Цачева: Референдум за Турция в ЕС е ненужен

Изборният кодекс гарантира правата на избирателите, смята шефката на НС
Обновена: 18 дек 2010 17:17 | 18 дек 2010 17:00, Красимир Ангелов
554
Цачева: Референдум за Турция в ЕС е ненужен
Снимка: БГНЕС

"Референдум за присъединяването на Турция в ЕС е преждевременен и ненужен", категорично заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

По думите й пред "Годината" на Дарик радио референдум може да има само по въпроси, по които може да се произнесе Народното събрание.

Ако то би трябвало да ратифицира такова присъединяване, би могло да има референдум за ратификацията, но не дали Турция да бъде член на ЕС или не, уточни Цачева.

Тя обяви, че акцент в законодателната политика на Парламента до края на годината ще бъде Изборният кодекс.
Според Цачева той гарантира, както правата на избирателите, така и честността и прозрачността на изборите.

Тя опроверга твърденията от ляво и дясно, че с премахването на прекия избор на районни и селски кметове ще се ограничат правата на избирателите.

Цачева посочи, че извънредните заседания на Парламента ще продължат до приемането на промените в НПК, с които се създава специализиран съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още по темата: Цецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
1
 
3
 
! Отговори
Ататюрк преди 13 години
Ердоган ги враща в 19 век...къде отиде идеала за република управлявана от светски елит? Враща нецивилизовани норми на поведение с белия свят...е как да станете европеици?!
498
4
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Гърците, както и други народи не си взеха поука от сполетялата ги катастрофа и продължиха да продават величие на по-младите съседни и по-далечни народи. Те продължаваха да смятат българите, сърбите, власите и албанците за полуварвари, макар и православни и поназнайващи нещо от гръцкия език и образованост. Дори нещо повече, продължаваха да смятат, че северната граница на тяхната бъдеща държава, която един ден с Божията помощ те трябваше да създадат, не може да минава другаде освен по Дунав. Това значеше, че българите, албанците, а и сърбите не са достойни да имат собствени държави, а трябва да са щастливи, че отново!! ще бъдат част от възстановената Ромейска държава. Новото беше единствено веянията, които идваха от Века на Просвещението. Великият гръцки патриот Ригас Велестинлис в грандиозните си планове за създаването на такава държава в героична борба с турците, се смяташе за голям демократ и дори я нарече Гръцка република. "Племената" на българи, сърби, албанци, власи, грузинци, арменци нямаха друг избор според демократа Ригас, освен да приемат щастието да бъдат гръцки поданици и да се поевропейчват и цивилизоват, като усвояват гръцкия език и култура. Майчините им езици можеше да си останат само за домашна употреба.
497
3
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Докато малката държавица със столица в Константинопол се опитваше да се прави на великата Римска империя и воюваше във всички посоки, смятайки че всички са й длъжници, защото не признават претенциите й за власт или поне за върховенство, турците прегазиха Мала Азия, а след това нахлуха и в Европа. Византийските междуособици постоянно ги улесняваха в техния безспирен поход на запад. Докато ромеите воюваха с българи и сърби в Тракия, Македония или Албания и дори още по на север, турците отнеха християнските земи в Мала Азия, а след това обхванаха в железните си клещи и самия Константинопол. Дните му бяха преброени. Някои смятаха, че това е зла прокоба и Божие наказание заради греховете на християните, но други не бяха такива фаталисти, и твърдяха, че всичко е плод на лоша политика. Логиката надделя и турците след като превзеха столицата на източното християнство, я превърнаха в своята нова и блестяща столица - новият символ на възхода на исляма.
496
3
 
4
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
DA KATO PICHEME ISTINATA STAVAME DIRJAVEN SIGURNOST,TURTSIYA S TAKIVI RABOTI NE SE INTERESUVA, VACHIYAT BG.POSOLSTVO BIL PREDATEL KATO VAS,S TAKIVI DOLNI RABOTI TURTSITE NYAMAT RABOTA .
495
5
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Мерси брат,мерси.Не е толкова трудно,защото българите още докато ми чуят името се разбягват като пилци.
494
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не тои е от държажна сигурност...100%, да слухти такива невежи *** като теб!!!
493
4
 
3
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
KARA IBRAHIME IMACH BEZKRAYNO ZNANIYE PO ISTORIYATA .AKO NESA LIJA VIE STE PO ISTORIYA STE PROFESOR ,VINAGI VI SLEDVAM I PICHETE ISTINA S EDNA DUMA STE SUPER POZDRAVYAVAM VI BRAT. DEVAM.
492
3
 
3
 
! Отговори
Ататюрк преди 13 години
Ти започна като македонците...да си пишете история.Даже 1 турчин състудент разправяше, че Омир не бил Елин-Грък, а Омар турчин...така го учат в училищата?! Абе смях!!!
491
4
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Абе,усещат се те,че ще ги гази бързия влак от Истанбул за Брюксел.Затова ги е страх толкова.И понеже са толкова незначителни, избиват си комплексите с нас.
490
2
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Белгийският премиер Херман ван Ромпуй, водещ кандидат за новия ръководен пост в ЕС, силно се противопоставя на присъединяването на Турция към блока, предаде "ИЮ Обзървър". "Турция не е и никога няма да бъде част от Европа", заявява той в свое изказване пред белгийския парламент през декември 2004 г. "Универсалните ценности в Европа, които са също фундаментални за християнството, ще изгубят силата си с присъединяването на голяма мюсюлманска държава като Турция", според тогавашният опозиционен политик. Белгийски официални лица потвърдиха, че това изказване е направено, но подчертаха, че коментарите са направени, когато политикът е бил в опозиция
489
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давай, Караибрахиме! Подставено лице си.... и привидностите само лъжат. Работиш добре за консолидирането на българската нация. Поздравления.
488
4
 
