Сините поискаха главата на Цветан Цветанов

По-добре е за него и за кабинета, твърдят Костов и Димитров
Обновена: 9 фев 2011 11:49 | 9 фев 2011 11:44,
344
Сините поискаха главата на Цветан Цветанов
Секторът за сигурност се превърнал в сектор на страха. Снимка: БТА

След продължителни критики и увъртане от „Синята коалиция” вече категорично поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Мотивите им са 6.

1. Не обезвреди върховете на мафията и превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места.

Не обезвреди върховете на мафията, губи битката с организираната престъпност
2. Допусна пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация.

3. Приложи порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на агенция „Митници”. Злоупотреби с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди.

4. Стана единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт.

5. Наруши основни принципи на демокрацията. Създаде практика на намеса на полицията по време на избори като тези в община Разлог.

6. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха.

Това казват в политическата си декларация депутатите от „Синята коалиция”.

Още по темата

Мартин Димитров допълни, че нито един от членовете на коалицията не е бил на различно мнение за Цветанов. „По-добре е и за него, и за кабинета да подаде оставка”, заяви той.

„Сигурно е, че ако министър-председателят не отговори на това наше искане, ще поеме цялата отговорност за състоянието на сектора за сигурност”, включи се Иван Костов.

„Секторът за сигурност се е превърнал в сектор на страха”, допълни Командира.

Той призна, че в началото е имал не само надежда, но и доверие на Цветан Цветанов.

„То беше заслужено с устрема, куража и самоотвержеността, с която започна тази битка. Впоследствие на преден план излезе лошото управление. Избирателно отношение към целите на противодействието на престъпността и накрая нищо доведено докрай”, допълни тъмносиният лидер.

Капката, която преляла търпението на сините, обаче е действието на Цветанов по случая с лекарите в Горна Оряховица.

„Имаме министър на вътрешните работи, който е подвел парламента и несправедливо е обвинил в убийство български лекари. Във всяка една европейска държава този министър трябва да си отиде”, заяви Димитров.

А Костов допълни, че този случай е типичен пример за използване на СРС-та за решаване на лични вражди.

Командира каза, че не е успял да сподели бъдещите си действия спрямо Цветан Цветанов с премиера Бойко Борисов, защото не успял да се свърже с него по телефона.

В същото време Костов искрено се забавлявал, гледайки интервюто на министър-председателя с професор Юлиан Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
5
 
! Отговори
бабата преди 13 години
На мен малко ми остава тук. Ще ви наблюдавам сеира от Съединените Американски Щати! И ще идвам на почивка в Европа (в Б-ия само когато се цивилицова)Ще замина при дъщеря си в САЩ (вече като пенсионерка тук ще получавам освен пенсията си от БГ още и 800 долара от САЩ)а тя отиде като показа знания и упорит трудако бях по-млада, щях да пробвам да отида по същия начин, но сега отивад да изживея стаарините си на спокойствие
243
3
 
9
 
! Отговори
Нее преди 13 години
Не се радвайте-не плюйте! Кое правителство,през 21-годишното мафиотско иго спря наркотици,контрабанда,престъпност?????? Кое вкара предишните в затвора????Кое вкара голям бандит на топло-НИКОЕ-включително и това-тиквеното!!! Няма Ботев,няма Левски-само *** остана,само бай *** крадливи!!!!!!!!!!!!
242
7
 
6
 
! Отговори
251 - 252 преди 13 години
аз съм "бабата", написала товаРано или късно България ще се цивилизова и отърве от мафията и комунизма.То арабите се отървават, та ние ли няма? - Американците няма да ни оставят в блатото, на стратегическо място сме.Но от акъла на народа зависи колко време ще отнеме и колоко ще се мъчи дотогава.На мен не ми пука - само ви гледам саира.Командира да дойде! Когато такива като него и Синята Коалиция управляват, България ще просперира.
241
7
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
Ей тука вече се оака Костя
240
2
 
7
 
! Отговори
сака и я!!!!! преди 13 години
Костов,харизай ми една сграда на пупоко на София,и аз ще гласувам за тебе :))))
239
1
 
