отношение на финансирането на ГЕРБ, заяви още Емил Василев.

Свидетелят ще се прибере в страната следващата сряда и иска среща с главния прокурор или магистрат от Върховната касационна прокуратура, пред когото да разкаже за "тормоза, на който е подложен от прокурора по делото "Октопод", добавиха от партията.

От РЗС уточниха, че ще посрещнат Урманов на летището, за да не му се случи нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
0
 
! Отговори
ANTI-KOMUNIST преди 13 години
TRQBVA EDNA NEZAVISIMA KOMISIQ DA GI RAZSLEDI OT 1990 GODINA NA SAM. I ZAKONAT CI6TO TRQBADA EDNAKAV ZA VSI4KI. NA6TA DEBUTATI ZA6TO SI KRIQT ZAD IMUNUTEDA? dEPUTATSKIQ IMUNUTED NEZABAVNO TRQBVA DA PADNE.
190
5
 
4
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Този вече ми омръзна!И медиите му обръщат прекалено голямо внимание като за хора с неговия акъл.Ами да им даде главният секретар на МВР по един "Макаров" и един от двамата - войводата или Цветанов да мирне. То не бяха инт риги ,мръсни ризи, не бяха ревове,доноси, информации,контраинформации... Бъхтън!Вече започвам да считам всеки вестник,в който има "въпроси и отговори" за жълт. Защо им отделяте "трибуна" на тези,не виждате ли,че станаха за смях!
189
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
-ЩЕ ГО БРОИМ ЗА ПАТРИОТИЗЪМ АКТА-ЩЕ СПРЕ ДА НИ СМЕЕ СВЕТЪТ-А НИЕ ДА МИСЛИМ КАКВИ НЕНОРМАЛНИЦИ ИЗБИРАМЕПЪРВО БЕ6Е 1 МЛН Е ОТ СМЕТКА ОХРАНИТЕЛНА НА ОБЩИНАТА ОТКРАДНАЛ-КАТО СЕ ОКАЗА 4Е ЦВЕТАНОВ НЯМАЛ ДОСТЪП ДО СМЕТКАТА ТОВА СЕ ЗАБРАВИИ СЕГА ДР ***-ОТ НЯКОЙ СИ В 4УЖБИНА ПРОСТИ НИ БОЖЕ И НИ ПАЗИ ОТ СОБСТВЕНИТЕ ГЛУПОСТИ И БЕЗМИСЛИЕ И ЗЛОБА
188
4
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Не си добре информиран. Синът на Овчаров е завършил микробиология във Виена ,а защитава докторат в Оксфорд.Има разлика.По всяка вероятност това момче не е "дрямало "по цял ден пред РС и "ръсило"мъдрости като теб ,а е работило здраво.Дай Боже на повече български деца такива успехи.
187
7
 
17
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Не знам Яне какъв е ама Цецо Цветанов добре се е облагодетелствал откъм недвижими имущества май ... :))) ОСТАВКА !!!
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Янето е земеделец, прави всичко от любов към ралото..........на трактора :)
185
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ооо, герберчета, пребоядисани комунистчета, как сте - блажите ли, блажите ли, мушмуроци - все на далаверката сте
184
3
 
5
 
! Отговори
бай джибро преди 13 години
грозде не набрах янке
183
5
 
7
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Яне за парите които ти дава Петров мисля че прекаляваш а на този му носи бокет ако искаш
182
0
 
3
 
! Отговори
za 172 преди 13 години
A gleda4ka na stari hora v USA za pet godini okolo 100 000 dolara.......
181
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излиза един *** тетевенски *** който бил Асан като малък а после станал Алексей, вземат го в отряда на баретите, след това ДС го прави агент под прикритие - низша длъжност! Как е станал след това милионер този човек не е ясно - най-вероятно от рекет. Сега тъпана Сашо Диков тръгнал да му прави интервюта в канал 3 - където помака каза че бил от добрите милионери и похвали ортака си - мутрозастрахователя от Лев Инс - Хамстера.
180
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Р.Овч е пропуснал конгреса на БСП , защото е бил в Оксфорд на дипломиране на синчето си.....E как няма да учи синчето на Р.ОВЧ в Оксфорд след като преди малко в Панорама Бойко Борисов каза, че днес са пристигнали от Москва резервните части за шести блок на АЕЦ "Козлодуй", като същите са закупени преди години за 24 млн. лв, а те сега са платили 270 хил. лв. Няма такава наглост НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ.
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''...Асен Урманов е разпитван повече от 20 пъти от прокуратурата,...''=======================================================И той сега се сети да каже тожа на Янето ?!? И срещу колко ''в зелено'' е въпросът?
178
0
 
2
 
! Отговори
za 166 преди 13 години
Ami ne mogat............:))) amin
177
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Заглавието е подвеждащо. Не го оплита, а го обвинява публично. "Оплита" предполага, че не е вярно, а аз без дори да съм го видял съм на 100% убеден, че е вярно. Все пак Цветанов, всички го познаваме (прекарваме с неговия образ и глас повече време, отколкото със семействата си). Но това с апартаментите и финансирането далече не е всичко, има и още по - сериозни неща. А говоренето веднъж като почне ...
176
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Цветанов е политически "пътник", ако не разкрие кому е давал консултации и е "пътник", ако разкрие кому е давал консултации. Проблема не е само там, а и Лидера ще трябва да поеме отговорност, тези хора са овластени от него и чрез него, т.е. той ги е избирал, пък и след толкова "подкрепа", редно е да го подкрепи и в това. Пък и не е верно, че Борисов не знаел какво прави Цветанов. Точно той ли, който е такъв параноик и деспот?!
175
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе те всичките са за пандла ама трябва да дойде някой от европейският съд че да ги провери ама нали отчитат дейности с показните си акции и представят някакви кокушкари за опасни в обществото и ги тикат из затворите а истинските престъпници нема кой да ги съди защото те са с имунитети ако ми ги дадът такъв имунитет ще им забия че свят ще им се завие
174
3
 
7
 
! Отговори
13 преди 13 години
Цветанов и Яне под ръчичка и в селската кръчма,там да си гукат, на мен ми трябват хора които просто да си вършат работата,а и да знаят как.
173
3
 
17
 
! Отговори
501 преди 13 години
100 млн. за подслушване,90 млн. за култура..........резултатите не закъсняват
172
4
 
15
 
! Отговори
Ама то е ясно преди 13 години
На всеки е ясно че Цвъ ще отиде в панделата, ако не избяга с Цмърдянков в САЩ. Мойе пък да ги екстрадират - нещата се менят и там - трябват им корумпирани политици, ама докато не се разбере - дигне ли се шум - айде - ние отвъд океана сме с "чисти ръце".