ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС!

Президентът коментира стабилността на правителството
Обновена: 23 яну 2011 15:03 | 23 яну 2011 14:08,
367
ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС!
Борисов и Сидеров по време на вота. Снимка: Булфото

Според президента Георги Първанов не е перспективно, че правителството има стабилност от подкрепата на "Атака".

Още по темата
20 яну 2011 18:16
1173
"Нямам съмнение в това, че правителството има стабилно парламентарно мнозинство, но това правителство има стабилността от подкрепата на "Атака".

Това според мен не е перспективно и не е престижно от гледна точка на европейското присъствие на България, това според мен е уязвимо с оглед на едни бъдещи избори", отговори държавният глава на въпрос за вота на доверие към кабинета.

Първанов коментира и вота на "Синята коалиция" – "въздържал се", като по думите му, той е знак, че има дистанциране от политиката, която се е провеждала до сега.

Той посочи, че това е предупреждение за това, че от тук нататък няма да бъдат безусловно подкрепяни действията на правителството.

"Става дума за решения свързани с реформата в икономиката, здравеопазването, образованието и това наистина поставя на голямо изпитание управляващите", уточни президентът.

"Сега с болка констатирам, че затъваме отново в блатото на скептицизма и нихилизма", заяви Георги Първанов.

Президентът посочи, че причината е поведението на лидерите. "От там идват тези нихилистични скандали", твърди тоя.

Първанов посочи, че е крайно време да се даде сметка, че пораженията, които се нанасят върху образа на България, често пъти провокирани от нас самите, заради вътрешнополитически причини – заради амбицията, стремежа да окаляш противника.

"Ще ни трябват години, за да може да изчистим тези поражения. Не съм оптимист за последната година и половина. Образът на България ще продължи да стои така деформиран, ако нямаме единни усилия, за да преодолеем тази ситуация", коментира държавният глава.

Той заяви, че нито веднъж не е приемал, че сигурността трябва да бъде за сметка на свободата на човешките права.

Георги Първанов цитира лекцията си по национална сигурност от 3 септември 2004 година, в която ясно е казано, че не е нужна държава, която да следи непрекъснато гражданите.

"СРС-та трябва да останат изключение като законът създаде условия за по-добро използване на класическите способи на разследване. Понятието национална сигурност, трябва да изключи злоупотребата със СРС", заяви Първанов.

"Управлението чрез страх не може да е трайно и стабилно", констатира още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
9
 
7
 
! Отговори
aa преди 13 години
Др Първанов не дати свърши мандата по скоро а трябва да умреш по скоро,това мечтаят българите,дай божичко по скоро дае.но дене забравиш да вземеш със теб и доган и твоята свита.
308
8
 
9
 
! Отговори
Великият Ибрикчия преди 13 години
АБВ и БСП ще управляват .
307
6
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Мутра + фашист= Идеално добра комбинация.Ще влезем в Шенген,ама на куково лято
306
8
 
15
 
! Отговори
blz преди 13 години
Първанов + посещенията му в Турция = две от най-позорните изцепки и гавра с паметта на хиляди българи: 1.Не било турско робство,а религиозно сътрудничество.2.Не е имало турско робство,а "турско присъствие". Първанов ти си срам и позор за цялата държава!
305
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако един *** забавлява народа - това е комедия,но ако същия този *** води народа - това е трагедия.....Гьоте
304
1
 
16
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Наглостта на агентите нямат граница, за тях най-перспективното е когато се краде и амчка българския народ!
303
5
 
16
 
! Отговори
фалконе преди 13 години
комунистите от бсп нямат право на партия,те винаги са били извън закона дори и юридически,те са назначени от ссср и никога не са печелели честно избори.комунистите трябва да живеят само в килии,колкото може по-мизерни,без тв,с храна изгнили черни картофи,да дъвчат като диваци и варвари КАКВИТО СА БИЛИ ВИНАГИ.ГОЦЕ ПЛАЧИ!!!
302
2
 
10
 
! Отговори
enter преди 13 години
Моля ви, спрете да цитирате президента! Той е никой и много скоро ще бъде никой де юре. Потрябвала е на ГЕРБ тази институция... Жалко, че трябва да се свика Велико народно събрание, за да се премахне Президентството. Но парите за издръжката на тази куха институция са много повече от парите за едни избори. Практиката на първия президент Желев и на последния Първанов доказа, че най-важното им занимание е да плетат интриги, за да им се чува гласа. Усещат, че са излишни...
301
3
 