4
 
! Отговори
AHA преди 13 години
да видим дали е демокрация и в България и цеко и апартаменти ще си отиде.А за партийки не се караите защото народа от 20 е лаган от леви,десни,средни,крайни така че ако не се предложат нови лица,избори няма да има.Вие платените драскачи,и крадци сте много малко. Всичките да си ходят
238
2
 
6
 
! Отговори
krass преди 13 години
Сините са червени.Говоря за България.Навсякъде сините произлизат и се подкрпят от средната класа и буржоазията.Има ли такова нещо в нашата държава?
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ясно нормалните хора с бясна скорост напускат Мангалия.
236
2
 
6
 
! Отговори
Геноцид преди 13 години
Единствения начин в тази страна да се възцари справедливост е да прибегнем към геноцид.
235
3
 
3
 
! Отговори
Вицове преди 13 години
Бай *** ифан и мими йорданов пак ще борят престъпността! :)))))))))
234
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вече се отвращавам от България и българите....
233
1
 
9
 
! Отговори
анализи преди 13 години
Около 70 депутата от групата на ГЕРБ все още гравитират около Ц. Ц. за това е толкова курназ, но до кога? Цецко много добре знаеше, че се е издънил и е въпрос на време да му поискат оставката , дали опозицията или премиера е без значение . Цецо срещу Бойко - кой от двамата има повече верни депутати , ще има ли разцепление на ГЕРБ? Свалиха Фидосова - /от обкръжението на Бойко/ и я замениха с К. Велчев/верен на Цецо/. Иван Петров /отново верен на Цецо/ поиска главата на Танов , Бойко е зад Танов и Дянков. Ха сетете се сега чии интереси обслужваха флашките със СРС и сами ще разберете кой ги изнесе. Войната не е между Герб и останалите , а ГЕРБ/Ц/ срещу ГЕРБ/Б/
232
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цъцо да се маха,щом тоз черен бавдит е на свобода,значи пудела не си върши работата!
231
10
 
7
 
! Отговори
252 преди 13 години
Заминявам при дъщеря си в САЩ (вече като пенсионерка тук ще получавам освен пенсията си от БГ още и 800 долара от САЩ) а тя отиде като показа знания и упорит трудако бях по-млада, щях да пробвам да отида по същия начин, но сега отивад да изживея стаарините си на спокойствие
230
17
 
6
 
! Отговори
krass преди 13 години
До всички разновидности на *** и сoцилягите : Напразно хабите електроните в Интернет. ГЕРБ ще си изкара мандата и може да вземе и още няколко. Алтернативата,да вземете власта вие, е ужасяваща.Все едно да си пуснem в къщата беcни кучета.Това сте вие ,мръсночервените и мръсносините.
229
7
 
9
 
! Отговори
питам преди 13 години
Когато БеСеПарите и техните първи братовчеди - герберите хорово ревнат срещу Костов и ДСБ, и на глухите става ясно, че Костов е прав!Бойко ако има и грам здрав разум ще намери начин елегантно да свали ЦвЦв от сценатаИ има защо - Кьорфишек излязоха всички показни акции отминалата година - пуснаха всички.Акции наистина трябва да има и да се арестуват бандитите, НО ЗАЩО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С TV ЕКИПИ и камери? Как купуваш за 5 години 4 жилища от заплата само? Все повече И гербери се питат за това
228
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Командира ви и той е червен....не го ли знаете бре
227
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Командира да дойде! Когато такива като него и Синята Коалиция управляват, България ще просперира."И за Генерала говорехте същите простотии! Не напразно мизерният ви Командир го натири народа в девета глуха!
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
народа може да покаже, че се е обединил срещу герб, комунистите, мафията, нищетата и безобразията в страната - САМО АКО ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦИТЕ!
225
0
 
3
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ОВЧОТО СТАДО преди 13 години
252 252 252 252 252 252 252 252 252 как и с какво заминаваш ? ( зелена карта сигурно ще кажеш )