3
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
KARA IBRAHIME BRADCHE NEDEY PICHI TAKA TO BILGARSKIYAT VOYNIK MNOGO VELIK VOYNIK NE POMNICH LI SLED 80 GOD. KAK SMENIHA IMENATA NA HORATA S POMOCHTA TOYA VELIK VOYNIK. SEGA V AFGANISTAN IMAT 20 VILIK VOYNIK. BRADCHE TE SA BELEJCHII KOGA I KIDE KAKVO SA NAPRAVILI AZ NESIM CHUL NICHTO.VIJ GI TEZ BG.-RI CHTE PRAVYAT REFERANDUM ZA TR.SMECHNA RABOTA ,KOY STE VIE BE BEZSRAMNITSI ,REZILI.
487
3
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
ХРИСТО СТОЯНОВ "Не е ли българинът генетичен кастрат?\" Оказва се, че от 1300 години история повече от половината ние сме били под робство - чуждоземско, или както сега го наричаме - присъствие. Бунтове и въстания са били оглавявани преди всичко от млади хора, несъздали още семейство, и следователно - генетично нереализирани. Да си припомним Левски, Бенковски, Обретенов, Волов, Яворов Все светли и бездетни в нашата история личности. В същото това време предателите са се размножавали по чехли с бързината на чехълчета, оставяйки в националното ни тяло своите нездрави семена. Затова българинът е с образяна генетика. Той би трябвало да бъде воден от интелигенцията, но ние нямаме такава. Имаме интелигентни хора, но не интелигенция. Интелигенцията е душата на нацията, а ние сме нация без душа. Затова за нас се казва, че имаме население, а нямаме народ.
486
5
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Какво може да се очаква от това безмозъчно, уродливо племе, без история, без култура, без музика, без литература и т. н. което не е допринесло с абсолютно нищо за технологичното и духовно развитие на човечеството. Когато е започнал технологичния прогрес, когато Моцарт е творил и т. н. това племе е било клано и таковано 700 години! 99 % от нацията е продукт на всичко това. Това са полицаи, военни, футболисти, спортисти, певци, политици и т.н. и т.н долнопробна безмозъчна балканска ***. Да не говорим за елит и звезди. Всичко това трябва да се разясни на Европейския съюз, Америка и целия свят!И накрая както казват Американците: "Какъв героичен народ сте след като са ви клали и таковали 700 години?"
485
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
единственото нещо измислено от ***(турците)е
484
0
 
4
 
! Отговори
енох преди 13 години
То от възмущение обърках триъгълника с кръга :)))))
483
6
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Ако Ботев беше с каска и Левски с ботуши...
482
2
 
8
 
! Отговори
Ататюрк преди 13 години
В Турция има такива беднотия и мизерия, че чак да му стане жал за хорицата...те не са виновни, че имат бавноразвиващ се елит, с отомански фантазии и нецивилизовани от 19 век правила и норми наложени на хората.
481
1
 
4
 
! Отговори
енох преди 13 години
А ние пък си мислехме, че Питагор е открил как се изчислява лицето на кръга още преди Христос... пък то било станало в 10 век от Някой си Магриби в 16 век..... лелеле, някой още да го възприема на сериозно този "Караибрахим"? С луди и ненормални не се спори, загуба на време е.
480
6
 
5
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
В последно време в България набира сила един примитивен национализъм, хранещ се от собствените си измислици и исторически изопачавания. Този национализъм не е безобиден. Внушавайки някакви идеи за величие и свръхзначение и права на най-многобройния етнос в страната, създава атмосфера на нетърпимост, която един ден може да хвърли предизвикателство на и без това мижавата ни и озлочестена от разбойници и националисти демокрация. А всичко започва със съвсем невинни лъжи. Прабългарите били свръхдревен и цивилизован народ. Не били номадско племе, ами строители на градове и разносвачи на цивилизацията. Знаещият човек би си казал: ако са такива строители, то защо е било нужно столицата на стара България да бъде строена от византийски инженери и защо векове по-късно Волжка България ще иска за строежа на крепост помощ от Халифата? И, разбира се: защо монументалното строителство се появява в Дунавска България едва след пленяването на маса византийци и заселването им принудително в България по времето на Крум? Някогашното скромно И ний сме дали нещо на света се заменя с дали сме много, ако не всичко на света (от ракията до компютъра). Тези измислици се разпространяват от телевизии и вестници, дават им алиби пишман историци, а хората вярват, защото им се иска това да е истина, за да се утешат от мизерията на настоящето. Тази утеха обаче е фалшива - води или до налудничав национализъм, или до крайна изкомплексираност според логиката - колко сме били велики, а какви мизерници сме сега.