БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета

Партиите обмислят питане до Конституционния съд
Обновена: 8 фев 2011 19:07 | 8 фев 2011 19:06,
121
БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета
Христо Бисеров и Лютви Местан искат да решат казуса с вот на недоверие. Снимка: БТА

ДПС ще обсъди в сряда с БСП в парламента евентуално питане до Конституционния съд по казуса може ли опозицията да внася вот на недоверие към кабинета преди да изтекат 6 месеца от гласуването на вот на доверие, съобщи заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

По закон 6 месеца след провеждането на вот на недоверие опозицията няма право да иска друг подобен по същата тема. 

При вот на доверие обаче няма изричен текст, който да посочва възможните действия на опозицията. Самият червен депутат конституционалист Любен Корнезов призна преди месец, че има „празно петно“ по казуса.

„Този текст не е продукт на ГЕРБ и съществува отдавна, но досега парламентът не е изправян пред такъв казус, отбеляза от своя страна Лютви Местан.

Още по темата

Той е категоричен, че вотът на доверие не трябва да спира инициативите на опозицията за вот на недоверие.

„Един вот на доверие се получава лесно, с 50 плюс един от участвалите в гласуването, а и какво би станало, ако кабинетът пак поиска вот на доверие в края на шестмесечния период и го получи, а после повтори същата процедура след 6 месеца“, попита Местан.

Според него не би следвало да е възможно чисто процедурно да се елиминира инициативата на опозицията и очаква решението на КС да е в тази посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
3
 
! Отговори
Васко преди 13 години
ГЕЙБ се самоунищожава сам, оставете ги да им гледаме шоуто.След това властта е наша.
73
0
 
1
 
! Отговори
Do 72 преди 13 години
Ami nali vijdame vie kolko smetka darjite ot va6te
72
2
 
2
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Знакът е и на Бозкуртлар и на Шейтана!
71
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 13 години
И всяка седмица да внасяте вот на недоверие все тая!Ами да вземат да попитат дали са легетимни двете партии и дали отговарят на българската конституция!А пък конституционните съдии ако им кажат, че са у ред,да отидат да се прегледат на доктор,ако пък доктора каже че съдиите са добре,да отиде и той да се прегледа!Ще изметем цялата червена помия насабрала се и още повече изродена в последните 20г!Гарантирано от ГЕРБ!!!
70
2
 
2
 
! Отговори
Do duner преди 13 години
A ti za6to pokazva6 emblemata na ,,sivite valci,,ne moga da razbera,tova deto si napravil s rukata tova e emblemata na sivite valci ,moje i da ne znae6
69
1
 
7
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Никой не ви гони бе ***. Вие сами се изолирате и нахъсвате а после друг ви е виновен. Избиите си от кратуните господарския манталитет, наритайте тия ДС агенти дето ви мътят мозъците, начело с Доганя. Поогледайте се малко и се научете да живеете като бели хора. Честно казано не ми се вярва да се случи това, ама айде ще видим. И си поискайте сметка от оня пазвантин Доган, че парите дето ги налапа за 20 г. са и от вашия джоб.
68
3
 
5
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Това ли са ти отнетите права Аркадаш? Не ти се разрешава да те "оправят ***", така ли? И после искате да не сте изолирани и да ви обичат хората. Та вие сте сте антидържавни елементи.И като си на 32-рия етаж значи си в чужбина, ДПС и там ли ти пази правата? Правилно си се изселил, да ти кажа. Тук такива антидържавни елементи не ни трябват. И внимавай, щото ДЮНЕРЪТ пази точно от такива!
67
3
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмортни преди 13 години
И кво, пак ли да ни упрявлява украински "***", турските кърсердари /во главе с българските им мекерета Бисеров, Ментата и оня очилат мазник Каменов ли беше/ мадридския крадец и новата "дама" в колодата на Седнишев - луда Янка.Отбор хайдуци жадни за власт, пари и мъже. Хайде стига вече - нагледахме им се.
66
8
 
3
 
! Отговори
Socialisto преди 13 години
Правителството трябва да бъде свалено на всяка цена. за да се върна властта в правилните ръце, в името на България.
65
1
 
1
 
! Отговори
do 65 преди 13 години
Matrqla lo6 matrqla ha ha
64
1
 
6
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Много циан с накърнени права бе. Я тия безправните да обяснят какви точно права са им отнети. Най вероятно правото да се разпореждат с живота на не мюсюлманското население. Ако някой се чувства онеправдан да си събира бохчата и чаршафите и беж към Анадола. Там в този чуден земен рай всички права се спазват. Доколкото си спомням преди 23 г. пробвахте и повечето от вас се върнаха е**ни и *** от там. Пак ли ще пробвате? Хайде, че няма време. Да не забравите да си вземете и съюзниците от БиЕСиеП
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалка картинка.Според политиката на БСП и ДПС гражданите не трябва да бъдат нещо повече от орда крепосни селяци.
62
3
 
11
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
ВИЦ Депутата Местан,решил да си обръсне...брадата,но преди това отишъл в сарая при Доган,да ...съгласува.Ааамед като го чул,се...притеснил и му казал:Ти си...луд;нали като говориш ...голобрад в Парламента,лъжите ти няма да са...брадати.
61
1
 
1
 
! Отговори
do duner преди 13 години
4e koy ti kaza 4e sam v pe6terata az sum si dobre i na 32 etaj
60
0
 
1
 
! Отговори
ministar преди 13 години
ami azis da vidi
59
1
 
0
 
! Отговори
до дюнера преди 13 години
Няма какво да коментираме..а ти по добре се прибирай в пещерата дето се криеш...няма нужда да насъскваш.....
58
1
 
1
 
! Отговори
do duner преди 13 години
Spored teb kogo trqbva da vidi Dogan ili DAL az ne gi 4atkam tiq raboti ste mi prosvetli6 li
57
1
 
2
 
! Отговори
politik преди 13 години
tezi mafiozi niamali da sprat te sa po opasni i ot koza nostra.
56
3
 
9
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Един ходжа от ДПС преди няма и месец отишъл вооръжен на намаз и призовал правоверните да носят ножове пистолети и бронежилетки. Моля, коментирайте!
55
5
 
13
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Защо когато Ердоган дойде на гости на своя приятел Бойко, отиде да види Касим Дал, а не отиде да види Доган? Някой чу ли какво разказа Касим Дал за ДПС?