13
 
! Отговори
ФАЛКОНЕ преди 13 години
ТЪГУВАЙ ГОЦЕ,И ПЛАЧИ!ГОЦЕ КЪДЕ ТИ СА СЪВЕТНИЦИТЕ? СУМИСТА ИЗЯЖДАЛ ПО 4 ПОРЦИИ В АРЕСТА?ПИТАЙ ГО ДАЛИ МУ СТИГАТ ДЕ?НАПРАВИ НЕЩО ЗА НЕГО.СЪДИИТЕ СА ВАШИ,Я ДА ГО ПУСКАТ ВЕДНАГА ЧЕ СУМОТО НИ ЗАКЪСА.ЕДИН КОТООШУ НЕ СТИГА.
300
4
 
9
 
! Отговори
NEWS преди 13 години
Президентът Георги Първанов се оплете в обясненията си за отношенията с бизнесмена и бивш собственик на пивоварната "Леденика" Михаил Михов в опит да отрече, че е лобирал за него. Името на президента беше намесено в разговора, оповестен от в. "Галерия", между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, в който премиерът казва, че е поел ангажимент "да не се закача" Михов, който за разлика от Първанов иска да спази. Борисов вече заяви, че разговорът е манипулиран. Подобен е изводът и от експертизата на прокуратурата.Възможно е да сме водили разговор с премиера Бойко Борисов за това дали са законосъобразни действията, които се предприемат към Михаил Михов - бивш собственик на пивоварната "Леденика", заяви пред журналисти президентът на въпрос дали е говорил с премиера. Попитан искал ли е от Борисов "чадър" за Михов, за да не бъде проверяван, президентът каза: "Такова нещо не бих могъл да поискам, защото не знам какъв е бил проблемът на споменатия бизнесмен."Първанов коментира и виц за АБВ - "Аз, Бойко и Вальо": "Като ме слушате, истински ли е, достоверен ли е" В същото време на друг въпрос лобирал ли е за Михов Първанов отговори: "Възможно е да сме разговаряли, че има проблеми." "Знам, че има някакви проблеми, но не мога да ви кажа", каза президентът, попитан какви проблеми има бизнесменът. На въпрос дали Михов му се е оплаквал за неправомерни действия на митниците Първанов каза, че не е знаел за такива проблеми, още по-малко пък, че има такава проверка.
299
2
 
10
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 13 години
До ИлиянТи първо се научи да пишеш, пък после мисли за Шенген. В Шенген такива *** като теб никой не иска. Те си имат достатъчно! С това ниво на грамотност ще си трета смяна на контейнера :-))
298
4
 
11
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
Надявам се само до края на това оправление да сме във шенген за да мога да емигрирам ако Гоче или Бсб дойдат на власт !!
297
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ako tazi snimka q bqh vidql predi da glasuvam za ATAKA nikoga ne bih glasuval ve4e za Bolen4ooo
296
11
 
14
 
! Отговори
Бойо тиквата преди 13 години
Волен добре,че ме подкрепи,че панделата ми беше сигурна.
295
9
 
22
 
! Отговори
хахахахахахах преди 13 години
*** са се активирали и дращат ли дращат с ПОСЛЕДНИ СИЛИ по форумите....хахахахахахахахах ОТИВАТЕ СИ БЕЗСЛАВНО И ОМЕРЗЕНИ!!!!!!
294
1
 
10
 
! Отговори
баба ВУНА преди 13 години
Около плашило, га духа вятър, винаги се събират ***...)
293
9
 
10
 
! Отговори
До 288 преди 13 години
Меките китки на лявата партия, начело с най-видния *** Станишев не трябва повече и да помиришат власт поне още 100г., за да се изчисти напълно страната ни от тази гнусотия.
292
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
302-Че те за Гоце гласуваха над 2 млн., а за ГЕРБ - 1,6:) Като изключим и от двете гласувания турци и *** и Боко остава без избиратели, а Гоце - 400млн:))))))
291
8
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
За каква Атака пишете вееееее,те умреееааа като партия.Всички атакисти вече са членове на Граждани за Екстремно Разграбване на България-ГЕРБ
290
3
 
10
 
! Отговори
ДО № 299 Dimata преди 13 години
Доган си е от вашето ЧЕРВЕНО котило - нали ВИЕ СИ ГО СЪЗДАДОХТЕ?!Член е на БКП и е работил за ДС,КГБ... ГОЦЕ СИ ГО ***,ЗА ДА ГЛАСУВАТ ОТ ТУРЦИЯ ЗА ДВАТА МУ МАНДАТА...хихихи