Сините поискаха главата на Цветан Цветанов

По-добре е за него и за кабинета, твърдят Костов и Димитров
Обновена: 9 фев 2011 11:49 | 9 фев 2011 11:44,
344
Сините поискаха главата на Цветан Цветанов
Секторът за сигурност се превърнал в сектор на страха. Снимка: БТА

След продължителни критики и увъртане от „Синята коалиция” вече категорично поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Мотивите им са 6.

1. Не обезвреди върховете на мафията и превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места.

Не обезвреди върховете на мафията, губи битката с организираната престъпност
2. Допусна пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация.

3. Приложи порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на агенция „Митници”. Злоупотреби с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди.

4. Стана единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт.

5. Наруши основни принципи на демокрацията. Създаде практика на намеса на полицията по време на избори като тези в община Разлог.

6. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха.

Това казват в политическата си декларация депутатите от „Синята коалиция”.

Още по темата

Мартин Димитров допълни, че нито един от членовете на коалицията не е бил на различно мнение за Цветанов. „По-добре е и за него, и за кабинета да подаде оставка”, заяви той.

„Сигурно е, че ако министър-председателят не отговори на това наше искане, ще поеме цялата отговорност за състоянието на сектора за сигурност”, включи се Иван Костов.

„Секторът за сигурност се е превърнал в сектор на страха”, допълни Командира.

Той призна, че в началото е имал не само надежда, но и доверие на Цветан Цветанов.

„То беше заслужено с устрема, куража и самоотвержеността, с която започна тази битка. Впоследствие на преден план излезе лошото управление. Избирателно отношение към целите на противодействието на престъпността и накрая нищо доведено докрай”, допълни тъмносиният лидер.

Капката, която преляла търпението на сините, обаче е действието на Цветанов по случая с лекарите в Горна Оряховица.

„Имаме министър на вътрешните работи, който е подвел парламента и несправедливо е обвинил в убийство български лекари. Във всяка една европейска държава този министър трябва да си отиде”, заяви Димитров.

А Костов допълни, че този случай е типичен пример за използване на СРС-та за решаване на лични вражди.

Командира каза, че не е успял да сподели бъдещите си действия спрямо Цветан Цветанов с премиера Бойко Борисов, защото не успял да се свърже с него по телефона.

В същото време Костов искрено се забавлявал, гледайки интервюто на министър-председателя с професор Юлиан Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗАСЕГНАХА ДС МАФИЯТАИМАТ ПОДКРЕПАТА НА ЗАПАДНИТЕ НИ ПАРТНЬОРИЗАТОВА Е ЯРОСТНАТА КАМПАНИЯ НА СТАРИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИГОЦЕТО СИРИШНИКА ДОГАН КОСТОВ И СМЕШНИ КЛОУНИ КАТО ЯНЕТОСАМО ЧЕ ТЯХНАТА НЯМА ДА МИНЕ ЗАЩОТО НАРОДА ИМ БИ ШУТА
283
4
 
4
 
! Отговори
до 309 преди 13 години
Иван Костов член на ГРУ.
282
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
точка 1. - ние сме на свобода - това означава че Цветанов не се справя с мафията.
281
8
 
7
 
! Отговори
Севда преди 13 години
Давай Иване да махаме това комунистическо правителство че народааа умираааа и ако и на теб не ти е зор незнам
280
3
 
3
 
! Отговори
Апартамент Цецов преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно.Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят.ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.:Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра.Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта.Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ
279
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може някакви си партийки, които са влезли в парламента с по 2 % от електората, т. е. един файтон хора, сега да дават мнение и да се надуват по медийте, това си направо палячовщина. Черния мавър се оказа много подла комунистическа ***. Преди като мин. председател осигури на комун. фирми безпрепятствено да ограбяс с милиарди страната, а сега пречи на ББ да стабилизира икономиката, разбита точно от тия поставени от БСП измислени демократи.
278
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nikoi HeИска да Tе сменят с Алексей ПетровVseki iska da te mahne, be Ceco.Dai si OSTAVKATAVzemai si PAPKATAiBegai 4e ide na bate PATKATA
277
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лостоф= Фердинант нищо хубаво не е направил или казал за България .
276
3
 
