НЗОК не може да е държава в държавата, сопна се министърът

"Има ли проблем касата, ще има проблем и в политиката"
Обновена: 31 яну 2011 10:43 | 31 яну 2011 10:42,
40
НЗОК не може да е държава в държавата, сопна се министърът
Министърът възнегодува срещу НЗОК. Снимка: Булфото

"Между Министерството на здравеопазването и НЗОК трябва да има много ясен синхрон. Асинхронът странно ми изглежда. Целите ни са едни и същи. Няма начин здравната каса да бъде някаква държава в държавата", коментира пред БНТ здравният министър Стефан Константинов.

"Здравеопазването е едно цяло, ние сме малка държава и политиката трябва да бъде единна. Информацията трябва да се споделя. МЗ трябва да разполага с цялата информация за това какво става в системата, а функцията на касата е да управлява парите на здравноосигурените. Има ли проблем касата, ще има проблем и в МЗ, и в политиката", подчерта той.

По отношение на лекарските грешки Константинов коментира, че има непрекъснато недоволни хора.

"При установяване на вина всеки ще си понесе заслуженото. Не бива да се прехвърля темата на ниво лоши лекари – добри пациенти или лоши пациенти – добри лекари. Невинаги, когато пациентът е недоволен, значи, че грешката е на лекаря и на персонала", категоричен бе здравният министър.

Във връзка с грипната епидемия, Стефан Константинов заяви, че има достатъчно лекарства срещу грипа.

"Личните лекари са снабдени и когато има нужда, те могат да дават такива безплатни лекарства на пациентите си".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес на една жена на 34 години и беше открити ракови разсейки в белия дроб. Миналата година е лежала в една от най-големите болници в страната с пневмония, която не е оздравяла напълно. Тогава, заради икономии НЕ Е направен скенер на бял дроб. Това забавя диагнозата с месеци. Сега вече процеса е напреднал и малко може да се направи. Няма думи, нямам думи! Какво ли ни чака още! Да умират хора, заради липса на пари! Само за това трябва да хвърчат глави!
39
0
 
0
 
! Отговори
88 преди 13 години
Как да не е така, като няма естествени механизми за регулация- конкуренцията! И тази година няма да стартират друг, конкурентни"каси"-НЗОК е неконтролиран монополист. Така,че министъра да не се прави на модел и на паднал от Марс. След като 1млрд. от парите на касата се вляха в държавния бюджет- и това ли не знае министъра?Вместо да се прави на ударен или да се бори със зъби и нокти, а ако не може- да напусне поста с достойнство! Ако може, разбира се.
38
0
 
0
 
! Отговори
88 преди 13 години
НЗОК Е държава в държавата. Щом може да разполага със средствата на здравноосигурените както намерят за добре чиновниците в нея,без значение интереса на болния,щом може ЕДНОСТРАННО да променя условията на рамковия договор,щом може да реши безнаказано да НЕ плаща за вече свършена работа,щом прави безумни правила и ги променя с още по-безумни със срок на изпълнение-вчера,щом налага измислени стандарти,които несъответсвуват с европейските.И всичко това под благия поглед на министри и премиер!
37
0
 
0
 
! Отговори
д-р Х преди 13 години
Какъв министър може да бъде този шопски *** бе хора ?
36
0
 
2
 
! Отговори
uadjet преди 13 години
Проклетата здравна каса е най-паразитната структура у нас!Пълна е с хрантутници,повече от половината нямат и подходящо образование.Смятам,че е срамно за истинските професионалисти да работят там.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, вие непрекъснато г-да министри сте в асинхрон, и самите вие сте асинхрон. Включително и с вечното забавяне на сключване на договори със здравната каса - защо мъжът ми трябваше да плаща за преглед при съмнение за онкологично заболяване - защото някой от вашите мизерници е забавил всички процедури по сключване на договорите. Той какаво да седи на кълка и да се чуди няколко месеца болен ли е какъв е, при положение че го осигуряват поредни години на цялата му заплата. ***
34
0
 
2
 
! Отговори
Елена преди 13 години
При все това, че хората в държавата умират от глад, депутатите ни винаги остават по- гладни от всички- за пари, за власт, за свободен от отговорности живот и всичко това под благовидният предлог, че се грижат за народа си.
33
0
 
