Калина – фалшива земеделка

Дипломата й от Берлинския институт се оказа менте
30 ное 2010 16:06,
519
Калина – фалшива земеделка
Снимка: БГНЕС

Дипломата за висше образование на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е фалшива.

Това пише в официалния отговор на Висшия институт по техника и икономика в Берлин до Министерството на земеделието и храните, съобщиха от ведомството.

От института посочват още, че дават случая на германската прокуратура.

Скандалът около освободената наскоро земеделска шефка, която до последно кри бременността си и представяше фалшиви болнични листове, гръмна след публикация в медиите, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Тогава бе цитирано официално писмо от висшето училище, в което се твърди, че Илиева е била изключена, защото не е положила изпит.

От института заявяват, че тя не само няма магистърска степен, но не е получила и диплома за завършен бакалавърски курс.

След разразилия се скандал Министерството на образованието и науката още в петък е изпратило до Германия официално запитване по държавен път по въпроса.

През 2008 г. признаването на дипломата на Илиева е минало през Националния център за информация и документация към МОН, посочи по-рано днес Сергей Игнатов.

По думите му тогава е било проверено дали има такова висше училище в Германия, каквото е било посочено в дипломата на Илиева, но не е бил поставен въпросът дали дипломата е фалшива.

"Това, което в България е легализирано, е нейната магистърска степен и това се коментира, а е естествено, че трябва да има и предшестваща бакалавърска степен", посочи още министърът.

Дипломите за висше образование рядко се проверяват, особено когато са от страни от Европейския съюз. Съмненията, които сме имали, са били за документи от трети страни, заяви от своя страна Ваня Грашкина, шеф на Националния център за информация и документация (НАЦИД), по повод дипломата на бившия директор на Държавен фонд "Земеделие".

Дипломата на Калина Илиева отговаряла на всички изисквания, имала всички необходими заверки.

„Аз се опасявам, че понякога и разследващите органи не могат да разпознаят фалшивата диплома", оправда се още Грашкина.

Още по темата

Тя подчерта, че министерството няма разследващи органи, и припомни, че всеки заявител за легитимиране на дипломата му подписва декларация за истинността на данните, които е предоставил.

„Личната отговорност в случая с Калина Илиева, както и в други случаи с фалшифициране на документи, е много по-голяма, отколкото контролните функции на академичния център“, коментира Грашкина.

„Не ми се ще да вярвам и до момента в това. Никой не е допускал, че може някой да си позволи да фалшифицира диплома“, коментира по-рано днес и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

"На мен ми е най-тежко в момента, защото аз вчера бях в ЕК. Поинтересувах се дали са валидни документите и подписите на Илиева – валидни са", подчерта още Найденов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: дипломаКалина Илиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интерестно, какво ли е имотното състояние на тази мома.
458
1
 
1
 
! Отговори
123 екс уай зи преди 13 години
да де, нали за това става въпрос.. не сме ли непоправими *** като периодично си унищожаваме де що се повдигне между нас, вместо да си го поправяме като едни интелигентни хора.
457
1
 
7
 
! Отговори
бойко преди 13 години
ще замажем работата с операции на цуки и рязане на ленти , оставете скандалите с 9 имота с 42 те имота и сега с дипломата , ще помпим рейтиг с лужи и рязане на ленти и операции - хаха игри за баламурници вервайте ми
456
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То излезе,че ББ си харесва все зъбати мацки...Историята го е показала!
455
1
 
9
 
! Отговори
Okaka Чука преди 13 години
Докато срамните устни служат като оръжие за кариера,безсрамните хора правят политика,а калинките /да ме прощават тия красиви буболечки/ са налазили всички храсти на власта...Не ми идва нищо на ум,освен ,че е крайно време да поръсим, ако трябва и с ДДТ........
454
15
 
2
 
! Отговори
123 екс уай зи преди 13 години
в общи линии, от близо 500 коментара във форума може да се допусне че преобладава мнението, че Калина е крива като чемшир на баир. и че ако е готина мацка трябва да и се извадят зъбите, ако има пари да ги скъса и да отиде да живее на палатка, ако не е ходила в панделата, държавата да и построи затвор навътре в морето, скакалци да и опоскат лехите. == аз обявявам калина за сладурче и апелирам да се подходи към нея в стил "катаджия спира мацка"... на кого е необходимо да се закопава това момиче.
453
0
 
8
 
! Отговори
хха преди 13 години
кой ще поеме сега политическата отговорност ???
452
2
 
1
 
! Отговори
Соня преди 13 години
Да прекалих..исках да съм с моята адашка на един акъл,но уви......
451
1
 
3
 
! Отговори
до Sonq преди 13 години
Соня абе едно на ръка че,си неграмотна ами на всичкото отгоре пишеш на латиница.Ако си надрусана изчакай да ти по премине и тогава пиши,обаче на кирилица ако въобще можеш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
450
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Побъркахте ни бе Боко ,ту ще има Белене ту нема да го има, ту Южен поток ту северен , ту Бургас - Александрополус , ту Каспичан - Горно нанадолнище , ту 22 % ДДс ту 20, Пенсионна риформа има после нема ,задържани у пандиза много осъдени хич или малко , съдиите и прокурорите уж не работат нищо пък ,ще зимат коледни надбавки ............*** си мамата Боко-о-о-о-о-о-о !!!!! Ние ли се на Господа грешно молиме , толи ни грешно разбра..............?
449
0
 
3
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
*** днес ме поряза........незнайно защо
448
1
 
5
 
! Отговори
Оле! преди 13 години
До Соня и Сашко. Дечица, ходете да си лягате и не спамете форума. И без това културните хора не четат маймуница, шльокавица и прочие глупости.
447
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 13 години
Защото си тъпо парче...ти си KRAMENA ZG или нещо подобно.......
446
1
 
4
 
! Отговори
ДО СОНЯ преди 13 години
Мила Соня,не чувстваш ли,че ПРЕКАЛЯВАШ? Ако посингите ти бяха УМНИ...ОК,но моля те престани с глуподневните си мисли.Не си интересна,пък и ми писна от чалгаджии и простотии !
445
1
 
7
 
! Отговори
sanata преди 13 години
За документна измама не се ли полага затвор? Писна ми от измамници
444
0
 
5
 
! Отговори
SP преди 13 години
Поне тая глупачка Грашкина няма ли да уволнят дисциплинарно или за несправяне с работата? Или за взимане на подкуп за да легализира дипломата?
443
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу-горе съм на възраст , в която рабфаците вървяха с пълна сила ! Най,ама най-некъдърните /разбира се с протекции по партийна , профсъюзна , ОФ ,земеделска ,активноборчески и др.протекции /отиваха да се дообразоват там. Куриоза обаче беше ,че въпреки 8 месечното обучение голяма част от тях се проваляха на приемните изпити ! После мъките започваха отначало ,докато не влязат ! Отпадаха около 5-6%. Ей такива умници ни управляват сега !***,***,некъдърни,ама да са живи издрави мама и тате АБФ !
442
4
 
1
 
! Отговори
sonia преди 13 години
nerazbiram koi slaga tezi minusi i zashto
441
4
 
2
 
! Отговори
sonia преди 13 години
post ne sa dava ,post sa vzema,kupuva sa si4ko sega
440
3
 
1
 
! Отговори
sonia преди 13 години
taka nestava oba4e,iska sa dupi i mnogo trut