Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
21
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Имам си лични причини да не вярвам на полицаите, но ако това е истина аз първи ще искам да дръпна спусака на автомата:) Не вярвам защото от трибуната нямаше възпроизвеждане на запис, а четене от лист и то от ЦЦ:) Пък за арестуването на човек, който изобщо няма нищо общо и после да се гавриш да го събличаш гол...За това нямам думи:) Все пак още помня случая по Костово време! Убиха детенцето и полицията за два часа!!!!!! хвана извършителя, който се оказа майката, а после тя се оказа-психо и край:)
112
8
 
11
 
! Отговори
Кери преди 13 години
Съд за лекарите убийци, да е за урок на всички гнусни от гилдията им, некадърни ***, безмозъчни същества!
111
1
 
19
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Онзи ден откраднаха златцето на подсъдими.После намериха 20-тина кила.Къде е останалото?Не се знае.После бяха апартаментите на Цветанов,дипломата на Калина,мобилите на депутките.Днес е дете умъртвено бебе.Утре????
110
2
 
7
 
! Отговори
коко преди 13 години
Латино-сериал"Аборт и доктори-убийци".
109
2
 
3
 
! Отговори
NEUTRALEN преди 13 години
EDNO VREME , BEBETA SE OBIAVIAVAHA ZA MARTVI , POSLE NASI HORA BEZ DECA POLU4AVAHA PODARAK ZA OSINOVIAVANE ...... SASTITE DOKTORI SA I SEGA V BOLNICITE ... KAKVO MOJEM DA PROMENIM LI ? AMI SEGA IMAME INTERNET , STE KAJEM NA SVETA KAKVO STAVA V EVROPEISKA BALGARIA ........
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
страхотен е Стефан Константинов :)
107
2
 
6
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Да си довърша коментара. Те просто не знаят как. Толкова си могат ,това ми го казаха. Консултирах се с адвокати ,всичко ,което е направено е под всякаква критика и в разрез със законите . И не само при мен ,това е практика. За това не им вярвам ,ако опиша кражбата и самия случай ще паднеш и ще кажеш ,че това не може да е вярно.Но е и това се случва в 21 век .Гледаме и слушаме само думи , и то празни . Всичко е вятър и ако си мислиш, че има промяна се лъжеш. Всичко е цирк. И аз се надявах да е р
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само този човек от целия екип (част от които с фалшиви дипломи) заслужава уважение!объркал се е човекано идва от СДС, май така беше??
105
3
 
5
 
! Отговори
Дени преди 13 години
За предните си прав ,но тук не става въпрос за икономиката ,а за акциите. Нямам нищо против тях ,нека ги правят ,но не по този начин. И който е виновен да си понесе наказанието. Престъпност има и то голяма. И то точно сега.Промяна няма и в това е проблемът. И знаеш ли за какво ме е яд.Некомпетентни са и това е. Пострадала съм от престъпници ,голяма кражба и знаеш ли какво стана. Нищо ,смях.Трябваше да извикам "Господарите" да ги снимат и да видят хората как работят ,така ,че всичко ми е ясно.
104
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не съм гласувала Герб и никога няма да гласувам, но много уважавам новия здравен министър.Винаги съм ласувала за СДС, ОДС и ДНБКостов е велик! - дано да е жив и здрав още много години и да си намери достойни хора около него(трудното е, че достойните хора трудно се съгласяват да влизат в политиката)
103
0
 
0
 
! Отговори
до урода 10 преди 13 години
Май недъгавия *** в случая си ти !
102
4
 
5
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
те тез които работиха тихо и кротко ама за себе си ги видяхме,аз например не знаех нищо изобщо за икономиката или който и да е сектор при предишните управляващи..и ко стана накрая налапали се и чао а сега ни се отчитат хората за всяко действие и се обсъжда и с синдикатии прочее..проблеми има навсякъде важното е се излезе от статуквото на 2о годишен безперспективен преход..и да се тръгне нанякъде ..дано да е в правилната посока
101
4
 
10
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 13 години
ДО ПОСТ 94. ЗА КАКЪВ САД МИ ГОВИРИШ ТИ БЕ ДРУГАРЮ.НА ВСИЧКИ В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА Е ЯСНО ЧЕ СЪД НЯМА. СТИГНАЛИ СМЕ ДО ТАМ ЧЕ ТРЯБВА ВОЕННО ПОЛЕВИ СЪД. И ТО ВЕДНАГА. ИНАЧЕ ЗАГИВАМЕ КАТО НАЦИЯ. И НА ПЪРВО ВРЕМЕ СЪДИИТЕ И ЛЕКАРИТЕ СЛЕД ТЯХ.ТОВА СА НАЙ КОРУМПИРАНИТЕ
100
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стига сте плюли и не излизайте от контекста , апартаменти , калинки -малинки и не знам какво още,,,, Болницата и докторите са подслушвани защото е имало данни че там се извършват незаконни неща / търговия с органи /и естествено благодарение на тази случайност сега истината за това бебе излиза на светло защото в нормалния случай докторите щяха да покрият случая и ние с вас никога нямаше и да си помислим че такова нещо е възможно, браво на мвр
99
2
 
6
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Пицата е постна . Дори я няма.
98
3
 
6
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Аха , тя държавата цъфнала и вързала ,така ли ? Че всеки ден ни занимават с екшън филми и телефони . И е много по-важно да се гледаме по тв ,отколкото да работим тихо и кротко и да си вършим работата без да афишираме толкова. И е много по-важно да ходим с ножици в ръка ,отколкото да направим нещо за тази икономика ,която дефакто пълни хазната. Проблемът е много по-голям отколкото ни се представя от замъгления поглед на великия икономист. Дайте зрелища на хората ,а яжте пица ,ама посна.
97
8
 
4
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
ама стига с тия проблеми в тая държава..след 8 години кражби и безчинства как да се оправи един обран бостан за 1,5 години при положение на световна финансова и икономическа криза..в Гърция с 115млрд.заем не могат да се преборят с дефицитът, а ние излизаме от рецесията и това са думи на нрмско издание не на Дянков...и пак зле ами то някой хора цял живот са зле ..а други добре всеки сам избира дали да е зле или добре..колкото си можеш!
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Решението на парламента за "прехвърлянето на парите от здравни вноски е меко казано скандално. На практика управляващите не спазват едно от широко афишираните в общественото пространство обещания, а именно, че парите от здравни вноски на българските данъкоплатци ще се връщат отново в здравната система и с тях ще се плащат единствено здравни дейности.ЕЙ за това се настройва народа с/у лекарите...
95
7
 
12
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Да, ако падне метеорит и доказателствата ще изчезнат. Не съм на страната на лекарите в никакъв случай ,но при такива достоверни доказателства тези лекари са освободени и все още няма повдигнати обвинения. И това ,че се четат по никакъв начин не ни убеждава ,че е истина. Когато фактите говорят "боговете 'трябва да мълчат. И всичко това парадиране ни идва малко повече. Писна ни от екшъни , писна ни от шумотевици и всичко това е с една цел-Да се прикрият истинските проблеми в държавата.
94
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-вероятно Цецо да се окаже по-луд и от Калина досега каквато и акция е направил и каквото е казал е ялова работа лъже та дрънка ако всичко е верно и законно има съд но според Цецко той пак ще е корумпиран Ако някой вярва на това което Шестака сричаше както сричаше за апартаментите наистина нещата отиват на зле Спомняте си лекаря който се самоуби а се разбра че е невинен- ПОЛИЦЕЙЩИНА