Диагнозата: стагфлация*

Производството и търговията са монополизирани, твърдят от ДСБ
Обновена: 14 мар 2011 15:02 | 14 мар 2011 14:35,
382
Диагнозата: стагфлация*
Иван Костов Снимка: БТА

Анализът за икономическата ситуация в страната ни води към извода за стагфлация. До нея се е стигнало, след като пазарната икономика е компрометирана от бездействието на управляващите пред повсеместната монополизация на производството и търговията. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов на пресконференция на партията.

"Стагфлацията е съчетаване на икономическа депресия плюс инфлация, която се получава заради неспособност на държавата да си изпълни основните икономически функции", разясни Костов.

Сред най-тежките последици освен ръста на цените е и унищожаването на множество малки и средни фирми. Има и спад на заетите и самоосигуряващите се с 295 хиляди души, посочи Костов.

"ГЕРБ се превърна в управлението, което обслужва монополите в ущърб на гражданите", подчерта още той.

"Бойко Борисов да прекрати договорките с монополистите, да спрат да събират пари за изборите", призоваха от ДСБ. "Очакваме, че цените ще паднат, но преди местните избори", прогнозира още Костов.

От партията настояват да се подменят напълно съставите на Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за защита на потребителите, Комисията за регулиране на съобщенията и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

"Тези комисии са парализирани и не прилагат законите вероятно поради обвързаност или други причини", аргументира се Иван Костов. "Решението е държавата да си влезе в ролята", допълни той.

"ГЕРБ и Атака вдигнаха данъци по време на криза – това е директно нарушение на споразумението за управление на София и трябва да си понесат политическата отговорност, включително и персонална", каза лидерът на ДСБ по повод хвърлената оставка на столичния зам.-кмет по финансите Минко Герджиков.

"Няма да приемем Фандъкова да не разпише оставката на Герджиков", коментира Костов.

Още по темата

"Доверието ни към ГЕРБ непрекъснато ерозира", обобщи лидерът на ДСБ.

Костов посочи обаче, че исканията на протестиращите срещу високите цени на горивата, които предлагат да бъдат намалени акцизите или ДДС, са невъзможни по средата на годината по време на изпълнението на бюджета. 

Можело обаче да бъде проверен от държавата начинът, по който се формират цените на горивата.

"Може да се установи колко е точно печалбата например на дизеловото гориво и тя да бъде ограничена – например от 18% на 8%, и веднага цените ще паднат", обясни Костов.

"Подозирам, че ГЕРБ ще махнат новините на турски език по БНТ и така ще покажат, че напълно „заслужено“ са в Европейската народна партия", каза още Иван Костов. 

"Много ще е "европейско", ако го направят", допълни лидерът на ДСБ. 

Заплахите на Атака ще дадат резултат, смята той. Българските турци обаче плащат данъци и с тях се издържа телевизията, припомни Костов.

----------------------------------------

*Стагфлация (от стагнация + инфлация) – състояние на икономиката, характеризиращо се с нисък темп на икономически ръст, ръст на инфлацията и увеличаване на безработицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
10
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
314,315,316, като е токова добър, защо се наложи след неговото управление да ни "оправя за 800 дни" царя, и защо перфектния Костов в ноща след изборите гледаше като препикано мушкато?Много от днешните ни проблеми именно Костов и сие клика, назначена от ДС за "дисиденти", ни подготвиха през време на управлението си.Безконтролно и на безценица разграбване на национално значими предприятия и отрасли, бързо и на всяка цена подписване на присъединителни договори, национално предателство и още и още..
317
3
 
10
 
! Отговори
ГЛАСОПОДАВАТЕЛ преди 13 години
Това решиха избирателите преди година и1/2... На сила хубост не става, каквото си надробиха това ще сърбат. Лошото е, че и ние плащаме цената, ама ще се справим някак си - ТО И БЕЗ ТОВА ЖИВОТА Е КРАТЪК! М-у другото ЕВАЛЛА на СИНИТЕ! ТАКА СЕ ПРАВИ ЧЕСТНА ПОЛИТИКА!
316
8
 
4
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
А когато всичко беше монополизирано от СДС не се оплакваха !
315
4
 
6
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 13 години
Това е положението, уважаеми господа и гласоподаватели: управляват ни БИВШИ комунисти(ДС), обединени яко в една бетонна баламоч на политическия бандитизъм и на пълния нравствен аморализъм... А мнозинството от народа стои с отворени широко усти, чеше се по главата, *** мухи и вика: "Епа оти да ги гоним тия бре?! Ония да не са по-добри бре?! Кви предстрочни избори бре?! Кви пет лева бре?! Оно нема за кой да гласуваме бре?! Аман от простотия, тая нация дали няма най-после да се пръсне от простотията си както се пръсва гнусен гноен цирей, излязал тъкмо на нейния нос?!
314
4
 
