БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета

Партиите обмислят питане до Конституционния съд
Обновена: 8 фев 2011 19:07 | 8 фев 2011 19:06,
121
БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета
Христо Бисеров и Лютви Местан искат да решат казуса с вот на недоверие. Снимка: БТА

ДПС ще обсъди в сряда с БСП в парламента евентуално питане до Конституционния съд по казуса може ли опозицията да внася вот на недоверие към кабинета преди да изтекат 6 месеца от гласуването на вот на доверие, съобщи заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

По закон 6 месеца след провеждането на вот на недоверие опозицията няма право да иска друг подобен по същата тема. 

При вот на доверие обаче няма изричен текст, който да посочва възможните действия на опозицията. Самият червен депутат конституционалист Любен Корнезов призна преди месец, че има „празно петно“ по казуса.

„Този текст не е продукт на ГЕРБ и съществува отдавна, но досега парламентът не е изправян пред такъв казус, отбеляза от своя страна Лютви Местан.

Още по темата

Той е категоричен, че вотът на доверие не трябва да спира инициативите на опозицията за вот на недоверие.

„Един вот на доверие се получава лесно, с 50 плюс един от участвалите в гласуването, а и какво би станало, ако кабинетът пак поиска вот на доверие в края на шестмесечния период и го получи, а после повтори същата процедура след 6 месеца“, попита Местан.

Според него не би следвало да е възможно чисто процедурно да се елиминира инициативата на опозицията и очаква решението на КС да е в тази посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Za vota na doverie koito se glasuva skoro Gerb polu4i podkrepa samo ot partiqta na Volen Bolen i se govori 4e sa mu platili za doverieto 80 miliona lv
53
5
 
14
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Аркадаш, точно ДПС ви държат в изолация и бедност. Защо целият електорат на ДПС е беден, а самите ДПСари живеят в сараи? От хонорара от 1,5 милиона, ти какво видя? Да не говорим, че точно тия от ДПС са същите ония, които преди 30-тина години ви "възраждаха". Какво видя от милиардите на Доган електората на ДПС? Дюнерът е интернационалист - гласувайте за него!
52
4
 
8
 
! Отговори
EC преди 13 години
ДПС трябва да се забрани със закон защото е основана на етническа основа!Дано някога зайците наберат кураж та ги свалят,което е малко съмнително
51
1
 
1
 
! Отговори
do 51 преди 13 години
ZA sega ne mogat da nakurnqt za6toto ima koy da gi za6titava ,no ako priemem tova koeto vie predlagate nqmam doverie nali vijdam kvi bolni hora ni upravlqvat v momenta
50
0
 
9
 
! Отговори
Това е за Доган преди 13 години
Да дадат на Доган един хонорар от милион евро, нали е специалист по-всичко. Той гениален учен и се ще намери решение.Той Румен Овчаров ги има парите може да ги изкашля
49
1
 
4
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Аркадаш, кои права са ти накърнени?
48
4
 
4
 
! Отговори
Do 48 преди 13 години
Az ne vijdam balgarska partiq koqto da za6titava pravata mi,vie vijdate li takava
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
!30 hilqdi du6i rabotqt za 240 lv na mesec, ha poznayte koq e tazi darjava
46
1
 
9
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
До 43Във всички български и европейски партии има място и за мюсулманите,няма нужда да правят ислямски партии,защото това само дразни и изолира!
45
1
 
4
 
! Отговори
киро преди 13 години
конституцията да се промени,ама нали ви е страх,че ще ви истинат местенцата
44
0
 
3
 
! Отговори
amerikanec преди 13 години
Do 28. i vsichki drugi bolni poddrazhnici na BKP, Ne razbrahte li, che BKP poveche na vlast nyama da doide?
43
3
 
10
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Кой ви изолира бре аркадаш? Някъде да ви е забранено да ходите? Нещо да ви е забранено да правите? Не, нали? Е какво се оплаквате тогава? Дюнери за вас няма ли?
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ли ще измислят и избистрят. Те там са събрани се титани на мисълта.Сега като се впрегнат заедно, планина ще обърнат.Давайте юнаци, давайте титани - дерзайте.
41
1
 
2
 
! Отговори
Do 38 преди 13 години
A misli6 li 4e ste na pravilna liniq da izolira6 musulmanite i da gi ostavi6 na razni islqmisti
40
0
 
1
 
! Отговори
baba pena преди 13 години
Mnogo kandidati za prezident , be !! I vse bokluzi !!!
39
2
 
12
 
! Отговори
ОБЯСНЕНИЕ преди 13 години
БКП си смени името и сега се нарича БСП...БСП си роди( създаде) следните партийки мюрета: ДПС,НДСВ,ЛИДЕР,РЗС,АБВ,СИЛНА ИДЕЯ,наТатяна Доняева щуротията и други малки партийки мюренца...ТАКА ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПАРТИЙКИ СЕ НАРИЧАТ БСП(БКП)ДС
38
5
 
4
 
! Отговори
mama преди 13 години
Дянков се изповядва: Не съм виждал тютюн - 08.02.2011 г. 20:06:12Финансовият министър Симеон Дянков се издънил при срещата си с награден от Бойко Борисов полицай. Той му обяснил, че никога не е виждал как изглеждат листата на тютюна. Това шашнало определени лица, разкрива 7plus7. net
37
0
 
7
 
! Отговори
марти преди 13 години
До 28Бързо се свържи със СерГей,че му трябват такива лумпенизирани пишман-гадатели за промиване на прости мозъци!!!И побързай,че кандидатите се увеличават!!!
36
1
 
5
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до 34 Do Doktur ekspert Ми нали туй ти говоря бе другарю?Всички бели хора пъхнахме стоманен лост в спиците на ДПС ,защото ни стана неудобно от второ османско иго.Ти можеш да гледаш на нещата само партийно,но аз и повечето българи прекарваме нещата и през християнската призма,а там нещата които ни представят ислямистите за прави - се пречупват и се избистрят в правилните си форми!
35
2
 
10
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
До 29Кой ще избере БСП? Единствения спомен от електората им след 10 години ще бъдат некролозите по спирките. БСП са бита карта, последните им 2 мандата бяха с клизма и в ущърб на народа. Бяха готови да се коалират с който и да било само и само да са на власт. По време на техните мандати, частните интереси стояха над държавните. Кой *** освен теб, пенсионерите(което е обяснимо при положение, че са продукт на тази система) и ще шепа ментално скопени люде, ще гласуват за тях ???