Цачева: Референдум за Турция в ЕС е ненужен

Изборният кодекс гарантира правата на избирателите, смята шефката на НС
Обновена: 18 дек 2010 17:17 | 18 дек 2010 17:00, Красимир Ангелов
554
Цачева: Референдум за Турция в ЕС е ненужен
Снимка: БГНЕС

"Референдум за присъединяването на Турция в ЕС е преждевременен и ненужен", категорично заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

По думите й пред "Годината" на Дарик радио референдум може да има само по въпроси, по които може да се произнесе Народното събрание.

Ако то би трябвало да ратифицира такова присъединяване, би могло да има референдум за ратификацията, но не дали Турция да бъде член на ЕС или не, уточни Цачева.

Тя обяви, че акцент в законодателната политика на Парламента до края на годината ще бъде Изборният кодекс.
Според Цачева той гарантира, както правата на избирателите, така и честността и прозрачността на изборите.

Тя опроверга твърденията от ляво и дясно, че с премахването на прекия избор на районни и селски кметове ще се ограничат правата на избирателите.

Цачева посочи, че извънредните заседания на Парламента ще продължат до приемането на промените в НПК, с които се създава специализиран съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още по темата: Цецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами Обама да си подава позитивните сигнали за своя сметка, нас не ни е питал. Пак с чужда пита помен прави...
438
3
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Иван Илчев, ректорът на Софийския университет, каза: по новите български магистрали ще се движат заможните, образовани млади турци, защото Турция пък казва, че ще дава за образование повече, отколкото за магистрали.
437
1
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Френският президент Никола Саркози потвърди, че е против влизане на Турция в Европейския съюз, след като президентът на САЩ Барак Обама призова ЕС да приеме Турция, предаде Франс прес. Саркози каза пред телевизия ТФ-1, че изстрелването на ракета с голям обсег е провокация на Северна Корея и прикани международната общност да санкционира режима в Пхенян, който не зачита никакви международни правила.По-рано Барак Обама призова Европейския съюз да приеме Турция за член като позитивен сигнал към мюсюлманския свят, предаде Асошиейтед прес
436
2
 
2
 
! Отговори
ГРОЗНАТА ИСТИНА преди 13 години
Съвременният Бай *** слуша чалга и плаща на сестра ти и *** за секс циганино
435
4
 
3
 
! Отговори
ottoman преди 13 години
Turciq v ES i vsichki giauri da lapat pishkata
434
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
do-avram ne otri4ayter deda vi-dedite visa 4isti turci-tova go znae tseliq svet
433
4
 
5
 
! Отговори
АВРААМ преди 13 години
Мръсен, долен , нагъл ***, що не се взривиш в собстения си дом да ни отървеш от няколко ***?!
432
3
 
5
 
! Отговори
АВРААМ преди 13 години
що не се вазивиш в собстения си дом да ни отървеш от няколко ***?!
431
4
 
4
 
! Отговори
АВРААМ преди 13 години
По-скоро Ти, Цачева, не си нужна...почна да "свири" и тази...
430
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ey mazen bugaren...ot 100 metra miri6ete na layna----3 milyona bugare nemogat d akomandvat veliki turci..
429
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Единствената причина Турция да е поканена в Г-20 е защото са в НАТО и са протежета на САЩ...не че имат страховита икономика. Има държави с 2-ти по голямя от тяхната и не са там-Испания, Швейцария, Норвегия, Нова Зеландия, Израел, Украйна и т.н. Не знам защо тия *** толкова надават глас?!
428
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 458500 години сме устискали на ИЗВРЪЩЕНИЯТА на ТУРСКОТО РОБСТВО, ще устискаме и сега. гадните фесове са ни клали, набивали на кол, палили, и са извършвали спрямо нас всякакви зверства, за които може да се сети човек, но въпреки това БЪЛГАРИТЕ НИ ИМА И СЕГА И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА НИ ИМА НА ПУК НА МАЗНИТЕ, ГНУСНИ ***!
427
1
 
