Не можем дори да помислим за смъкване на акциза!

Дизелът ще поскъпва, прогнозира министър Симеон Дянков
Обновена: 18 мар 2011 10:14 | 17 мар 2011 16:56,
409
Не можем дори да помислим за смъкване на акциза!
Не са възможни промени под минимума на акциза, категоричен е Дянков. Снимка: БТА

България и всяка друга страна от ЕС дори не може да си помисли за намаляване на акциза на горивата. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Брюксел след срещата си с еврокомисаря по данъчното облагане, митническия съюз, одита и борбата с измамите Алгирдас Шемета.

Не са възможни промени под минимума на акциза, който вече е постигнат от нашата страна за бензина. За дизеловото гориво минимумът ще бъде достигнат през 2013 г., отбеляза Дянков.

Разговорът по тази част от темите на срещата бе доста кратък, не е възможно която и да е държава да направи стъпка в тази посока, защото това означава дерогация от  влизането ни в ЕС и подобно решение трябва да се вземе със съгласието на всички страни от общността, добави той.

Вицепремиерът уточни, че се подготвя европейска директива, предвиждаща от 2013 г. акцизът на горивата да не бъде определян на литри, а върху частите въгледорен диоксид, които замърсяват околната среда.

Очаква се директивата да бъде готова тази пролет. Тенденцията, която ще предложи ЕК, е да се оскъпява дизелът спрямо останалите горива, защото той замърсява повече, особено в сравнение с биогоривата, отбеляза Дянков. Така дизелът ще поскъпва, а биогоривата ще поевтиняват, уточни той.

Още по темата
В разговора с българския вицепремиер комисарят Шемета е заявил, че едва ли е възможно да се очаква поевтиняване на дизела у нас. Общ европейски разговор по темата за цените на горивата имаше на срещата на финансовите министри в Брюксел по-рано тази седмица.

Изводът е, че фискалната политика на държавите не може да се променя по средата на годината, както и заради теми, които могат да имат краткосрочен характер, посочи вицепремиерът Дянков.

Сегашната ситуация е възможност да се мисли за повече инвестиции в обществения транспорт, в железници и електромобили, добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
1
 
1
 
! Отговори
ВАЛЕРИ преди 13 години
В СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ ТРЯБВАЛО ДА СЕ МИСЛИ ЗА ЕЛЕКТРОАВТОМОБИЛИ ЕМИ ДАЙ ДА НЕ ЯДЕМЕ ХОРА И ТАКА ДОХОДИТЕ НИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ КАК НЕ ВИ Е СРАМ
344
3
 
1
 
! Отговори
Sofiq преди 13 години
Vsi4ki na protest.Tova ne se strae ve4e.mar6 oligofreni!
343
1
 
0
 
! Отговори
rem преди 13 години
oti taka wa
342
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков, вероятно взимаш шестцифрено число от световната банка, за да ни банкрутираш като държава! Няма по-вреден елемент от теб за стабилизирането на страната, но тия,които ти дават властта са достатъчно прости и манипулирани отвън, за да те изгонят.
341
2
 
2
 
! Отговори
е преди 13 години
нищо ново, той не може изобщо да мисли, камо ги да премисли и да помисликазали са му какво да не прави и той го следва най-съзнателно - иначе обратно в Щатите
340
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Дянков можеше да мисли, никога нямаше да го направят финансов министър.
339
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАШИЯТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ , ИЛИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ СЪОБРАЗЕН СЪС ЦЕНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ. КАК ЩЕ СТАНЕ - ИМА СИ ХОРА ДА ГО РЕШАВАТ, ЗАТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА И ЗАТОВА СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ.--------------- пРИЯТЕЛ, НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ТИ ДАВА ПАРИ СРЕЩУ НИЩО.
338
1
 
1
 
! Отговори
an преди 13 години
ABE NUNAVIQ, ZA6TO V GERMANIQ DIZELA E 1 EVRO I 18 CENTA PRI SREDNA RABOTNA ZAPLATA 2000 EVRA? A V MUTRESTANIQ E 1 EVRO I 27 CENTA PRI 250 EVRA ZAPLATA? ILI TAM SA PO BEDNI, I ZATOVA CENITE SA IM PO NISKI?
337
1
 
6
 
! Отговори
Homer преди 13 години
Симеончо,язък че носиш такова хубаво българско име,не ти приляга!
336
1
 
