Дебати с елементи на родна простащина

Великов няма да съди Емил Василев заради плиснатата вода
Обновена: 13 авг 2011 07:38 | 20 яну 2011 17:55, Екип на Dnes.bg
318

Кадри: TV+

 

Независимият депутат Тодор Великов не възнамерява да търси отговорност от колегата си Емил Василев, който го заля с вода в пленарна зала. 

Потърпевшият в това време четеше писмо до Яне Янев, в което се споменава за заем от 100 000 лв. за предизборна кампания.

В отговор председателят на парламента Цецка Цачева отстрани Емил Василев за три пленарни заседания и даде пет минути почивка.

Позиция


Изпрати E-mail


Независимият депутат Емил Василев (РЗС) за пореден път намери начин да влезе в полезрението на медиите. Но не с някоя законодателна инициатива или с ораторски умения. Направи го с постъпка, характерна по-скоро за БГ парламентаризма от началото на 90-те – като лисна чаша вода в лицето на колегата си Великов.
Това не е първата изцепка на народния избраник, който обяви гладна стачка заради търговия с гласове за вота.
Преди месец, в опит да защити сексуалността на лидера си Яне Янев, той изпрати писмо до медиите, в което се оплака, че бил "брутално изнасилен от Искра Фидосова"... Сценката се разразила не къде да е, а в тоалетната на НС, а доказателствата били... пукната плочка и клатещ се умивалник.
Ден по-късно Емил Василев заяви, че не е насилван, а писмото му "трябва да се възприема с чувство за хумор".
А ние се чудим как трябва да приемаме поредния му гаф. Дали да го подминем с чувство за хумор, или да го запомним съвсем сериозно? Поне докато застанем в тъмната стаичка на следващите избори.

Великов няма намерение нито да съди „нападателя“, нито да сезира комисията, която се занимава с парламентарната етика. 

„Либерален човек съм, бил съм директор на социален дом за лица с умствена изостаналост и имам търпимост към такова отношение към мен, отдавам го на лабилност на нервната система заради глада“, коментира Великов. 

В сряда Василев обяви гладна стачка като протест срещу търговията с гласове на депутати в подкрепа вота на доверие към правителството.

Той имал информация, че от ГЕРБ предлагали между 150 и 200 хил. лева на депутати, за да подкрепят правителството днес при гласуването на вота на доверие.  

„Никой не ми е предлагал, нито аз съм търсил пари, това твърдение ме обижда, тъй като се споменаха и независимите депутати, а аз съм такъв“, заяви Великов и посочи, че заради това е прочел писмото от парламентарната трибуна.

Писмото, което прочете Великов, било написано от Емил Василев през юни 2009 г. и в него Василев иска оставката на Яне Янев.

Причината е, че Янев му е казал, че може да му предостави 100 000 лева, от които 50 000 Василев да върне като личен заем, обясни Великов. Според него Василев отговорил, че няма толкова пари, затова се оттегля от кампанията и иска оставката на Янев. 

Тодор Великов е готов да се яви на детектор на лъжата, за да покаже, че не е вземал пари от ГЕРБ за гласуването си. 

Лидерът на РЗС Яне Янев пък определи като скалъпен компромат писмото, което  Великов прочете от трибуната. „Тодор Великов – вечният предател, който беше изгонен и изключен и от СДС, и от ДСБ, и от РЗС“, коментира Янев.

„Няма пресконференция на РЗС, в която да не сме предоставяли сериозна фактология, която да не е била предхождана от компромати на ГЕРБ”, допълни той.

Великов твърди, че ДПС е подало на Янев флашката, която уличава областното ръководство на ГЕРБ в Пловдив в нарушения на изборното законодателство по време на местните избори и предизборната кампания през септември 2009 г.

Още по темата

Потърсен за коментар, заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов каза пред журналисти, че не знае някой от ДПС да е раздавал такива флашки.

Ако ДПС има какво да каже и смята, че обществото трябва да научи нещо, има достатъчно самочувствие, за да действа директно, а не през подставени лица – ДПС няма нужда от маши, категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
5
 
3
 
! Отговори
родна простащина ? преди 13 години
Нищо подобно няма . Или може би имаше в устата на говорещия.... ако не беше говорил просташки нямаше да се получи това,така че той си е предизвикал реакцията.Но изглежда трябваше да се му се случи нещо повече та да знае за друг път а и други които плямпат като него и те да зная какво може да им се случи.То това беше единствената нормална и правилна реакция която можеше да се случи.
246
2
 
