Българската левица: В БСП са се побъркали

Първанов е заплаха за Столетницата, смята Иван Генов
Обновена: 9 ное 2010 07:57 | 9 ное 2010 07:12,
85
Българската левица: В БСП са се побъркали
Иван Генов. Снимка: ПП Българската левица

В момента БСП са се побъркали. Защото те не знаят какво говорят. А не знаят какво говорят, защото не знаят кои са те днес. До такава степен от ръководството от Позитано 20 подмениха самоличността на партията, подмениха нейната идентичност, че не знаят от каква гледна точка да говорят. Това заяви в интервю за Dnes.bg Иван Генов, съпредседател на партия "Българската левица". 

В събота младата формация проведе първия си редовен конгрес. На форума прозвучаха остри изказвания към БСП и бъдещата гражданска инициатива на президента.

"Българската левица" е олицетворение на социалистическата идея, категоричен е Генов. В миналото той беше депутат и член на БСП.

Първоначално Георги Първанов, а след това и Малкият Първанов – Сергей Станишев, превърнаха БСП в социаллиберална, дясна социалдемократическа партия. Така че с най-добри чувства, който се отнася към БСП, трябва да я възприема като капиталистическа левица и нищо повече, коментира съпредседателят на "Българската левица". 

Позитано 20 умъртви БСП като социалистическа партия и освободи един необятен терен за автентичните леви сили. Теренът е свободен, има поне около 100 партии, граждански сдружения, различни неформални движения, които изповядват лява политика и една от мисиите на "Българската левица" е да ускори обединенията наляво от БСП, заяви пред Dnes.bg Иван Генов.

Съпредседателят на младата партия е силно критичен и към бъдещата гражданска инициатива на Георги Първанов: "Президентският проект няма да играе основна роля в българския политически живот. Първанов не може да роди нищо здраво".

Още по темата

Това е пореден удар на Георги Първанов срещу партията, на която е бил председател. И затова в БСП са в шок - "за" подкрепа или да бъдат опонент на АБВ-то, коментира Генов.

Първанов никога не е бил социалист, включително и тогава, когато е бил председател на тази партия [БСП], заяви Иван Генов.

"Българската левица" счита, че този проект [на Първанов] е опит за запазване на преходния елит, отбелязва Генов и е категоричен в оценката си: "И БСП, и АБВ по безспорен начин са свързани с олигарсите".

АБВ е една голяма заплаха за БСП, защото Първанов иска да паразитира върху спомените от своето председателство, каза още социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: БСПиван генов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
8
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
DA VI KAJA AZ :- ABV , CVETANOV , VESELO SELO , DANS , PETROV , BOIKO , IANE MANE ...... ALO O O O ....VE4E PO4TI DVA MESECA PARLAMENTA SE ZANIMAVA S GLUPOSTI I I NTRIGI , NO PARITE SI VARVIAT ...... DOKOGA ?
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде всички у лево да ходят в президентсия нужник АБВ, включително и левия кенефмайстор Иван Генов.
33
15
 
6
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Какво всъщност ни готви Бойко Борисов? Магистралите с които се хвали не са народна собственост!!! Много скоро ще бъдат въведени такси и преминаването по тях по нищо няма да се отличава от преминаването по австрийски такива!!!Атомната ел. централа също няма да е на народа!!! Всички тези " инвеститори", ще са съсобственици- ще печелят!!!Тоест строим огромна атомна бомба (макар и безопасна) на наша територия, но за народа няма почти никакви облаги!!! Само социализма е спасение за трудещите се!!!!
32
7
 
14
 
! Отговори
св. Петър преди 13 години
Когато БСП изчезне от лицето на земята,за България ще има надежда за оцеляване.Ако 100 годишната бабичка продължава да разнася зловонния си дъх и това що още шава е обречено на гладна смърт.
31
4
 
3
 
! Отговори
ghost преди 13 години
procenta na bg grajdanite glasuva6ti za bsp=% na ludite v balgaria.povtorna statistika e izli6na.
30
3
 
