Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!

Съгласи се обаче с руснаците, че с него се преговаря трудно
Обновена: 26 ное 2010 15:02 | 26 ное 2010 13:40,
465
Бойко Борисов: От ултиматуми се втвърдявам!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да приеме ултиматума на шефа на "Росатом" Сергей Кириенко българското правителство да реши за АЕЦ "Белене" до пролетта на следващата година. В противен случай руснаците заплашват с неустойки от 1 милиард евро.

"Аз колкото повече ми поставят ултиматуми, толкова повече се втвърдявам. Цената я плащат българите във времето", заяви в кулоарите Борисов.

Още по темата
Той отказа да коментира предлаганата от Кириенко фиксирана цена от 6,4 милиарда евро с аргумента, че за това не можело да се говори "в коридорите пред медиите".

Борисов беше категоричен, че очаква оферта с фиксирана цена от "Росатом".

"Искам да знам, когато ме питат депутатите колко струва това съоръжение, за да почне да работи – да мога да им кажа колко струва. Вие виждате, че сега Станишев и Димитров, които са едни спекуланти, в това изказване казват, че тази централа струва 3 милиарда 970 милиона евро. Нали така? Днес обаче се чува 6,4. Ако се сложат заемите, похарчените пари, плюс посредника 500 милиона, плюс заема към Париба 250 милиона евра – тя отива на 8 и половина – 9".

За разлика от Борисов, енергийният министър Трайчо Трайков даде примерната цена на България за АЕЦ "Белене", която обаче била доста под предлаганите 6,4 милиарда евро.

"Ние стъпваме на заложените възможности за инфлационен индекс в неподписания договор, който според предложението, което ние имаме – максималната инфлация, на която сме съгласни, е от милиард над четирите, тоест около 5 милиарда", направи изчисление на крак Трайков.

Премиерът Борисов обаче бе категоричен: "Когато дойде Кириенко, ще седнем и пак ще гледаме сметките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още по темата: Бойко БорисовБелене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Контрамитинг - Вън руските агенти от България........държавната администрация е пълна с рускоговорящио с топли връзки с руското посолство, това е недопустимо за една европейска страна.........
361
5
 
11
 
! Отговори
Нина преди 13 години
На 1-ви декември, сряда, 10:45, предстои голям митинг на лекари, преподаватели, студенти, художници, музиканти, хора на изкуството, науката и образованието. Българи, елате и ни подкрепете.Силни сме, когато сме единни.
360
1
 
1
 
! Отговори
ZA 397 преди 13 години
ПРАВИ ТУРШИИ, НЕ ДРЕМИ ПО ФОРУМИТЕ........ :))
359
11
 
5
 
! Отговори
ZA 395 преди 13 години
ДО ПЛАТЕНИТЕ РУСКИ АГЕНТИ ПОД НЕЖНИ ИМЕНА - ПИСНА НИ ОТ ВАС .........АКО БОКО НИ ОТЪРВЕ ОТ ВАС ШЕ МУ НАПРАВИМ ПАМЕТНИК ПО ВИСОК ОТ НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ - ЗЕР БОЛШЕВИКИТЕ СТЕ ПО -ГОЛЯМО ЗЛОТО
358
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ви ли намирисва на Жанвиденовата зима, защото на мен твърде много ми намирисва вече.
357
0
 
11
 
! Отговори
познай преди 13 години
Простият рано или късно ще извърши непростима простотия.
356
2
 
15
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Духът на Пол Пот се е вселил в това нещо, наречено ББ. Иска студентите от двата ВУЗ-а да му ръкопляскът, защото решил да им "плати" парното за два месеца, за да не мръзнат поне. Този е пълен ***, няма просто такъв ***.
355
1
 
3
 
! Отговори
ZA 384 преди 13 години
И без да са прочели договора, както подписаха 30 годишен договор за доставка на газ.........ако бяха в kитай роднините ИМ ВЕчЕ ДА БЯХА ПЛАТИЛИ КУРШУМА
354
2
 
2
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Не се пърчи толкова ! В затвора няма да ти хареса. Там много ги обичат такива отворковци.
353
5
 
3
 
! Отговори
za 387 преди 13 години
Пак ли ти бе, ***.......нали ти казах, че руснаците нямате място у нас ?
352
2
 
5
 
! Отговори
хххх преди 13 години
оххх само смеха ми остана от тия празни кратуни д*ба ;) още малко като нема и хляб да ям и почвам да стрелям с павета по ония ми ти сгради по центъра на софия .... да руша магистрали абе каквито мизерии се сетя и че ходим у затвору да ни ранят ама първо хубаво ще ги изпотя всички милиционери :) :) :)
351
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, Уорлик няма да е винаги зад теб!
350
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** милиционер, * посегна на образованието, Софийският университет не помни такъв геноцид, разкарай сееее../казано на твоя език/
349
4
 
15
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Ти си си втвърдено дърво по принцип, премиерът-***.
348
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък изтивам от твойте ултиматоми, г-н Премиер и съм гладен ... Доходите ми щели да се увеличат, след като вие усвоите европейското финансиране. Ако може да ми обясните между мойте, а и на повечето българи доходи и финансирането на строежа на магистрали, метро и заводи за *** какво общо има? Да ама застраховката ми ГО се увеличава отсега, осигуровките също и всякакви такси и данъчета ... И хляба ми от вчера се втвърди, ама .-------------------------- Ходи бачкай, а не лай по форумите.
347
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бъдете сигурни, че ако бяха на власт червените, досега да са подписали със затворени очи.
346
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народа вече го боли *** от вашите вдървявания господин Премиер, моля да си озаптите оня работа, че от години вече ни го слагат и ни най- малко не ни е хубаво.
345
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Селски, не се пише "спекулаций и манипулаций", а спекулации и манипулации. Всичките Тикви сте такива полуграмотни, но с огромно и просташко самочувствие!
344
1
 
4
 
! Отговори
ния преди 13 години
а ти си за лудницата!! влез в час, колко лекари напускат България знаеш ли?/ не ми се обяснява обаче с ***!*** народа гине и гладува!
343
3
 
9
 
! Отговори
Земледелец преди 13 години
Боко ! Боко !Много умен бе ! Откъде го намерихме ? Сигурно плащаме за грехове в предишните си животи ...