6
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Отивай си некадърни пицарю. Вземете се заедно с всички накалинки и се махайте далеч. От трън та на глок. Смениха се крадците с некадърниците- калинки вън от България.
335
2
 
7
 
! Отговори
иво преди 13 години
А за подаване на оставка можем ли да помислим.
334
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАШИЯТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ , ИЛИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ СЪОБРАЗЕН СЪС ЦЕНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ. КАК ЩЕ СТАНЕ - ИМА СИ ХОРА ДА ГО РЕШАВАТ, ЗАТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА И ЗАТОВА СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ.
333
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблема не е в акциза,а в монопола.Смешно е да се правиш че не го виждаш.
332
1
 
16
 
! Отговори
история преди 13 години
простотиите ви ще бъдете записани с *** кафяво в страниците на историята
331
2
 
18
 
! Отговори
неискам да чакам преди 13 години
да ги махаме вече стига с приказки че нашите деца ще живеят по добре така са раправяли и на дядо и на татко сега и на нас ни ги плещат искаме си йивота сега да исчезват от там като незнаят как да направат така че да имаме желание за живот магистрали ми прават те в глажите си пътечка нямат за магистрали плачат ама така е кой квото няма за това си бае..... да не чакаме повече никой да се вдигаме вече
330
3
 
0
 
! Отговори
Трайков EVN преди 13 години
Трайчо Димитров Трайков е роден на 19 април 1970 година.През 1989 година завършва Английската гимназия в София.През 1994 година завършва Университет за национално и световно стопанство в София.Трайков е магистър Международни икономически отношения (три пъти лауреат на стипендията на фондация Отворено общество" за студенти по икономика)Професионален опит в консултиране и мениджмънт:- Мениджърски и проектни задачи в рамките на дейността в България на австрийската група за услуги в областта на енергетиката и опазването на околната среда EVN. Основни постижения на компанията за периода: повишаване на ефективността на процесите в компанията, намаляване на технологичните загуби, решаване на проблемите със събираемостта в рискови квартали като Столипиново в Пловдив, успешното интегриране в групата на Топлофикация Пловдив, успешното и в срок юридическо и оперативно разделяне на дейностите разпределение и снабдяване.- Консултиране на EVN по интеграцията на двете придобити български електроразпределителни дружества. Задачите обхващаха цялата функционална и мениджърска интеграция вкл. мрежа, снабдяване и общи услуги.- Консултиране на Electrica SA (Румънският електроразпределителен холдинг) по приватизацията на Electrica Oltenia и Electrica Moldova;- Участие в екипа, който подготви успешна оферта и впоследствие консултира румънския след-приватизационен фонд при продажбата на участията му в няколко компании, вкл. Витал Газ (газоразпределителна компания);- Консултиране на Eastern Electricity (UK) при формулирането на бизнес стратегия за Естония, Латвия и Литва.Работни места:юни 2005- до юли 2009 г.: EVN Bulgaria, член на мениджърския екип на групата EVN Bulgaria.Трайчо Трайков е одобрен от Народното събрание за министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета на Бойко Борисов на 27 юли 2009 година.
329
2
 
29
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ей и в момента го гледам тоя плъх по телевизията в петъчния контрол в парламента .Много нагъл гадняр е тоя.Програмирали са му чипа онея големите евреи в световната банка и само заучени глупости повтаря като робот.Много е далече от живота тоя ловешки мазник .Още 1 милярд от резерва са опоскали тихомълком скакалците от Герб .Не са си разплатили нищо към фирмите от както са на власт.Жалко управление от подставени предатели с една цел да унищожат България до край.По зле са от комунистите и сините
328
1
 
5
 
! Отговори
shmatka преди 13 години
sekreten sait razkri novoto istinsko ime na BB -Bojie Bedstvie......, spravka- - upravliava balgaria - bedstvie - otide v qponia - bedstvie - otide v brazilia - bedstvie da se molim da otide niakade drugade i nikoga , ama nikoga da ne se varne.....
327
10
 
2
 
! Отговори
за 359 преди 13 години
Смехурко, нали точно левите сили го въведоха тоз данък .................доколкото бандата мулти-милионепи подвизаваща се като БСП са леви разбира се
326
3
 
24
 
! Отговори
путин преди 13 години
Писна ми вече на Х.***!!!!!! На Х.*** ми писна!!!!!! Дянков отивай си мръснико