5
 
! Отговори
за БЪЛГАРИЯ преди 13 години
Оставка? за какво , от кого и после на къде???Най ефективно оставката на Цецо мойе да поста съпругата му, г-жа Цецова, която скоро ще ражда....Ако това е принципна жена, на момента да збера куфара черното педераско бельо на Цветан, в един сак да набута онези малки кутиики със жички и в една раница да му сложи такъмите за содо-мазо, ритник и до тук със фъзвъзника на Българската Република.Коя жена която зне че съпругът ий е подслушвал най-доверените хора на Правителството, Приятелите си, политическите и професионални колеги за миг нема да ий мине на ум че и нея самате е подслушвал по схемата (искам да подслушвам лицето А, но искам разрешение за лицето Б, което има чести контакти със слицето А), А/ Кво? А неее,С кого да си говори бременнта г-жа Цветанова. С приятелката на лудата Яна, с друйката на Стнишката или Кобурготската Мария?Не тя си е говорила с Цветелина бо банкови въпроси, с г-жа Танова по митнически наредби с любовницата н Бойко за коя бира е по-добре да купи на Цецко...Госпожа Цветанова, вашият съпруг е подслушвал вас самата. Как живеет с тази реалност? Ка ще идете да раждате, А? Не се ли опасявате че лекарското съсловие ще пренебрегне некаква си Гербала Виртуална преданност и няма да компенсира колегите си от Г Оряховица със съответните записи, и ще изнесе в интервюта детайли от вашата бременност и раждане-а там има какво да интересува идиотчетата, не само см, кг и проплакало ли е бебето. Остава ви да си повикате некоя ***-израйдачка в един от шестте апартамента на Цецо и там да родите. Ама тогажа нема ли да се страхувате че *** като знае какво чедо ще тегли за малката главица, че нема да ви го подмени с друго още по черно от Цецко и с по-гъска и къдрава косица от колкото е плешлака на Цецовата Тиква. Та после вашето дете ромката израждачка да го продаде некаде на педофилите които искат да чукат оригинални деца на министри....За да не Ви хване параноята-изгонете Цецо, Поискайте му оставката като съпуг и министър. И спокой ще идете в която и да е болницата и хората ще ви посрещнат като една от тях, като една майка и едно бебе. Ще се грижат за вас както дългът им на лекари го повелява.Това около Цецовата политическа кариера е финито, ендито, конецито ито ито пребито...Важна сте вие, вашето бебенце и спокойствието с което вие двамата ще сте с открит поглед и вдигнато чело пред семеиството си, роднините си, приятелите си. Будете една смела и мъжка жена. С пожелания да сте добре, да сте силна и да сте щастливи и здрави с бебето. Днес вие можете да направите едно добро дело-да помогнете на Бойко Борисов да свали напрежението от управлението на ГЕРБ. Нещата са кофти. Ето тук е вашето място не като некакво ЕГН, или съпруга на министърът на МВР. Вие сте булгарка и милеете от позиция на общественният ви статут за БЪЛГАРИЯ.Така правят всички подслушвани, незаконно следени, арестувани и бити с бързо отварящи се врати....
275
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
-генерал-лейтенант о.р. инж. д-р Бойко Борисов бивш член на БКП,който отказа да се деполитизира и напусна МВР-Цветан Цветанов бивш член на БКП и милиционер от комунистическото МВР , -Цецка Цачева бивш член на БКП, бивш партиен секретар-Лъчезар Иванов бивш член на БКП -Божидар Димитров бивш член на БКП, -генерал-лейтенант Аню Ангелов бивш член на БКП-Кристалина Георгиева /еврокомисарката / бивш член на БКП и още доста от НС бивши.Та все се чудя защо всички бивши БКП АКТИВИСТИ и ДС-КГБ ченгета ,сега се срамуват от миналото си,като се опитват да изскарат противниците си комунисти,ченгета ту на ДС ту на КГБ?Нали преди казвахте:Комунист звучи гордо,къде отиде вашата гордост,че така бързо се опитвате да прехвърлите вашатагордост върху нас противницире ви?
274
3
 
5
 
! Отговори
kireza преди 13 години
на 307Прав си че Костов,след като съсипа СДС,е за историята,да си седне на *** и да пише мемоарите си.Може и да са полезни спомените му,защото изкара България от криза,каквито е имало само по време на войните,той е един от най успешните премиери на страната ни.Но и той и мистер 10% и други подобни сринаха уважението на народа.Въобще не трябваше да остава в политиката,заедно с "другарят" Гоце нямат място в политическият живот на страната ни!
273
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на костов му става навик да се оакватрябва му памперс на горкия,не разбира че отдавна е за историята заедно с гоцето сиришника
272
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ВЛАГАЙТЕ ТОЛКОВА ЕМОЦИИ СЕГА ,ТЕПЪРВА ИДВАТ ИЗБОРИ И ЦИРКА ЩЕ Е ПЪЛЕН ! ХИЧ НЕ МУ МИСЛЕТЕ ЗА СИНИ ,ЧЕРВЕНИ ,ЗЕЛЕНИ ,МОРАВИ И ВСЯКАКВИ!ВСЕКИ ИСКА ВЛАСТ И СЕ УРЕЖДА , А НАРОДА МРЕ ГЛАДЕН И БОЛЕН !ЗАТОВА ЯЖТЕ,ПИЙТЕ И СИ НОСЕТЕ НОВИТЕ ДРЕХИ ,ДОКАТО МОЖЕТЕ И КАТО ФАЛИРА СКОРО ДЪРЖАВАТА,ЩЕ И ДРЪПНАТ ШАЛТЕРИ ВЕЛИКИТЕ ОТ ГЕРБ!
271
9
 
8
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Божеее,та този *** Костов иска оставката на Цветанов.Би следвало да го подкрепям защото сме наборчета,но.....-Още като дойде на власт нареди на Богомил Бонев да събере всичките убийци(босовете на организираната престъпност),легализира ги вместо да ги изтреби до крак.Сам им приши белите якички и ги направи "бизнесмени".Но бизнесмен и бандит започват с една и съща буква и по същество са си чисти убийци!!!Та този *** иска оставката на Цветанов и вие палета такива викате "УРА" за Костов?????
270
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по добре да помислят защо са останали без избиратели
269
3
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
И правилно са я поискали!
268
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега разбрах защо Цецко е дясна ръка на Бойко , то с лявата можеш ли да направиш нещо?
267
15
 
20
 
! Отговори
избирател преди 13 години
Аз пък ще гласувам за Костов и Мартин !Подкрепете ме !!!
266
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лостов колкото повече лаете по ГЕРБ толкова повече хората се мобилизират срещу теб червенушко.Благодарен да си на Господ,че някак си пак прескочи 4те процента,но на следващите избори и 3 няма да хванеш г-н ВЪЗДЪРЖАЛ се хората помнят как гласува ти онова лумпено идиотче .
265
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко да си отива с целия кабинет, ако не иска справедривия шут от българския народ!