2
 
! Отговори
до 324 преди 13 години
къш!
313
9
 
7
 
! Отговори
Другарю Костов преди 13 години
Вие заедно с Вашата другарка Партийна секретарка, ше поведете народа.Вие сте умен, зад Вас стоят Вашите родственици, другаря Кадафи.Вие сте едно доказателство, как един необразован селянин, може да се издигне до непозозирани висини единствено базирайки се на познанията си по политикономия на социализма.Вашите статии преди 1989 г. във вестник "Работническо дело" са едно доказателство за верността към идейте на Вашата половинка -- партийната секретарка.Не сме Ви забравили другарю Костов!
312
1
 
5
 
! Отговори
:):) преди 13 години
Чета, чета, и пак препрочитам коментарите ви, и нищо друго не мога да си предтавя освен приказката за НЕВОЛЯТА ... който я знае - да си помисли, акойто не я знае - обезателно да я прочете!!!
311
4
 
2
 
! Отговори
972 преди 13 години
kaji mi kaji bednii narode koi te v taz robska liulka liulee.sobstvenat ti bezmoza4nost e vernia otgovor.iskate pak kostov.halal da vie. AYDA KOSTOFF IDVAI DA DOIZPRIVATIZIRA6 ZA 1 LEV KAKVOTO NE USPJ I DA OBJVJVAME ***.KAPUTI TAPI.
310
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов ще ни спаси от блатото в което сме затънали.Костов премиер!Костов премиер!Костов премиер!
309
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!
308
9
 
7
 
! Отговори
za 318 преди 13 години
Като се сблъскаха 2 кораба поиска оставката на транспортния министър.........не беше в час тогава другарят Лостов
307
6
 
29
 
! Отговори
блонди преди 13 години
ПОСОЧЕТЕ МИ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО ИЗКАЗВАНЕ НА ПОЛИТИКА КОСТОВ, В КОЕТО ТОЙ УНИЖАВА ОПОНЕНТА СИ ПО НЯКАКЪВ МРЪСЕН И ДОЛЕН НАЧИН, ПОДОБНО НА БОЛЕН СИДЕРОВ, ЯНЕ ЯНЕВ, ГОЦЕ И ОСТАНАЛИТЕ !?
306
4
 
14
 
! Отговори
w преди 13 години
Правителството на Филип Димитров го прецака Ахмед Доганпри поискан вот на доверие.Аз нямам банкови сметки за разлика от жената на настоящия премиер.
305
6
 
26
 
! Отговори
САМО СК! преди 13 години
*** и безмозъчните им клакьори ГАЗ ПИКАЯТ ЗАЩОТО И ОТ GOOGLE EARTH Е ВИДНО, ЧЕ КОСТОВ Е НАЙ-ЧИТАВИЯ ПОЛИТИК! ВСИЧКИ *** МНОГО СИ ПАДАТ ДА ПЛЮЯТ ПО КОСТОВ /без да казват НИЩО съществено/ , ЗАЩОТО ТАКА ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ.
304
5
 
36
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 13 години
От 10 години Костов не на власт! И всеки ден казва и обяснява какво се случва, предупреждава как се унищожава и ограбва България, съветва какво трябва да се направи, за да станем нормална държава и да ни уважават в Европа и света. Сега ни сочат с пръст и не ни вярват. Няма по-бедна, по-корумпирана и незачитаща законността държава от България. Но аз вярвам на Синята коалиция и на умния Иван Костов и неговия екип. А от такива като вас дето мърморят, плещят глупости, припяват на комунистическата пропаганда и не знаят какво искат, вече ни писна. Ако не можете с нещо да сте полезни, то поне не говорете празни приказки.
303
11
 
32
 
! Отговори
МЕГИ преди 13 години
Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***. Жадувам да се появи друг, за да застана до него. Но няма...!
302
21
 
17
 
! Отговори
ромул преди 13 години
Специално, за Костов, да се върнат новините на *** език. Костов е предател. Костов прецака праветелството, на Фипип Димитров. Костов е милионер. А Вие, форумни мишки, дето го величаете в колко банки имате кинти?
301
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kostow, ako si obi4as Rodinata, zeme edna damadjana slivenska perla, dve tri hubavi mom4eta i idi na gosti pri Stanisha. razberete se i izpezta s obsta platforma za izritvane na GERBERASITE.Stisnete si rycete, zemi si damadjanata i mom4etata i mu obestai 4e damadjanata ste mu ia dadersh kogato se izpishat predsro4ni izbori , a obratnite mom4eta ste mu gi dokaras obrato kato spe4elite izborite
300
18
 
14
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Този от снимката няма право да говори въобще. Само погледни Витоша планина (докаде е застроена , твоето правителство отне статута и на национален парк и по-точно момияра бакърджиев) и млъквай. Аман от нагли ненаяли се , черни *** като теб.
299
16
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Бачо Иван *** само приплюва това дето всички го знаем и изпитваме на гърбани но за по голяма оргиналност на демагогиятаси и труднопроизносими чуждици почна да поднася!!!