РЗС: Оставка на шефа на СОС или му вадим банковата сметка

Щели да покажат финансови трансфери с много нули
Обновена: 4 ное 2010 16:40 | 4 ное 2010 16:39,
126
РЗС: Оставка на шефа на СОС или му вадим банковата сметка
Снимка: БГНЕС

Ако до петък в 13 часа председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов не подаде оставка, ще раздадем документ на всички журналисти за банкови трансакции по личната му сметка. Това се закани лидерът на РЗС Яне Янев след среща с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Янев е предоставил на данъчния шеф сигнали за имотите и финансовото състояние на Андрей Иванов и за данъчни престъпления, извършени от зам. изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров.

След като покажем документа в петък, Андрей Иванов ще бъде позорно изгонен от СОС, категоричен беше Емил Василев от РЗС. Ставало дума за финансови трансфери по личната банкова сметка на Андрей Иванов. Ще видите за какви цифри с колко нули става въпрос, каза Василев.

Ще оповестим „няколко документа за една далавера“, открехна още малко вратата Яне Янев.

Ако си подаде оставката, няма да раздадем на медиите документа, защото ще видим, че има капка съвест и се е признал за виновен. Ще дадем документа само на компетентните органи, ако решат да предприемат действия, разясни Янев.

Още по темата

Запитан откъде разполагат с данни от сметката на Андрей Иванов, след като банковите сметки по закон са тайна, Янев спонтанно изстреля: „От ДАНС“. След като обаче журналистите се зачудиха дали отговорът му е сериозен, или по-скоро ироничен, той поясни: „Разбирайте го като шега, но не го изключвайте като възможност“.

Медийният сериал на РЗС със сигурност продължава, след като от партията поканиха репортерите на поредната пресконференция в петък в 13 часа и обещаха "интересни" разкрития. 

РЗС отлагат във времето изнасянето на данните, тъй като не можели наведнъж да изсипят огромната по обем информация. Яне Янев отговори и на упреците на Андрей Иванов, че подготвената от РЗС папка е отпреди три месеца, а излиза на бял свят едва сега.

По думите на Янев преди няколко месеца нямало чуваемост и имало цензура и натиск от страна на правителството всички да хвалят в един глас ГЕРБ. Сега нещата са се променили и обществото осъзнало, че ГЕРБ е един балон.

Другият сигнал, свързан със заместник изпълнителния директор на НАП, е за неизпълнение и нарушение на служебни задължения, конфликт на интереси, търговия с влияние и данъчни престъпления. Тошко Тодоров бил „къртица“ на Цветан Цветанов в НАП, смята Яне Янев.

Според РЗС, след като е назначен за шеф на данъчната дирекция в Добрич през 1997 г., Тодоров покровителствал фирми за укриване на данъци и за източване на ДДС.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е уверил депутатите от РЗС, че незабавно ще информира инспектората на Министерството на финансите за сигнала. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Андрей Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
1
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни показа светлият пример на работливото момче Цецко ЦветановВ България има три сравнително Честни начина за забогатяване и един НевъзможенБългарския вариант на играта Стани богат се играе така: 1.Обади се на Приятел...- Обаждате се на Дядо Огнят Дойнов, Чечко Луканов или на приятелите и братовчедите от ДС, може и на министърче и получавате от 1 до 100 милиота, които да връткате за радост на душата, но когато родата или приятелите си ги поискат, веднага ги връщайте, защото иначе Смъртността е висока. Справка Илия Павлов, Кюлев и т.н.2. Помощ от публиката...- Правите си Томболка, финансова пирамидка, тото игрички, или просто ставата Шеф но Тото-2, като Иренчето Кръстева и ставате собственик на от 1 до 100 милиона, купувате си Медиина група, но незабравяйте месечните многомилионни отчисления, защото здравето е толкова крехко3. 50 на 50%.- Правите Далаверка с петрол, срещу храни или просто го внасяте контрабандно, но може и наркотици , алкохол, всякакни други бракувани храни и лекарства, но, не забравяйте, че шанса да ви хванат е 50 на 50%..., но все пак засега хванатите са единици, пък и гладните Следователи, Прокурори и Съдии, и те хляб ядятИма естествено и един Невъзможен начин да забогатеете, който бил избрал Честния Цецко- Работите 40 години от тъмно, до тъмно, и няма значение на държавно или на частно, но сигурно е само едно - ще хванете артрит, шепове и за гарнитура някоя друга вътрешна болестчица, е не за умиране, но пък от тях Много боли и ще сте си все така бедни и гладни
112
3
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Е, не че не искам да го проверят този мазник от СОС, но ако Яне и компания му извадят банковата сметка той трябва да ги осъди, заедно с банката която ще им даде информацията, за посегателство над лични данни и разпространяването им публично. Що аз не мога да отида и да извадя банковата сметка на някой ?
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно време имаше един Буратино - бат' ЖорЖ, дето размиваше народа, тоз *** ще го надмине :))
110
4
 
