Диагнозата: стагфлация*

Производството и търговията са монополизирани, твърдят от ДСБ
Обновена: 14 мар 2011 15:02 | 14 мар 2011 14:35,
382
Диагнозата: стагфлация*
Иван Костов Снимка: БТА

Анализът за икономическата ситуация в страната ни води към извода за стагфлация. До нея се е стигнало, след като пазарната икономика е компрометирана от бездействието на управляващите пред повсеместната монополизация на производството и търговията. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов на пресконференция на партията.

"Стагфлацията е съчетаване на икономическа депресия плюс инфлация, която се получава заради неспособност на държавата да си изпълни основните икономически функции", разясни Костов.

Сред най-тежките последици освен ръста на цените е и унищожаването на множество малки и средни фирми. Има и спад на заетите и самоосигуряващите се с 295 хиляди души, посочи Костов.

"ГЕРБ се превърна в управлението, което обслужва монополите в ущърб на гражданите", подчерта още той.

"Бойко Борисов да прекрати договорките с монополистите, да спрат да събират пари за изборите", призоваха от ДСБ. "Очакваме, че цените ще паднат, но преди местните избори", прогнозира още Костов.

От партията настояват да се подменят напълно съставите на Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за защита на потребителите, Комисията за регулиране на съобщенията и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

"Тези комисии са парализирани и не прилагат законите вероятно поради обвързаност или други причини", аргументира се Иван Костов. "Решението е държавата да си влезе в ролята", допълни той.

"ГЕРБ и Атака вдигнаха данъци по време на криза – това е директно нарушение на споразумението за управление на София и трябва да си понесат политическата отговорност, включително и персонална", каза лидерът на ДСБ по повод хвърлената оставка на столичния зам.-кмет по финансите Минко Герджиков.

"Няма да приемем Фандъкова да не разпише оставката на Герджиков", коментира Костов.

Още по темата

"Доверието ни към ГЕРБ непрекъснато ерозира", обобщи лидерът на ДСБ.

Костов посочи обаче, че исканията на протестиращите срещу високите цени на горивата, които предлагат да бъдат намалени акцизите или ДДС, са невъзможни по средата на годината по време на изпълнението на бюджета. 

Можело обаче да бъде проверен от държавата начинът, по който се формират цените на горивата.

"Може да се установи колко е точно печалбата например на дизеловото гориво и тя да бъде ограничена – например от 18% на 8%, и веднага цените ще паднат", обясни Костов.

"Подозирам, че ГЕРБ ще махнат новините на турски език по БНТ и така ще покажат, че напълно „заслужено“ са в Европейската народна партия", каза още Иван Костов. 

"Много ще е "европейско", ако го направят", допълни лидерът на ДСБ. 

Заплахите на Атака ще дадат резултат, смята той. Българските турци обаче плащат данъци и с тях се издържа телевизията, припомни Костов.

----------------------------------------

*Стагфлация (от стагнация + инфлация) – състояние на икономиката, характеризиращо се с нисък темп на икономически ръст, ръст на инфлацията и увеличаване на безработицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
6
 
! Отговори
Борислав преди 13 години
Слушай,бе,*** нещастен!....наясно ли си въобще каква беше ситуацията около "Нефтохим",че приказваш?..аман от ***,бе! ей заради такива *** като тебе с по 2-3 пластмасови гънки в главата България е на това дередже!!
337
5
 
5
 
! Отговори
Тъпи сме, но помним преди 13 години
Доверие лесно се печели, но загубиш ли го - тежко ти. Доцента по "политикономия на социализъма" - нещо, което никога не е било изпълнено със съдържание в България вече беше на власт и всички видяхме резултата. Единствените компрометирани в политиката, които са вземали властта повторно, са комунистите, щото си имат червени бабички. И царя, и Доган, и Костов само в коалиции могат да помиришат власт отново. А коалициите не правят нищо друго освен да крадат, без да си търсят кусури. Пръдльовци!
336
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СДС+ДСБ = 4 % на миналите избори.Смешници!
335
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
347Абе *** кой ти каза че от инфлацията следва безработица??Аман от *** пишман разбирачи.
334
7
 
8
 
! Отговори
ДОКТОР ХАОС преди 13 години
ВАМПИРИ КОСТОВИ! БКП ВИ ОСИГУРЯВАШЕ 100 % ЗАЕТОСТ, КОЯТО ДОВЕДЕ ДО 8 000 000 000 $ ДЪЛГ НА НАС, ДЕЦАТА НИ , ЧАСТ ОТ ВЯРВАЩИТЕ В НЕДОНОСЧЕТО СОЦИА- ЛИЗЪМ/ПО ЖИВКОВ/ ВАШИ ВНУЦИ. КОСТОВ СЪЗДАДЕ УСЛОВИЯ ЗА БИЗНЕС. КОЙТО РАЗЧИТА НА СЕБЕ СИ, ОПИТВАШЕ В РБ, КОЙТО ПОЖЕЛА, ОПИТВА НАВЪН /600 000/. ОСТАНАЛИТЕ ЧАКАТЕ И ПОЛУЧАВАТЕ И ЩЕ ПОЛУЧАВАТЕ ИЗЛЪГАНИ НАДЕЖДИ. СМУЧЕТЕ КОСТОВ!
333
3
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
"*Стагфлация (от стагнация + инфлация) състояние на икономиката, характеризиращо се с нисък темп на икономически ръст, ръст на инфлацията и увеличаване на безработицата."Аве днес.бг това с безработицата можеше да не го пишете когато първите два фактора са налице тогава се води,че има инфлация а резултатът е безработица
332
8
 
