Калина – фалшива земеделка

Дипломата й от Берлинския институт се оказа менте
30 ное 2010 16:06,
519
Калина – фалшива земеделка
Снимка: БГНЕС

Дипломата за висше образование на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е фалшива.

Това пише в официалния отговор на Висшия институт по техника и икономика в Берлин до Министерството на земеделието и храните, съобщиха от ведомството.

От института посочват още, че дават случая на германската прокуратура.

Скандалът около освободената наскоро земеделска шефка, която до последно кри бременността си и представяше фалшиви болнични листове, гръмна след публикация в медиите, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Тогава бе цитирано официално писмо от висшето училище, в което се твърди, че Илиева е била изключена, защото не е положила изпит.

От института заявяват, че тя не само няма магистърска степен, но не е получила и диплома за завършен бакалавърски курс.

След разразилия се скандал Министерството на образованието и науката още в петък е изпратило до Германия официално запитване по държавен път по въпроса.

През 2008 г. признаването на дипломата на Илиева е минало през Националния център за информация и документация към МОН, посочи по-рано днес Сергей Игнатов.

По думите му тогава е било проверено дали има такова висше училище в Германия, каквото е било посочено в дипломата на Илиева, но не е бил поставен въпросът дали дипломата е фалшива.

"Това, което в България е легализирано, е нейната магистърска степен и това се коментира, а е естествено, че трябва да има и предшестваща бакалавърска степен", посочи още министърът.

Дипломите за висше образование рядко се проверяват, особено когато са от страни от Европейския съюз. Съмненията, които сме имали, са били за документи от трети страни, заяви от своя страна Ваня Грашкина, шеф на Националния център за информация и документация (НАЦИД), по повод дипломата на бившия директор на Държавен фонд "Земеделие".

Дипломата на Калина Илиева отговаряла на всички изисквания, имала всички необходими заверки.

„Аз се опасявам, че понякога и разследващите органи не могат да разпознаят фалшивата диплома", оправда се още Грашкина.

Още по темата

Тя подчерта, че министерството няма разследващи органи, и припомни, че всеки заявител за легитимиране на дипломата му подписва декларация за истинността на данните, които е предоставил.

„Личната отговорност в случая с Калина Илиева, както и в други случаи с фалшифициране на документи, е много по-голяма, отколкото контролните функции на академичния център“, коментира Грашкина.

„Не ми се ще да вярвам и до момента в това. Никой не е допускал, че може някой да си позволи да фалшифицира диплома“, коментира по-рано днес и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

"На мен ми е най-тежко в момента, защото аз вчера бях в ЕК. Поинтересувах се дали са валидни документите и подписите на Илиева – валидни са", подчерта още Найденов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: дипломаКалина Илиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
whazzzup преди 13 години
*** свиркаджийката! на тая ако всички уеве дето ги е изяла в живота си ги обърнат в какаляшки, едно-две села могат спокойно да се греят цяла зима без дърва :-)
18
0
 
45
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Еи това е - наглите в политиката!Нали знаете лафа - не взимайте по-глупав на работа защото ще ти стане ШЕФ! Е тая е същата! кой знае колко хора с дипломи е имало детоа са подчинени на нея!
17
1
 
14
 
! Отговори
бай ивань преди 13 години
ей тая ква *** ми напрай още потръпвам кат се сетя
16
7
 
17
 
! Отговори
Смех преди 13 години
Ами много по добро е това управление бе пич. Не си виждал предните издънки защото всичко се покриваше. А тук всеки който се издъни го махат веднага. Или ти предпочиташ да не знаеш, ама да спиш спокойно, пред това всяка далавера да се разнищва и всяка грешка да се поправя?
15
6
 
54
 
! Отговори
всичко е менте преди 13 години
Не се сърдете на Калинка! В България всичко е менте: и сиренето, и колбасите, и ракията, и мин.председателя, който дори не става за пожарникар!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това е живота братле :)
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
etooooo aaa takaa vidqhte li sega? davaite da si kupuvame falsivi diplomi da mojem da upravlqvame falsiva strana!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Найденов да не се вайка а веднага да я уволнява.
11
2
 
33
 
! Отговори
маке от пирин преди 13 години
моме,, ако немаш работа ич немой да се косиш. ела си при мене на село,, горе на чуката,,, ке ти дам работа коку сакаш. рано на сабайле ке станеш, па ке заметеш дворо,, сетне ке издоиш кравата и ке искараш още козите и офците на паша,, па попладне ке прекопаш у бахчата с дикело царевицата и доматето, а приквечер ке ми сипеш една чаша со ладна ракиичка,ама на дворо, под асмата,, и ке ми здробиш една мераклиска салата,, и после ке истропаш со точилькята на софрата и една убава баница сос сирене за вечера.
10
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
наистина ли се казва Калина? Да не е фалшиво?
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимника преди 13 години
Ей я бе, само, че тука си търси какво да пасе
8
8
 
26
 
! Отговори
we преди 13 години
Виж се ти как пишеш, неграмотно псе.
7
4
 
59
 
! Отговори
????? преди 13 години
Ама нали в на Боце правителството нямаше да има шуро-баджанащина?! Да даде сега обяснение пред народа! Не само да обяснява колко по-добър бил от предишното управление, защото (не подкрепям предишните управления), но чак толкова жалки издънки там нямаше.
6
25
 
2
 
! Отговори
????? преди 13 години
E t9 n9ma vi60,ama znaeteli kvi raboti umee??????Ta9 darjava vinagi se e upravl9vala ot negramotnici.
5
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мда,и тя се оказа стругарка кат Цачева
4
2
 
97
 
! Отговори
мар4о преди 13 години
***
3
2
 
58
 
! Отговори
kurva bez diploma преди 13 години
Porednata uredena parqsnica! Az vi kazvam edno ne6to tazi darjava ni6to hubavo ne q 4aka!!!
2
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми че то цялата ни държава е един фалш. Какво се очудвате, че на тая дипломата и е менте...
1
3
 
69
 
! Отговори
p преди 13 години
Защо й махнахте кравешката снимка?