4
 
! Отговори
za 94 преди 13 години
Супер ,другари ! Ама не се връщайте , а си копайте землянките и стойте там вечно..........да си починем от вас , че 65 години ви храним -вас, децата и внуците ви
109
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нотариални актове така и не видяхме...........а ако Янето изкара банковите смвтки на Р. ***, Гоце Триперливий, Серго Херсонски и Доги Хидрото ще е доста по-успешен..........ама конците му се дърпат от пРезидента
108
1
 
4
 
! Отговори
до НЛО преди 13 години
Ей, НЛО! От коя планета идваш, че си толкова зле с българския?Абе, българи неграмотни и прости! И тези управници са ви много! И затова ви лъжат и крадат, както си искат!
107
0
 
6
 
! Отговори
Банкер преди 13 години
Правилно пък. Ако няма какво да криеш в този живот и всичко ти е доказано - изобщо няма да се трогнеш от "банковата тайна" . Станат ли "публични личностите" нека банковоте им сметки са също публични ори поискване - аз съм "за" !
106
3
 
6
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ЯНЕВ АКО РАЗРОВИ КАКВО ОБЩО ИМА ПАРТИЯ ГЕРБ ЦВЕТАНОВ-БОРИСОВ С МТЕЛ МОЖЕ ДА СИ ОТГОВОРИ НА МНОГО ВЪПРОСИ ПРИ НАЛИЧИЕ НА СВИДЕТЕЛ КАТО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ.НА ПЪРВАНОВ ПОНЕ ТРЯБВАШЕ НЯКОЙ ДА ГО ИНФУРМИРА ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ.А ИДВАХА И ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ЛИЦА И ПРЕДСТОЙ ДА ИДВАТ ОТ ЧУЖБИНА ОТ ЕС И ОТ РУГИ ДЪРЖАВИ.
105
2
 
7
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Георги, не става въпрос кой какво има. Нека да имат. Дай Боже всекиму. Въпросът е от къде са му парите с които го е купил това имане. И дали е платил полагаемите се данъци върху тия пари.
104
2
 
0
 
! Отговори
Бляд ! преди 13 години
.
103
2
 
20
 
! Отговори
ей хора преди 13 години
В Орладновци са пребили учителка в училище с преобладаващо *** присъствие , след работа като се е прибирала и е изпращала *** и е пребита пак от ***. ЕЙ НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ , ей какво става бе , ей министре ти ученик не си ли бил бе , учителка нямал ли си . Бе кво става в тая държава , стига сте си уреждали бизнес отношения с полицейски акции. СТИГА. УБИХА НАРОДА БЕ ЕЙ
102
6
 
17
 
! Отговори
Георги преди 13 години
"ВСИЧКИ КИРЛИВИ СДЕЛКИ НА ГЕРБ И ПЪРВНОВ " аз за Първанов още нищо не съм чул, никой не смее да говори за неговото имотно състояние и да му се рови в сметките.. Това че Цветанов си е купил 2 апартамента изобщо не ме вълнува... Нека разкрият какво има Първанов, Станишев, Алексей Петров.. Цветанов вече го разбрахме, дайте сега и другите ? Яне Янев какви имоти има.. онова педерастче Емил Василев
101
7
 
14
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Абе тоя Яне Янев как ги прави тия неща.. Преди изкара нотариални актове за имоти на Цветанов, сега изкарва банково извлечение от сметката на друг човек ?! Аз до колкото знам това е все информация, която е лична и може да се изисква срещу лична карта! Много ми е интересно как се сдобива с тая информация.. Ами то това си е направо изнудване. Д
100
4
 
8
 
! Отговори
пешо преди 13 години
тоя документ се дава предварително,щото вече няма банкови сметки -----ЗАКРИТИ СА ДНЕС СЛЕДОБЯД .ЕХ,ЯНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ МНОГО СИ КУХ
99
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DAVAI QNI ,DAVAI DOKRAI TEZI MERZAVZI TQBVA DA SI POLU4AT ZASLUJENOTO .IMA6LI DOKAZATELSTVA DAVAI NIE SME S TEB.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не си врачката Тотка дето я даваха по "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА"? Ако си същата няма начин да не "познаеш".
97
8
 
26
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
БРАВО НА ПАРТИЯ РЗС ВСИЧКИ КИРЛИВИ СДЕЛКИ НА ГЕРБ И ПЪРВНОВ НА ПОКАЗ ПРЕД НАРОДА ЗА ДА ЗНАЯТ ЗА КАКВИ *** СА ГЛАСУВАЛИ И ПРЕДСТОЙ ДА ГЛАСУВАТ.
96
5
 
13
 
! Отговори
ПЬХ преди 13 години
яне, ти ме кефиш най-много
95
6
 
19
 
! Отговори
Мандатаджиите преди 13 години
Какво му е успешното до сега на мандата на ГЕРБ?Кодово име: Кърпещите дупки.Не направиха нищо смислено до момента, за да генерират приходи за държавата.Вече не се учудвам, че не са били добри бизнесмени.Лошо е, че по същият начин управляват и държавата т.е. нашият живот.
94
3
 
5
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Ами ако утре в 13 часа изкарат наяве тия банкови сметки тогава какво ще кажеш.