7
 
! Отговори
кандидат емигрант преди 13 години
искам това което плащам за здраве да е в лична моя сметка и ежегодно да се начислява лихва , искам индивудуален осигурителен номер и в тая лична сметка да се бърка тогава и само тогава ,когато се ползват здравни услуги ,това което се случва не е нищо друго освен кражба , на 48 години съм и нямам пропуснат месец да си платя , защо да съм солидарен с негодници които нямат и лев внесен за осигуряване егати и държавата колкото до лекарите ....милиционера е с по висока заплта... без коментар
32
2
 
8
 
! Отговори
Hа 3 Mapт преди 13 години
Hа 3 Mapт пpeд Народното събрание Xopa ..който нe жeлаe правителството зa ОСТАВКАTA СЕГА И НЕЗАБАВНО!!!!!!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия не разбраха ли,че проблемите идват от *** Дянков и заместника му Горанов (свинските очички), а не от министъра на здравеопазването. Който и да е той е само бушон сменящ се на 6 месеца!
30
3
 
5
 
! Отговори
УЖИЛВАНЕ преди 13 години
НЗОК е Държава в държавата,а Лекарите са Мафия в мафията.Смърт в Бяло.Дори и да си даваш всички пари за Здравна Осигуровка,ако ти се наложи(не дай Боже)да отидеш за Здравна Помощ,ще трябва да си дадеш и ризата от гърба си.
29
1
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
Естествено е да иска "вся власт". Макар и не "советам".Нали е министър и отговаря. Той прави и политиката в бранша. Но му вземат единствения лост да реализира това за което го държат отговорен - финансирането. Без НЗОК, т.е. финансирането, всичката му деятелност остава едно просто писане на хвърчащи бумаги. Той затова е и изплакал и иска и "власт", а не само бутафория без финансиране.НЗОК е в ръцете на Горанов, зам. мин. на Дянков. А протакането за избягване на плащане е типично дянков стил.
28
3
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Тоя череп, май иска вся власт советам?
27
2
 
9
 
! Отговори
мами преди 13 години
Този е един от най-големите новоизлюпени палячовци. Много ми е смешен като започва да се изхвърля. От кое котило излезе прави се че много знае а е една кръгла нула. Узакони вземането на пари от пациентите. Сега ще се дават два пъти под масата и над масата.
26
4
 
11
 
! Отговори
Мимоза до № 18 преди 13 години
А нормално ли е лице, освидетелствано от ТЕЛК да работи на три места едновременно? Аз познавам такова. Непрекъснато се питам как това лице, толкова болно, успява да се труди толкова часове на ден! Изобщо живеем в страната на чудесата. И ако някой все още си мисли, че този път нещата ще се оправят много се лъже.
25
1
 
8
 
! Отговори
Nalivach преди 13 години
Тоя *** нали уж обещаваше нова система на финансиране, при която нямало да има лимити и щяло да има направления за всеки!Пълна лъжа, за да вземеш направление трябва да се пазариш с личния си лекар, а здравеопазването затъва все повече
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"НЗОК не може да е държава в държавата, сопна се министърът"Не може, но Е! А министърът се е озовал там, където и най-малка представа си няма какво се е случвало, се случва и ще се случва! Поредната Ана-Мария...
23
0
 
9
 
! Отговори
до +++ преди 13 години
Те затова го и взеха за министър. Да го харесвате как говори.И да не се сещате колко "харесвате" реалната политика и състоянието на здравеопазването :)
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха Държавата се стреми на национализира и Здравната Каса... парите на хората на пряко разпореждане на Боко.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдам.На това му се казва "добре дошъл в клуба", Константинов. :)Ама много общо е изплакал.Щото ако беше конкретен трябваше да каже, че зам. министърът на финансите Горанов, който де факто командва касата, му мъти водата.Въобще властовата верига в здравеопазването в момента е през Дянков, Горанов нататък към болници и лекари. Те бъркат постната пица.А взеха Костадинов от Лекарския съюз за министър на здравеопазването за параван и за да запушат устите и да тушират недоволството на лекарите.