12
 
! Отговори
МОНАРХИСТ преди 13 години
ТОВА НЕ СА ХОРА (простотия до шия) ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СВЕДЕ ДО 72 ДЕПУТАТА Н.С и ДА СЕ ПОЛОЖИ ИЗПИТ ПО КУЛТУРА НА ПОВЕДЕНИЕ И МОРАЛ !!!НЕГРАМОТНИ И ПОЛУГРАМОТНИ ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ !
245
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да, брато, прав си! за мен се очертава терминал 2, че е презатлантически, вероятно началото на идната година. спасявайте се, кой как може!
244
8
 
22
 
! Отговори
noone преди 13 години
Има само 2 изхода ... терминал 1 и терминал 2
243
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тия глупости - в чуждите парламенти се биели, това било нищо? Ако в чуждите парламенти си ядат ла*ната, с извинение, това значи ли, че е нормално и ние да го правим? Тази постъпка е изключително просташка, по всички морални норми.
242
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха ама този вярно с бързи реакции.. Направо както когато замериха Бушмена с обувки
241
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E, не, честно - няма такава реакция :))) Тоя е готов ***-нинджа.
240
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моля да не пишете Б.Б. това е запазена марка на Буги Барабата!!!
239
2
 
7
 
! Отговори
Следовател преди 13 години
Да, простащина е , но този път не е напълно българска ! Моля, проверете дали е българин лицето Емил Василев ! Проверява се лесно - по имената на родители, баби и дядовци...РЗС е втората партия на етническа основа !!! Може членовете й да са БГ граждани, но голяма част от тях НЕ СА етнически българи ! Затова и не им пука, че с поведениети си маскарят българския парламент.
238
2
 
35
 
! Отговори
Нормален преди 13 години
Какъвто народа, такива му и депутатите - чалгаджии и простаци ! Нормалните хора в БГ-то постепенно се изнизват през летище София. Няма оправия в тази ***.
237
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ни е интелигентна "простащината" в други парламенти яко се млатат нашите са като детска градина.Ей това журналистите сте .... майката,само провокация и манипулация и отдолу "простолюдието"се плюнчи "си е....ло фестивало"
236
3
 
2
 
! Отговори
до 253 преди 13 години
Напълно съм съгласен
235
2
 
9
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Е какво друго може да се очаква от партия, чийто лидер (до колкото Яне не може да е лидер на нищо) е:-) създател на единицата на идиотизъм - 1 Ян;-) означаван не без прилика с м-р. Бийн - герой от комедийни филми. Янето се справя отлично и с двете определение за себе си...
234
2
 
23
 
! Отговори
!! преди 13 години
Хей хора, това не е резил ! Когато подобно нещо се случва означава че не всичко е изгубено.Не всичко е безразлично. Границата между безразличие и овчедушие е много тясна Ако има борба ще има и победа. Насам или натам нещо трябва да са размърда
233
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гладна стачка заради продажба на гласове?! Този ако види какво е ставало в родния град на Яне Янев - Сандански и как са купували гласове от РЗС там, не гладна стачка, а сепуку трябва да си направи.
232
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такива *** нямат място в парламента. Аз не плащам заплатата на разни ***, които заливат други хора с вода. Този ненормалник всеки месец получава заплата от нашите данъци. Явно му липсва умствена възможност за други изразни средства. Ако във фирмата, в която работя го направя това на колега ще ме уволнят. Това трябва да се случи и с този ***.
231
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе у корейскиот парламент к'ви кютеци ставааааат,тез за една чаша бистра водица се занасят.Мат'ряла се кефи,к'во толкоз
230
7
 
13
 
! Отговори
СРАМ преди 13 години
КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ДЕПУТАТИ КАТО ВЕЛИКОВ - СЛУШАХ И ВАСИЛЕВ КОЙТО НЯМАШЕ ЛИСТЧЕ В РЪЦЕТЕ СИ И ГОВОРЕШ МНОГО КОМПЕТЕНТНО И МИ СЕ ВИДЯ МНОГО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ЗА ДА ИЗЛЕЕ ЧАШАТА ЗНАЧИ Е ПРЕЛЯЛА СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ НЕ ГО ПООКЪПА ТОЗИ ГЛУПАВ ДЕПУТАТ ВАСИЛЕВ
229
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подкрепям изцяло позицията на Диана Цветкова/горе в ляво/!
228
1
 
13
 
! Отговори
на живо ! преди 13 години
Хайде , какво толкова е станало ? Срам който ни разсмива си е чист смях. Всеки ден си имаме ново безплатно театрално представление на живо !От днес си мисля коя ли ще да е утрешната постановка