Закани и желания тресат парламента

Сергей Станишев предупреди, че щял да се бие
Обновена: 13 яну 2011 14:09 | 12 яну 2011 11:25,
490
Закани и желания тресат парламента
Снимка: Булфото

„Ще ви бием всеки ден. Ще се противопоставяме на вашите безобразия. А ако не можете да промените нещата, ще си ходите”.

Смелите реплики са не на кого и да е, а на бившия премиер Сергей Станишев, отправени към новото управление на ГЕРБ в първия ден от новата сесия на парламента.

Причината червеният лидер да бъде ядосан толкова много е диктатът през последните дни, който обаче нямало да мине. Станишев отчете сериозна криза на управлението през последните дни. Той изброи познатите скандали, като сам отчете, че не са нови.

Актуалното било кризата на морала. Председателят на БСП уточни, че в началото хората мислели, че управляващите от ГЕРБ са неопитни, но честни. Но – вече не. Това проличало от разсекретените разговори между Ваньо Танов със Симеон Дянков и Владислав Горанов.

Станишев поиска анкетна парламентарна комисия, която да провери теча на информация.

Волен Сидеров също се закани, но не само на Станишев и цялата опозиция, а и на конкурентите вдясно. Лидерът на „Атака” призова Мартин Димитров и Иван Костов най-накрая публично да признаят, че са станали част от левицата.

„Маските падат. Става ясно, че сините и червените са едно”, посочи националистът.

„Какво искате? Да падне това управление и Георги Първанов да стане министър-председател, Яне Янев – вътрешен министър, Иван Костов – финансов, а Алексей Петров – президент” – с тези думи Волен Сидеров се обърна пък към вече независимите депутати, иначе членове на РЗС.

На този фон Красимир Велчев от ГЕРБ видя началото на новата сесия като „спокойно и яснота”. Той също се закани, но за това, че мнозинството нямало да „пилее време”. Репликата му беше по повод ветото на президента върху изборния кодекс.

„Налагането на вето е право, но когато с това право се злоупотребява, е редно да се запитаме кой за какво работи и дали няма подмяна на целите”.

А основните цели на ГЕРБ през новата сесия щели да бъдат съдебната реформа, икономическото развитие на страната и създаване на рамка за продължаване на секторните реформи.

Иван Костов взе думата като съпредседател на „Синята коалиция”. Той не се съобрази с желанието на Волен Сидеров да признае, че е част от левицата, но остро критикува ГЕРБ.

„Трябва да кажем от самото начало, че до такава степен се сви политическият хоризонт на страната, че не се виждат вече целите и задачите на управлението на ГЕРБ. Липсата на желание и може би способност да се решават проблемите на държавата чрез реформи причинява скандали“, заяви Командира.

Костов оприличи скандалите с политически пожар, към който всички гледали, вместо да работят.

И Командира поиска създаването на няколко комисии. Едната – подкомисия за случая с разговорите на Ваньо Танов, който също така трябвало да бъде изслушан в парламента.

Другата обаче трябва да разследва скандала с болницата в Горна Оряховица.

„Ако там има убийци на бебета, тази болница трябва да бъде затворена незабавно. Ако няма, този който ги е обвинил, че са такива – да си понесе последствията”.

Така за пореден път Костов вдигна мерника на вътрешния министър Цветан Цветанов.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
0
 
0
 
! Отговори
xtgotkf преди 12 години
LLDHgp , [url=obbtdcjfrqvb/]obbtdcjfrqvb[/url], [link=vqohsahaprgz/]vqohsahaprgz[/link], votfrparxhqv/
458
0
 
0
 
! Отговори
novoto GOCE преди 13 години
Здравната комисия Го пази nego CEco, GO CECO pai komisiata,GOCE pazi komisiata, ha ha Pyrvanka, te ti go koi bil GOCE, CECO e GOCEPyrvankata e 4ist i moe da si prezidentsva do ga si saka i oste tolko.BOCE ko sha kaish za novoto GOCE
457
0
 
1
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Кой беше казал, че ако не искаш една работа да бъде свършена - създай анкетна комисия! Ай не на нас тия! Всички дърпат кокала - иначе как ще се финансират, а България - кучета я яли!
456
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ако видя Иван Костов да управлява заедно със Сергей Станишев, аз ще си сменя името и ще се прекръстя на Ахмед, ще се обрежа и ще приема исляма :-)"Прав си, невъзможно е! Станишев няма да падне чак толкова низко!
455
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
Партизан за бой се стяга ...Ако видя Иван Костов да управлява заедно със Сергей Станишев, аз ще си сменя името и ще се прекръстя на Ахмед, ще се обрежа и ще приема исляма :-)
454
0
 