6
 
! Отговори
ghost преди 13 години
genov bez da iska vze 4e kaza istinata i za bspeditata i za abv-to.ljvata oligarhi4eska partia bsp/dps i uj ljvata abv sa sa6tite oligarhi4eski desni obrazovania kakvito si beha poslednite 20 godini.parvanov se o4ertava kato slujba6,koito predanno sluji kakto na ruskia taka i na bg kapitala.kakvo levo,kakvi 5 leva,gospoda?
29
13
 
6
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Социалдемокрацията е по голям враг за социализма отколкото десните учения за развитието на света.Ако всеки от вас си направи сметката, ще се окаже, че е притежавал много повече частна собственост (лична) по времето на социализма, отколкото в момента! При това без да броим, че държавата сега притежава 5% от това което притежаваше тогава. Тоест ние народът сме загубили освен тези 95%, но и спестявания, право на труд, безплатна медицина и образование. Само социализмът ще ни спаси от бедността!!
28
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА СЕ САМОУНИЩОЖАВАТ ГАДОВЕТЕ ЧЕРВЕНИ НИЕ САМО ЩЕ ПОМАГАМЕ !!!
27
7
 
28
 
! Отговори
Учуден преди 13 години
Ха, някой от ЛЕВО можел да говори и умно. Мислих, че не са останали такива хора в соц средите...
26
9
 
25
 
! Отговори
Георги преди 13 години
хаха.. нещо като се намеси Бойко в играта и другите партии вече немогат да се разберът по между си. Преди който е на власт се разбираше с другите как да управляват и кой колко % да взима от далаверите. Сега Бойко им спря кранчето на всички и вече настана хаос в управлението. Щом почнаха и комунистите да се плюят едни други значи положението е сериозно.. :))). Чакам изявлението на селянина Първанов и нещастника Станишев
25
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първано ще направи това, което СДС не успя - БСП ще изчезне в небитието, където й е мястото.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много банално взе да става вече - преди години имаше проблем с регистрацията на СДС и Юруков се опита да го открадне, сега в БСП ще има такъв опит от страна на Първанов. Сменете плочата!
23
3
 
34
 
! Отговори
Пуфа преди 13 години
За срам на БСП този е напълно прав. Ръководителите на БСП се оказаха най-обикновенни търговци и нагаждачи, за личен келепир? Срамувам се от себе си, че гласувах за СДС, БСП, ОДС и др., през годините, с надеждата да бъдат и патриоти като ръководители, но май съм бил в заблуда? А какви са сега, те си знаят? Но каквото и движение да направите, вече нямам доверие в ние един от вас, лично за себе си.
22
10
 
31
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Хубаво де - ай някой да ми отговори, докато ме няма... След като в БСП са луди, то какъв е електоралният им материал дето гласува за тях ? Излиза, че освен лош материал, то избирателите на БСП са и куку :)Събрали лудите в България комунистите и си направили партия :DИ това не са мои думи, ами на депутат от БСП все пак - аз просто го цитирам и правя изводи ;)
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що се чудите бе, че БСП сие партия на работодателите, няма нищо общо с работническата класа.
20
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще треперат защото откраднаха левия електорат и го използваха за провеждане на десни идеи. Какво лява имаше в управлението на БСП- НИЩО, КРАЖБИ КРАЖБИ ,КРАЖБИ И ПРАВА ЕДИНСТВЕНО НА ТАРИКАТИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ. Хак им е сега. Това рано или късно щеше да се случи
19
8
 
31
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Всъщност Първанов пере проценти, които после ще прелеят в БСП :)Или поне така му се иска... Ама с нашия *** народ, като нищо да успее...
18
13
 
17
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Ша *** хванете за трипера, кат ва кажа на Трактора сички дет плямпате против мене !
17
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
16Същото ще кажа за всеки гласувал за герб,седератите и костича.......ЛИНЧ!
16
13
 
23
 
! Отговори
пенсия преди 13 години
Всеки пенсионер гласувал за гоце и серГЕЙ да бъде линчуван.