Броят ни през февруари, глобата за отказ ще е 120 лв.

3000 преброители плъзват от врата на врата на 10 февруари
18 ное 2010 07:15,
107
Броят ни през февруари, глобата за отказ ще е 120 лв.
Преброителите ще обикалят от врата на врата. Снимка: Булфото

Преброяването на населението ще се проведе месец по-рано от предвиденото.

Вместо през март, както бе планирано, преброителите ще започнат да обикалят по домовете през февруари догодина.

Това предвиждат промени в Закона за преброяването на населението и жилищния фонд, които предлагат депутати от ГЕРБ начело с Красимир Ципов.

Още по темата

Според тях формирането на статистика за броя на българските граждани ще стартира с попълване на формуляр в интернет между 1 и 9 февруари.

От 8,00 часа на 10 февруари из страната ще плъзнат 3000 преброители.

Който откаже да им даде информация или съобщи неверни данни за живеещите в съответното жилище, ще бъде глобяван с цели 120 лв. вместо с 60 лв., както предвижда сега действащата нормативна уредба.

Обиколките на преброителите трябва да приключат до 20,00 часа на 28 февруари.

Акцията по преброяване на населението в България се налага с оглед на решенията на Европарламента и Съвета на ЕС от 2008 година за актуализиране на статистиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
19
 
! Отговори
Кой ще ми каже? преди 13 години
Някой знае ли дали в нормалните държави се правят такива преброявания? Защото, като имам предвид колко лъжи ще се изговорят и колко имоти, коли, яхти, хеликоптери и т.н. се укрият, какъв е смисълът, бе джанъм?
20
1
 
20
 
! Отговори
Електорат преди 13 години
Имам въпроси ? Къде ще се извършва преброяването ми? На улицата, в парка, в ресторанта... никой не може да ме накара на сила да ги пусна в дома си.Преброяването лично ли е или фамилно/семейно? Как можеш да носиш отговорност за жена си с която си в развод.Как да нося отговорност и да посочвам какво притежаватдецата ми в чужбина, където живеят. Там са други ценностите - колата не е лукс, а необходимост. Да се премахнат социалистическите нормиЗащо МВР иска да си опресни базата данни?
19
0
 
28
 
! Отговори
Men преди 13 години
Най-добре да се пишем при преброяването като *** и ***.Така поне ще имаме право да се оплакваме от дискриминация.
18
1
 
28
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Задачата е не да се преброи населението, а да се види кой какво има.
17
0
 
27
 
! Отговори
Kriti4en преди 13 години
Те населението ли броят или колко телевизора имаш??? Много материално броене това. А как ще се легитимират , че са преброители, как да им вярвам? Какви са тези хора, защо ще ми звънят на вратата? Дано не сме си вкъщи , предпочитам да съм в неизвестност и държавата да не знае ,че съществувам!!!
16
0
 
35
 
! Отговори
дава ми се да знам преди 13 години
За неверни данни ще глобяват,е щом има как да извадят достоверни данни защо ще ни занимават нас да им ги даваме хаха
15
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
В данните да се посочва през коя година са закупени жилищата,а не после да кажат, че българите са с най-много собствени жилища, ама са купени по татово време или маааалко след него
14
1
 
35
 
! Отговори
адем преди 13 години
прoстотиите край нямат, има интернет има база данни за това имаме ЕГН ... На изборите как изкарват тези списъци с имената ни ???? ще тръгнат 3000 човека по къщите и ще броят !!!!! пълна боза както цялата държава...
13
0
 
26
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
Тъй като населението със сигурност ще бъде ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКО, след преброяването властите да излязат с ОФИЦИАЛНА информация за причините, довели до намаляването на населението - колко убити, колко самоубили се, колко поради болести , колко при катастрофи,колко ,*безследно* изчезнали и т н ---- Държа за такава ОФИЦИАЛНА информация от нашето правителство конкретно за България
12
0
 
29
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Да идват.Казал съм го и преди!!Самоопределям се сиукс и изповядвам бога на свещенната Татанка!!!Толкоз.Това заслужават като уважение.Колкото те мене, толкоз и аз.
11
0
 
20
 
! Отговори
no name преди 13 години
Ха ха на предишното преброяване бяхме сами в къщи с брат ми и такива глупости отговаряхме, че тая се хвана за главата. Нямаме телевизор, нямаме печка и т.н. - а те се виждаха:)) Сега съм инструктирала бабата ако се появят през деня като съм на работа много да не обяснява само да каже колко души сме и толкова. За всичко останало може да откажеш да отговориш-колко е дохода, какво ти е образованието, колко ТВ имаш у вас и др., за религия също може да не отговаряш. И не могат да те глобят за това.
10
0
 
12
 
! Отговори
вай-вай преди 13 години
Ще има преброяване на дивите зайци!
9
0
 
6
 
! Отговори
xa преди 13 години
аре да видим как ще се справим със задачката ?!
8
1
 
13
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
ne gi puskaite vatre! v nikakav sluchaj! poneje ot predishni slucjai znam, che sled tova kazvat na kradcite koi kakvo ima v kashti i mnogo hora osamnaha obrani. a moje da ima i falshivi prebroiteli, tka che da se vnimava mnogo. nikoi ne garantira sigurnostta na horata, samo akcijki i lapane na pracihki za pred horicata ot selo, za da im e visok reitinga! vseki sam da se pazi! a v sofia ne znam kak shte e. povecheto hora sa na rabota i ....
7
0
 
23
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Говорих с един *** и вика,че на преброителите няма да казват истинската бройка така че това преброяване няма да е много актуално
6
0
 
41
 
! Отговори
мен преди 13 години
А ако не им отворя или ме няма вкъщи пак ли се брои като отказ?
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По този повод сме си спрели домофоните, чудно как ще влязат в сградата :)
4
0
 
23
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
то и от сега се знае колко сме : 2 млн. пенсинери1.5 млн. работещи,учениците по-малко от 1 млн. - всичко това го има на списък по у-ща,детски градини и в НОИ. остават бебетата.значи,между 4.5 и 5 милиона българи...жилищата-от списъка на НАП,нали плащаме данъци. за "веселите селища" и безтова никой няма да си признае.
3
1
 
22
 
! Отговори
Н.Ф. преди 13 години
В РУСИЯ СЪМ,В РУСИЯ СЪМ
2
0
 
48
 
! Отговори
електорат преди 13 години
ПОКРАЙ ТОВА ПРЕБРОЯВАНЕ,ДАНО КРАДЦИТЕ НЯМАТ ГОЛЯМ БЕРЕКЕТ!!!