12
 
! Отговори
баи гошо преди 13 години
този *** иска власт ама няма да я получи през неговото царуване какво направи- затвори и продаде всички фабрики сега няма нищо все търчим по- тецове и големи градове и пак ти казват за сега няма опитай по-късно.в моя град имаше заводи за топки за медицински инструменти и тем подобни а сега глад на кутиики заради теб калайджи
331
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде стига злобяхте бе хора, само при Костов ви дигаха заплатите, пенсиите, оттогава, кой е направил нещо!!!
330
13
 
17
 
! Отговори
Обезверен преди 13 години
Това е КАДАФИТО НА БЪЛГАРИЯ - 1/4 от богатството на сраната е в неговите "законни" ръце. С тия пари може да прави каквото си иска. Хич да не се прави на "ЗАГРИЖЕН"......
329
7
 
14
 
! Отговори
бивш СДсенаял преди 13 години
Всичко започна от От Иван Костов. Тогава наистина победиха надеждите на хората, а той ги предаде. Подигра се със доверието на хората. Вместо страната ни да погледне като бащино, огнище той завидя на Комунистите и опустоши всичко материално, което можеше. Вместо да наказва, крадците на готовите пари, той взе да краде "Имането" - резервите на България. От него тръгна ако ти ме издадеш и аз знам за тебе та до днес. Никой от никого вече неможе да наказва освен ако не с северноафр. начин...
328
6
 
7
 
! Отговори
free преди 13 години
За вегетарианските манджи в бившия Олимп, които плениха Иван Костов, пък много е говорено и писано. В съдружие с Маргините, Поли Пантев и Младен Михалев-Маджо съпругата на Иван Костов участвала в контрабандата на петрол за Югославия. Спонсори на фондацията Бъдеще за България пък бяха хора като сръбския мафиот Сретан Йосич, който по-късно се скара с Бойко Борисов.
327
1
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
тагфлацията е обяснена в статията, но днес и сега за България са важни детйлите...Стагнацията днес и сега у нас е причинена от:1. Ликвидацията на индустрията2. Ликвидация на селската стапянство3. Ликвидацията на образованието4. Пълна монополизация на остатъчното производство и търговиятаИнфлацията у нас не е предизвикана от Американската финансова криза, а от монополно високите цени... Монополите, повечето от които са червени, се борят за събаряне на правителството...Изхода е лесен... Въвеждане на английската дефиниция за монопол... в ЗЗК...:- Който произвежда или продава повече от 1/3 от коя да е натура, подлежи на държавна регулация на цената.Само, че който я предложи, го чака златен куршум и това не е метафора!!!
326
12
 
14
 
! Отговори
КОСТОВИСТ преди 13 години
Иван Костов показа, че когато човек е прав, дори и най-мътните потоци от помия, които БСП и ДС могат да излеят върху него, няма да помогнат на злото да довърши пъкленото си дело... Нека не забравяме, че в продължение на едно десетилетие БСП и ДС изливаха нон стоп лъжи, клевети и помия върху бившия премиер и неговото семейство, независимо от това, че не бяха открити злоупотреби дори и за 1 стотинка. Tой е интелигентен събеседник, изключително компетентен политик и прозорлив икономист, загрижен за България. Слава тебе, Господи, че съхрани този човек за България и вдъхни, Боже, разум на останалите да се възползват от неговата компетентност и управленски талант, от неговата човешка доброта и висш патриотизъм!
325
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да идва СК,че тези *** ни изпиха кръвчицата!
324
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си идва Иван Костов
323
11
 
10
 
! Отговори
---------- преди 13 години
е тоя е един от най -големите крадци. този с неговите РМД-та окраде държавата ,,законно" - един рботник милионер не съм видял от масовата приватизация.
322
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
църен Ваньо пак на власт му мирише и на парички
321
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
платените червени глистчета налазиха форума!То си е за ваша сметка,но и ние страдаме заради тъпоумието ви...*))
320
18
 
11
 
! Отговори
зьж преди 13 години
Най-наглият престъпник в България е Костов. Дано по-скоро да пише показания в следствието!
319
5
 
14
 
! Отговори
крис преди 13 години
ако б.б. беше примиер през 97г. още щяхме да подсмърчаме пред ес.наб.б. всички са му виновни,но неразбира,че проблемът е в неговата некомпетентност.прави се на мъж само по телевизията,ноно набързо избяга от отговорност,когато трактора гозаплаши.като,чели незнаем за общото им минало