РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот

Партията нямало да позволи бивш член на БКП да спечели изборите
Обновена: 15 мар 2011 11:05 | 15 мар 2011 11:00,
96
РЗС чака знак от Сините и НДСВ за президентския вот
Снимка: Булфото

РЗС призова Синята коалиция и НДСВ да дадат ясен политически знак към партията на Яне Яне за президентските избори тази година.

"Ако лидерите на изброените партии не реагират адекватно, за РЗС остава изводът, че те ще играят за вариант, при който ГЕРБ и БСП отиват на балотаж, т.е. предварително са се договорили", заявяват хората на Яне Янев в писмо до медиите.

Политическият съвет на РЗС не възнамерявал да остави българското общество без алтернатива на сегашното статукво и затова апелира своевременно дясноцентристкото пространство да намери формула, която да дава гаранции, че следващият президент няма да бъде бивш член на БКП или ДС, независимо дали ще бъде издигнат от ГЕРБ или от БСП.

Партията на Яне Янев призовава националните ръководства на Синята коалиция и на НДСВ, преди да издигнат кандидатурите си за президент, като спряганите до момента Надежда Нейнски, Меглена Кунева или други, да си припомнят резултатите от частичните кметски избори в Габрово преди по-малко от година, където ГЕРБ с подкрепата на ДПС взе 57%, БСП 16%, а РЗС 10%.

От своя страна „Синята коалиция" получи гласовете на почти 9%, Атака на 3% и НДСВ на почти 3%.

"РЗС остава с впечатление, че сините и жълтите не са си направили съответните изводи от вота в един от големите традиционно десни български градове и това може да ги вкара в поредното тежко политическо заблуждение с непоправими последици", предупреждават от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне, вярваш ли си?Или пак ти се е присънило нещо?
86
1
 
2
 
! Отговори
*))))))) преди 13 години
Историята ни показа,че лудото Яне е клоуна на червения цирк БСП(БКП)ДС...*)))))))
85
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 13 години
ДА СЛОЖИМ ГЕРБ В КОФИТЕ НА ТИТАН , ДА СИ ИМ ГО ВЪРНЕМ
84
1
 
2
 
! Отговори
лай,лай кучка преди 13 години
П.П : Забравих АТАКА.
83
2
 
2
 
! Отговори
лай,лай кучка преди 13 години
Истината е една,никога повече :ДПС, БСП,СДС,ДСБ,НДСВ,РЗС и ГЕРБ !
82
3
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Не мога да разбера тук нормални хора ли се изявяват или платени драскачи на разни политически сили. При Костов държава нямаше, беше попиляна от ***. Единствения ресурс беше държавната собственост. И Костовите партизани станаха най-видните приватизатори. При царя за първи път се появи излишък - и почнаха КРАЖБИТЕ, първо от излишъка, а после от бюджета. А, да не забравя външния дълг. При тройната ламя рушвета стигна 30-40%, какво можеш да направиш, ако ти крадат 40% от парите???
81
4
 
3
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
КРАДЦИ,лъжци и башибозушки разбойници нямат място в политиката.По света от всичко има по малко.Тук по много.Като дойде някоя партия на власт и започва башибозушко дране!Затова си отиде Костов,тая *** царя и Доган,еманацията и символ-веруюто на тройната коалиция.Ако Борисов се окаже КРАДЕЦ,го чака същата съдба.Така че да внимава!Но доказани крадци като Костов,тройната ламя,юпитата и този психопат Янев да се домогват до властта, просто няма как да стане.Балъци,балъци,но чак МАЗОХИСТИ не сме!!!
80
5
 
4
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
И трите партии са от един дол дренки и едно котило - ДС.
79
2
 
3
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Най-важното нещо в живота на човека е да живее достойно и свободно. Другото са кьорфишеци и въдици за безпросветни чалгари и пълни ***!!!
78
7
 
1
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Истината е една! Яне - премиер, Тракторов - Президент, Костов - финансов министър!!!
77
3
 
5
 
! Отговори
ТЕСА преди 13 години
До Анонимен-82 Много се радвам че го мислиш но това ще помогне ли тези гадове да се махнат по бързо.Мен друго ме е яд че още две години ще продължат да крадат от народа на воля и никой няма да им попречи.Вижте колко е обезверен и смазан е българина и почти никаква опозиция.След две години само мутрите-ГЕРБ ще останат в тази мутризирана България.
76
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е една никога повече герб.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Икономиката е най-важното нещо в живота на хората . Всичко друго е кьор фишек и ала бала
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най - добре икономически България в последните 67 години беше по времето на НДСВ . Това е факт и няма смисъл да се коментира. Всеки друг коментар е политически , а не икономически.
73
5
 
5
 
! Отговори
Ивет преди 13 години
Изследванията показват, че корупцията по времето на НДСВ все пак е била най- малко. Това обяснява и икономическия подем на страната по тяхно време донякъде
72
7
 
9
 
! Отговори
Sven преди 13 години
НДСВ е единствената поличическа партия в историята на България, след 89 година, която е управлявала 2 мандата един след друг. Ако си имал фирма, ще знаеш колко помагаше НДСВ на частния бизнес. Ами допускането на 2-ри GSM оператор и разбиването на монопола "Mобилтел". Конкуренцията ражда качество! Здравеопазването - откриха се много частни клиники. Образованието - компютри и подмяна на дограмата по училищата. Премахването на казармата и т.н.
71
7
 
11
 
! Отговори
Асенов преди 13 години
Предишните три правителства с огромни усилия подобриха живота на хората. Стабилизираха икономиката, върнаха голяма част от външния дълг, намалиха безработицата, задържаха инфлацията в поносими граници, повишиха доходите на работещите до 3 пъти, пенсиите увеличиха 2 пъти,приеха ни в ЕС. Да всичко ставаше бавно и трудно, а не както на нас ни се иска - с магическа пръчка . Да имаше корупция , но къде по света няма ? Сега няма ли корупция ? Има и то в пъти по - голяма от преди!Герб сринаха държавата
70
6
 
7
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Абе, Sven-чо 75, като толкова добре сме живели при НДСВ, защо не ги избрахте пак да управляват, ами са на изчезване като партия? Да не би бригадите в Англия и САЩ да нямат толкова голямо значение за повечето българи, при тия цени в България? Или пък, да не би ти да се от малкото, успели да пооткраднат повечко при НДСВ?
69
10
 
8
 
! Отговори
Sven преди 13 години
Алтернативата е НДСВ. При тях живяхме най-добре ;) Те ни вкараха в Европейксия съюз и сега пътуваме и работим свободно. Факт е, че гурбетчиите и емигрантите поддържат икономиката на България, пращайки пари на своите близки. Ако не бяха НДСВ, сега младежите нямаше да могат и да си помислят за бригада в Англия. Щяха да стоя тук безработни ..
68
13
 
6
 
! Отговори
СТАНИШ преди 13 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ВЪРНЕМ СЕРГО,ДОГАН И ЦАРЯ !!!ЦИРКА ЩЕ Е ПЪЛЕН !!!