Борисов: С арабите сме близки, на всеки ъгъл има дюнер

България осъжда терористичния акт в Москва, каза премиерът
Обновена: 25 яну 2011 15:28 | 25 яну 2011 15:18,
608
Борисов: С арабите сме близки, на всеки ъгъл има дюнер
Разчитаме на балансираната ни външна политика, каза премиерът в Япония. Снимка: БТА

България осъжда терористичния акт на летище „Домодедово” в Москва, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Токио.

"Потресен съм от това, което се прави. Терорът е убийствен. С една дума – мъка за всички. Недопустимо е в 21 век така да се решават каквито и да е конфликти", категоричен е Борисов. За съжаление има и българин сред загиналите, който е австрийски гражданин, каза още той.

"Тези терористични актове не подминават никоя държава – дали е Русия, дали е Швеция, дали е Америка, дали е Великобритания. В това отношение просто е непрогнозируемо на кого може да му се случи", смята Борисов.

Още по темата

"Ние разчитаме на балансираната ни външна политика – с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер", изтъкна премиерът, цитиран от "Фокус".

"Надяваме се в това отношение да го отчитат хората, които взимат тези решения за подобни актове. Когато те ги взимат централизирано, се наблюдава и поведението на дадени държави. Затова считам, че България води много добра балансирана и партньорска политика", посочи Борисов.

На въпрос дали след атентата в Москва са коментирани с министъра на транспорта по-засилени мерки на летищата в България, Борисов каза: "На държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
88
 
! Отговори
did преди 13 години
И се завъртя *** с пълна сила....
3
9
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тодор Живков Втори - дори го бие, но за съжаление единствено по простотия.
2
7
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Огромните арабски инвестийци в БГ - дянерджийници. Браво, Боко, намери с какво да се похвалиш!
1
52
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВ Е