Българската левица: В БСП са се побъркали

Първанов е заплаха за Столетницата, смята Иван Генов
Обновена: 9 ное 2010 07:57 | 9 ное 2010 07:12,
85
Българската левица: В БСП са се побъркали
Иван Генов. Снимка: ПП Българската левица

В момента БСП са се побъркали. Защото те не знаят какво говорят. А не знаят какво говорят, защото не знаят кои са те днес. До такава степен от ръководството от Позитано 20 подмениха самоличността на партията, подмениха нейната идентичност, че не знаят от каква гледна точка да говорят. Това заяви в интервю за Dnes.bg Иван Генов, съпредседател на партия "Българската левица". 

В събота младата формация проведе първия си редовен конгрес. На форума прозвучаха остри изказвания към БСП и бъдещата гражданска инициатива на президента.

"Българската левица" е олицетворение на социалистическата идея, категоричен е Генов. В миналото той беше депутат и член на БСП.

Първоначално Георги Първанов, а след това и Малкият Първанов – Сергей Станишев, превърнаха БСП в социаллиберална, дясна социалдемократическа партия. Така че с най-добри чувства, който се отнася към БСП, трябва да я възприема като капиталистическа левица и нищо повече, коментира съпредседателят на "Българската левица". 

Позитано 20 умъртви БСП като социалистическа партия и освободи един необятен терен за автентичните леви сили. Теренът е свободен, има поне около 100 партии, граждански сдружения, различни неформални движения, които изповядват лява политика и една от мисиите на "Българската левица" е да ускори обединенията наляво от БСП, заяви пред Dnes.bg Иван Генов.

Съпредседателят на младата партия е силно критичен и към бъдещата гражданска инициатива на Георги Първанов: "Президентският проект няма да играе основна роля в българския политически живот. Първанов не може да роди нищо здраво".

Още по темата

Това е пореден удар на Георги Първанов срещу партията, на която е бил председател. И затова в БСП са в шок - "за" подкрепа или да бъдат опонент на АБВ-то, коментира Генов.

Първанов никога не е бил социалист, включително и тогава, когато е бил председател на тази партия [БСП], заяви Иван Генов.

"Българската левица" счита, че този проект [на Първанов] е опит за запазване на преходния елит, отбелязва Генов и е категоричен в оценката си: "И БСП, и АБВ по безспорен начин са свързани с олигарсите".

АБВ е една голяма заплаха за БСП, защото Първанов иска да паразитира върху спомените от своето председателство, каза още социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: БСПиван генов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
6
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Да 59За да се дотира нещо, трябва да се вземе от другия "джоб", тоест от печелившия.Следователно е имало такъв. Тогава дългът беше 7милиарда, а сега 50!!! Ще минат поне още 20 години за да догоним социализма, да достигнем тогавашната икономика!! Държаната притежава само 5% от това което е имала през 1989г. и 50мил. ДЪЛГ!!!
54
4
 
8
 
! Отговори
Бай Геле преди 13 години
Генов е прав, че проекта на Първанов е опит за запазване на преходния елит, доколкото могат да се нарекат елит назначените бизнесмени, малките и големи олигарси, мутрите и чалга-певачките. Всъщност, да пази Господ комунисти да строят капитализъм!
53
9
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 13 години
Уважаеми, ти май си забравил, че цялата българска промишленост работеше на загуба и беше дотирана. Включително с външни заеми, които плащаме сега. Така че недей много да въздишаш по ония времена, щото явно толкова си и разбрал защо ти е била такава покупателната способност. Не че си купувал нещо свястно срещу тия прословути 200лв, ама нейсе. Важното е да дрънкаме глупости.
52
9
 
10
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Дори е Борисов призна!!! "Ако мога да постигна и 1/100 от това което постигна ЕДНОЛИЧНИЯ- ще бъда щастлив"!!! Тогавашния социализъм с всички свои недостатъци беше 1000 пъти на успешен от сегашния капитализъм!!!
51
13
 
