Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!

Съгласи се обаче с руснаците, че с него се преговаря трудно
Обновена: 26 ное 2010 15:02 | 26 ное 2010 13:40,
465
Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да приеме ултиматума на шефа на "Росатом" Сергей Кириенко българското правителство да реши за АЕЦ "Белене" до пролетта на следващата година. В противен случай руснаците заплашват с неустойки от 1 милиард евро.

"Аз колкото повече ми поставят ултиматуми, толкова повече се втвърдявам. Цената я плащат българите във времето", заяви в кулоарите Борисов.

Още по темата
Той отказа да коментира предлаганата от Кириенко фиксирана цена от 6,4 милиарда евро с аргумента, че за това не можело да се говори "в коридорите пред медиите".

Борисов беше категоричен, че очаква оферта с фиксирана цена от "Росатом".

"Искам да знам, когато ме питат депутатите колко струва това съоръжение, за да почне да работи – да мога да им кажа колко струва. Вие виждате, че сега Станишев и Димитров, които са едни спекуланти, в това изказване казват, че тази централа струва 3 милиарда 970 милиона евро. Нали така? Днес обаче се чува 6,4. Ако се сложат заемите, похарчените пари, плюс посредника 500 милиона, плюс заема към Париба 250 милиона евра – тя отива на 8 и половина – 9".

За разлика от Борисов, енергийният министър Трайчо Трайков даде примерната цена на България за АЕЦ "Белене", която обаче била доста под предлаганите 6,4 милиарда евро.

"Ние стъпваме на заложените възможности за инфлационен индекс в неподписания договор, който според предложението, което ние имаме – максималната инфлация, на която сме съгласни, е от милиард над четирите, тоест около 5 милиарда", направи изчисление на крак Трайков.

Премиерът Борисов обаче бе категоричен: "Когато дойде Кириенко, ще седнем и пак ще гледаме сметките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още по темата: Бойко БорисовБелене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
1
 
0
 
! Отговори
dead преди 13 години
Извинявам се на 1338
341
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-изостаналите страни в Европа /и не малко в Азия и Африка/ са тези които в момента са, или са били под руско влияние. Тази тенденция ще се запази и засилва в бъдеще...Една недемократична, авторитарна държава не може да е носител на прогрес и просперитет, дори да има желание
340
4
 
8
 
! Отговори
няма значение преди 13 години
БОРКО е прав.Това е огромен проект и не става да си стиснат ръцете просто така.Те трябва да се съобразяват с нас,а не ние с тях.
339
3
 
13
 
! Отговори
БОРКО преди 13 години
Бойко, ако осигуриш бъдещното поколение на България с електроенергия чрез ИЗГОДНО построяване на АЕЦ Белене, ще бъдеш овековечен, президент дори, без да лижЕш прекалено много *** на интересчийска Америка, чиято съдба на България не я интересува.
338
0
 
1
 
! Отговори
dead преди 13 години
Ей колко си ***, има ли смисъл с теб да говоря.....................................
337
8
 
6
 
! Отговори
няма значение преди 13 години
Не правете изказвания за които не сте сигурни.Медийните спекулаций и манипулаций са за това.Да си чешете езиците.Това е единствения премиер на РБ които се опитва да ни извади от ***,които разни *** от 20 години бъркат и ни заливат.Вие всезнаиковци защто до сега не критикувахте *** които ни докараха на това дередже.Да не мислите,че 20 години батак може да се оправи за две.БСП,ДПС,НДСВ повече няма да се върнат във власта.Никои БЪЛГАРИН не трябва да го позволява.Пратете ги в Белене.
336
1
 
1
 
! Отговори
dead преди 13 години
ей колко си прос, има ли смисъл с теб да говоря.....................
335
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Извинявам се,до 362!!!
334
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 364:...Над Москва,но под Вашингтон,което си е все същото!!!
333
1
 
9
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Втвърдява мусе бетонната тиква.
332
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е железен .
331
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Бойко!!! Първият политик от 70 години, който поставя България над Москва!!!Р Е С П Е К Т !!!!!
330
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе колко ли ще струва АЕЦ от братския американски народ? Нали не само руснаците правят такива централи. Каква ли ще е офертата на Уестингхаус? Ама защо пък в Турция тези дни руснаците започват строежа на АЕЦ? Дали е по-евтина от нашата? И дали те са си втвърдили позициите, не съм чувал такова нещо. Но изглежда турските сериали ще се гледат на турски ток.
329
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-н Борисов моля кажете ни с какви пари и кой ги плати за 40 членната делегация на Вежди Рашидов в Италия. Той милия не знае кой дава самолета и кой плаща лукс хотел и хапването. Сумата надвишава 200000 евро. Това е втори голям гаф на Вежди а е признат и е голям творец. Неговата безпаметнос той лично я доказа днес по BTV.
328
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ха така, сега Бойко, остава да измислиш как ще платиш компенсациите и какво правим с 90 - те милиона, дадени на аверчето ти - Манчев, а с останалите до 400 милиона ... Сметката набъбна май, без нищо ... До тука между 1 милиард и половина и два, а нататък?! Стига си оклепвал нещата, а Трайчо го уволни незабавно. Той не знае за какво е министър, ама въобще ... И му провери дипломата, да не е и тя фалшива ... Такива астрономически *** сте целия ГЕРБ, ама лошото е, че последствията ги плащаме
327
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Заплашваш ли?!
326
1
 
5
 
! Отговори
Mery преди 13 години
доколкото разбирам,генералът се втърдява и тогава сам поставя ултиматуми. Не можах да разбера в този случай на кого?
325
1
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
Алексей Петров се взе много насериозно.Струва ми се,че бърка.На такива като него обикновено затварят устата по различни начини.
324
1
 
0
 
! Отговори
Fireman преди 13 години
323
6
 
9
 
! Отговори
така преди 13 години
GO HOME, BORISSOV! Т.е. тръгвай към Америка и си вземи със себе си Джейми...