4
 
! Отговори
Охранител До 454 преди 13 години
До 454:Икак така, и къде са се изпарили пустите траки? Не отричам великите преселения на народите, нито пък казвам, че в Азия има само монголоиди! Но така наречените прабългари-азиатци, са имали съвсем малко влияние върху местната култура и традиции. Вземи и прочети повечко за траките /неказионни историци обаче/ и ще видиш, колко много неща от тях са запазени в традициите ни
426
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
3 milyona bulgare ima--a sled 10 godini 6te ostanat 2 milyona..poxubavo priemete tursi zetove..nali kazvate-4e sme ot edşin i sa6t roda..
425
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички турци в турция. турция не може да има нищо общо с Европа. ужасно е че ни засипват с протурска пропаганда - партии, ходжи, минарета, филми, всичко това финансирано от турция, на фона на огромния им външен дълг. това например в Германия не би могло по никакъв начин да се случи, въпреки че там живеят и работят няколко милиона турски гастърбайтри, но понеже нашите управници са продажни типове, за това и в училищата в скоро време ще се изучава турски език, по улиците ще ходят кадъни, запердени
424
1
 
4
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
Тьотке Тцачева, че си дебела, дебела си, цяла бъчва си. Но че си и ***, това си e беда и беля. Проблемите на България и на Балканите с Турция са заложени още със създаването на Османската империя на завоя на река Сакария в Мала Азия, преминават през нейното утвърждаване и достигане на османските войски до Виена, през Руско-турската война за Освобождението, която не успява да реши цялостно преселването на османците от балканите в Турция, и през разпада на Османската империя след -вата световна и създаването на Турция, за което помогнал Ленин пряко и непосредствено (1920-22 г.) със злато, оръжие, барутни фабрики (останало след разгрома на Врангел), военачалници (Фрунзе, Мате Залка (евреин, загинал като генерал Лукач в Испания), Араллов С.И, н-к на ГРУ по това време, и с 20 000 конница от башкирци (червената армия), участвали в армията на Ататюрк, през провала чрез Ленин на решението на Съюзниците от -вата световна война да заселят турците, чиято численост в Османската империя към 1914 г. е към 5-7 млн, в областта около Анкара,Мала Азия. Днес, Тьотке, Турция е 73 млн и всяка година нараства с близо милион само турци.Та, Тьотке Тцачева, вземи и се образовай, не плюскай само
423
1
 
0
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
Тьотке Тцачева, че си дебела, дебела си, цяла бъчва си. Но че си и ***, това си e беда и беля. Проблемите на България и на Балканите с Турция са заложени още със създаването на Османската империя на завоя на река Сакария в Мала Азия, преминават през нейното утвърждаване и достигане на османските войски до Виена, през Руско-турската война за Освобождението, която не успява да реши цялостно преселването на османците от балканите в Турция, и през разпада на Османската империя след -вата световна и създаването на Турция, за което помогнал Ленин пряко и непосредствено (1020-22 г.) със злато, оръжие, барутни фабрики, военачалници (Фрунзе, Мате Залка (евреин, загинал като генерал Лукач в Испания), Араллов С.И, н-н на ГРУ по това време, и с 20 000 конница от башкирци (червената армия), участвали в армията на Ататюрк, през провала чрез Ленин на решението на Съюзниците от -вата световна война да заселят турците, чиято численост в Османската империя към 1914 г. е към 5-7 млн, в областта около Анкара,Мала Азия. Днес, Тьотке, Турция е 73 млн и всяка година нараства с близо милион само турци.Та, Тьотке Тцачева, вземи и се образовай, не плюскай само
422
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прабългарите не са местни траки! Траките почти изчезват след първото и второто велико преселение на народите от Азия, както го наричат историците. Но Азия не е била населена само от монголоиди...И прабългарите на са били такива. Спекулациите с историята се правят само за да се извлекат дивиденти в настоящето и да се защитят политическите мераци на хора, желаещи да станем лесно управлявано стадо.А също и да припознаем Турция като наша автентична родина....Егати наглоста!!!
421
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ + ДПС = Вечна дружба
420
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mинистър Дедеаглу или как там беше, доста е преовиличил на балканската среща.Според сметната палата на Турция външния дълг на страната е 425 милиарда долара,а не 275...а на България е 37 милиарда.а сега пак смятай