2
 
! Отговори
Силно невЕрващ преди 13 години
Аууууууу........и сега като си сложи червените прашки и ще видите какво ще направи !!!
453
4
 
2
 
! Отговори
живковист преди 13 години
*** с какво е по-хубаво състоянието сега и преди 10-ти, шматарок. Не сме предполагали ,че негативите ще са повече от позитивите. Направихте от мен от син в зорлем живковист. вече 21год ни е**вате ****та.Няма достойни и честни хора в политиката . Всички сте маскари и пеликани. Вземи единия блъсни другия. В този парламент предишния и настояшния има най -много ***.
452
2
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Поздравления и подкрепа. Така е и ББ никога не е бил нашият кмет!
451
1
 
5
 
! Отговори
Софийски момиче преди 13 години
Е не съм "червена", Сидере! Винаги гласувам в синьо!Сини депутати може и да се изложат, да се преориентират, но твърдият син електорат - никога!!
450
1
 
4
 
! Отговори
Гого преди 13 години
Тези на снимката ТРИМАТА *** ще управят България.Боже пази България
449
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На фона на всички раздухвани скандали и мрачни прогнози на опозицията се оказа че бюджетни дефицит за 2010 е по-малък от планирания а плана по приходите е преизпълнен макар и с малко. Явно че лошите прогнози на опозицията се отнасят за най-вече за техния бизнес който страда от по-строгото спазване на правилата и законите.
448
0
 
4
 
! Отговори
bono преди 13 години
POZDRAV OT LONDON... NIKOGA POVE4E KOMUNIZAM...
447
0
 
3
 
! Отговори
yo преди 13 години
Ne , priatel ... tezi ot BKP / BSP sa politi4eski pomii... Da izrinem tazi pasmina ...
446
5
 
6
 
! Отговори
Руди преди 13 години
а ти си политическо зомби! Всъщност трябва да се замислите хора никога досега парламента не е бил такъв цирк и за това е виновно управлението на ГЕРБ!
445
2
 
9
 
! Отговори
МАРИЯ СИРОШ преди 13 години
Серьожа е политически труп
444
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП = Бесни Страшни Пенсионери, чугунени глави, които в мокрите си сънища сънуват, как "великия" Сталин отново е на власт. Ако можеха, още от утре ще установят "диктатура на пролетариата", която да ги отведе в техния рай - комуниЗЪМЪТ. Това е материалът, дето гласува за СерГея. А СерГейчо пък, е готов да се запише и като социалист, комунист, марсианец, няма значение, като всякакъв.Той иска само едно, да се докопа до хранилката - ВЛАСТТА и ако може завинаги. Бе, що не си ......... мамата!!!!!!!!!
443
2
 
9
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 13 години
Тези тримката защо не се скрият някъде в по-дълбока миша дупка и да не се показват ,че е срамота.Нагли ,безочливи червени ***.
442
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешно и жалко е поведението на всички опозиционни партийки,всички разбрахме че опозицията не желае България да се нареди достоино до останалите евро членки,а да си остане бананова република за да може всеки властимащ да си къса бананчета,ама да ме хване за б....а Станишев и сие,защото той прилича на Вуте(не е важно аз да съм добре,по-важно е на Нане да му е зле).А Яне така е яхнал Трактора,да не повярваш че преди година щеше да ги извозва с камионите(срам нямат тези ***)
441
7
 
25
 
! Отговори
Съни преди 13 години
Знайте ли, че на Станишкатаотдавна не му става п..катаи Бесепарките без кефгласуваха и стана шеф.Но сложна дума политикасе състои от "пол" и "тика"!!Не ти ли става инструментаси просто "политико -мента"!И казвам ти другарю туй:"Къде си тръгнал ти без ..й?Днес няма място Импотентав правителство и в парламента!"Да бъде вожда ни любимздрав български достоен син!Не може импотентна сопада ни представя из Европа!Затуй днес призовавам Вас:Не давайте му своя глас!Ако отново е на власт,ще ни продаде от завчас!
440
2
 
2
 
! Отговори
Съни преди 13 години
и Бесепарките без кефгласуваха и стана шеф