4
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
На двуличника Иван Генов мога да кажа само едно - *** И СЕ ГРЪМНИ ВЕ *** ДОЛЕН.
50
5
 
13
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Тавариш в България никога не е имало истински КОМУНИЗЪМ.
49
4
 
3
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Да Гонзо, Но дори и той- ЕДНОЛИЧНИЯ, нямаше и 1/10000 от сегашните велможи!!
48
4
 
6
 
! Отговори
Spas преди 13 години
До 46Или казано по друг начин, по разбираем за ***, тогавашните 200лв, се равняваха на 2000лв. сегашни!!! Крадец и *** е на *** сина!!
47
9
 
12
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Само дето не беше социализъм а беше еднолична диктатура-комунизъм.
46
6
 
11
 
! Отговори
Spas преди 13 години
До 47Крадец си ти!!! Цяла България си купи при социализма, защото средната заплата тогава беше 200лв., в семейството влизаха 400лв., лихвата беше 1% и 20лв. месечно беше смешна сума!!! Голям веселяк си:)))))) За младите семейства с 2 деца опрощаваха 20% ,а с 3 66%. Твоите приказки минават само пред децата и неграмотните!!!
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България като не ставаш за нищо правиш партия
44
11
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
А вие г-н Генов не сте ли се побъркали? Каква нова левица, какви нови партии? Та от вас нищо не става. Вие сте един лъжец и мошеник, който иска само да бъде на ръководен пост въпреки всичко. Тъй като в БСП разбраха, че не ставате за нищо, много бързо станахте предател, за да може поне от някъде да се кандидатирате поне за депутат. Но все още хората помнят когато сте били в предишните парламенти, че всъщност не сте оправдавали техните интереси. Скрийте се някъде и не се показвайте повече.
43
3
 
4
 
! Отговори
Spas преди 13 години
До 48Ако и ти си купил горко ти.... Имал си бол пари дал си:)))))))) Сега и децата ти ще изплащат. С две думи ще изплатиш два...... и то на 1200лв/м2Пък татю си го е купил по 200лв/м2 :)))))))))))))))
42
8
 
1
 
! Отговори
Spas преди 13 години
До 42 За държавната собственост говоря малко по надолу. Тук я наричам "народна",за да подчертая,че макар и държавна собственост, тя не е на народа!!! Може би трябваше да я сложа в кавички за да улесня такива четци като ВАС.
41
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спасе, *** и пульо си купиха апартаменти последните 5 тодини само ти не успя. Докато банките раздаваха кредити като луди ти къде спа?
40
8
 
10
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
спасееее, спасе...заради *** като теб държавата ни е на такова дередже...как с 150лв заплата баща ти е купил апартамент за 15000лв бе ***, не разбираш ли,че заради крадци като него държавата е в батака
39
3
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Тя социалдемокрацията е измислена работа. Самия Маркс казва в писмо: "Време е да се заема с нещо сериозно, стига с тези глупости!" Смешното е, че никой досега не обърна досега на факта, че Гоце дори няма визия, не знае дори как достоверно да поднесе измишльотините които му се диктуват в слушалката на ухото. Обърне шкембата на една страна, пък очите на друга! И паузите едни дълги, непремерени между "речта" му! Не е лесно и да лъжеш ей! Политика му се казвало!
38
5
 
19
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
комунистите са една от най-големите беди на българия...наистина ще е трудно да възтановим разрушеното от тях, но сме длъжни да опитаме...редно е да изчезнат
37
16
 
6
 
! Отговори
Spas преди 13 години
За тези 20 години капитализъм аз не успях да си купя жилище!!! Баща ми по времето на социализма успя!!! А ВИЕ????????? Купихте ли си?????
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
би било о,кей да приемем бсп като една капиталистическа левица, НО УВИ и това втълпявано твърдение - НЕ отговаря на истината, нито малко поне !