Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
14
 
! Отговори
БАЙ ГАЦО ОТ СЕЛО преди 13 години
ТЕЗИ КОИТО 20 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАХА ДОВЕДОХА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДО ТУКА.ТОВА И Д-Р МЕНГЕЛЕ ОТ АУШВИЦ НЕ ГО Е ПРАВИЛ. БОЙКО И ЦЕЦО ДАВАЙТЕ СМЕЛО НАПРЕД.АКО ТРЯБВА И ТРУПОВЕ ДА ИМА.НИЕ СМЕ СЪС ВАС. ДОШЛО Е ВРЕМЕ ДА К.СЕ РЕЖЕ ЖИВО МЕСО.ВИЕ ЕДИНСТВЕНО ИМАТЕ ТАЗИ СМЕЛОСТ. ОТРЕЖЕТЕ ТОЗИ ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР И НИЕ ПАК ЩЕ ВИ ИЗБЕРЕМ ДА ВОДИТЕ ДЪРЖАВАТА.
92
12
 
9
 
! Отговори
трачо китанчев преди 13 години
Цветан Цветанов, най-големия манипулатор в държавата. Не ти вярвам Цветанееее!
91
14
 
14
 
! Отговори
Един преди 13 години
Защо не се изчакат резултатите .Ще бъдат готови след няколко дни. Аз не вярвам на тези измишльотини. Няма лекар, който да извърши това. Всичко е нагласено. Най вероятно лекарите не са от ГЕРБ. А как е станало, че случайно са ги подслушвали.Пак ви казвам това е измислено. Търсят цаката на Директора на болницата. Със сигурност, това е единственият начин да го махнат, защото друг няма. Той е безупречен, но не е от ГЕРБ.
90
4
 
16
 
! Отговори
БОЛЕН преди 13 години
ДАНО СМЕ ЗДРАВИ, ЧЕ ВЛЕЗЕМ ЛИ В БОЛНИЦА ЖИВИ МОЖЕ И ДА НЕ ИЗЛЕЗЕМ , АКО НЕ ШАРИМ ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ!!!
89
1
 
3
 
! Отговори
Dan преди 13 години
"Като лекари и депутати от 41-вото НС категорично протестираме срещу налаганата недопустима практика от МВР на системно публично унижение и обругаване на най-хуманната професия в света".Това заяви в парламента д-р Ваньо Шарков от Синята коалиция, който заедно с колегите си лекари Евгени Желев, Нигяр Джафер, Хасан Адемов и Цветан Костов се .... -Да добре съм а ти, как си?
88
4
 
10
 
! Отговори
0 преди 13 години
Вчера като писах че в случая полицаите не са виновни, а лекарите са забравили Хипократовата клетва всички плюехте! Ама сега стана ясно че тези "лекари" са за доживотен затвор!
87
10
 
15
 
! Отговори
неам думи преди 13 години
Имам чувството, че заради единия пусти рейтинг ни правят на маймуни. Настройват хората едни срещу други. Ние се хващаме на въдицата и се самоизяждаме. Лекари срещу полицаи, съдии срещу прокурори, учени срещу работници... Не усещате ли, че в този цирк, единствено бандитите потриват ръце и си юркат мощните автомобили. Жалка България.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неграмотен,ентусиазиран разбирач-лишен от червената баница.....
85
1
 
8
 
! Отговори
Х преди 13 години
Без съмнение, най-строги наказания за виновните. Без изключение. Но, интересува ме друго: СРС-то е затова, за да се действа незабавно. Защо полицията не е предотвратила убийството? Какво са чакали? По часове, по минути, всичко на масата. Кога са "разчели" убийството? Да се сверят минута по минута действията на лекарите и "слухарите". Но кой ще направи анализа!!
84
1
 
1
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
а какво ще стане ако утре падне метеорит и всички умрем и не може да се осъдят тия ЛЕКАРИ?то а АКО ако ставаше работа...скалъпено ...дали са им по един сценарии и е станало сценка..за чудо и приказ...офффф
83
3
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 13 години
*** takyv,deteto e bilo v 7 mesec ne v 5-ti.Ei takiva bokluci kato toq ste pove4eto.
82
1
 
3
 
! Отговори
gtf преди 13 години
да не стане.. "...Филма не бил шведски а съветски и не бил сексуален ами социален"
81
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Държавата да вземе да покаже характер, когато *** орди грабят, насилват, убиват !!! Ама не - *** имат ПРАВА !!!Престъпникът Цветанов се таи като мишка пред мангалският тероризъм и бандитизъм, но терори лекарите !!!А че оня се е разревал, не е чудно, то сексуалната му сбъркана ориентация е очевидна.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бесило за подобни лекари! а също и за гоцето и сие. колкото са гнусни тия лекари, толкова са гнусни са гоцето и компания.
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много си тъппппппппппппп
78
2
 
8
 
! Отговори
ИДИОТ преди 13 години
ЗА *** ЛИ МЕ МИСЛЯТ,СРС-ТА,ВСИЧКО Е ИДИОЩИНА,КАКВОТО И ДА Е БЕБЕТО,ТО Е НАЧАЛО НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ,ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР СЕ ПРОСЪЛЗИЛ,АМИ КАКВИТО СА МУ И ЛЕКАРИТЕ ТОВА Е И ТОЙ,НЕМОЖЕ БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ВСИЧКИ,СЛУЧИЛО СЕ,КАКВОТО И ДА Е,НО СКАНДАЛЪТ Е НАЛИЦЕ,ДА ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТА,НЕМОЖЕ БЕЗОТГОВОРНО ДА СЕ ГЛЕДА КАТО НА ОВЦЕ!
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министъра чете СРС-та на *** като теб,които до вчера го обвиняваха в полицейщина и др.модерни комунистически шлагери
76
3
 
18
 
! Отговори
ТрудовакЪ преди 13 години
Хайде сега всички, които говореха за "горките лекари" колко са онеправдани да млъкнат! А самите лекари да спрат да искат пари и да седнат и заработят, както правим всички останали...
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички говорят за правата на лекарите,на майката ...а къде по дяволите е детето?то с какво е виновно ,че се е родило?
74
2
 
10
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Да , именно между редовете . А какво ще стане ,ако се окаже ,че всичко е скалъпено заради скандала ,който се развихри. Ако са виновни наистина ще си получат наказанията ,но защо при безспорни доказателства тези хора са освободени и са на работа. Има нещо гнило в Дания ,май .

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe