Ни акциз свалям, ни ДДС върху горивата!

Имало обаче няколко "полезни хода" в случая
15 мар 2011 17:42,
767
Ни акциз свалям, ни ДДС върху горивата!
Симеон Дянков Снимка: БТА

Акцизът и ДДС върху горивата не могат да се намалят, категоричен е министърът на финансите Симеон Дянков.

Акцизът не може да се промени, защото е на минималните за ЕС нива, каза той.

Диференцирани ставки по ДДС не е решение. При възможности в бюджета политиката на това правителство е да се намалява ДДС за всички браншове, изтъкна министърът.

Той съобщи, че вече е получен отговорът от ЕК по питането на България за възможностите за намаляването на акциза. Подробности ще бъдат съобщени на по-късен етап от министерството.

Още по темата

Готова е и проверката на анализа на министерството за цените на горивата и тя ще бъде обявена в сряда, допълни финансист №1.

Симеон Дянков не споделя обаче мнението, че на този етап би било решение на проблема, ако ДКЕВР се грижи и за контрола на цените на горивата.

"Имаме много полезни ходове, вече имаме доста предложения по темата за горивата, които ще бъдат оповестени в сряда", допълни финансовият министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
709
9
 
35
 
! Отговори
батко ти преди 13 години
В затвора ще ходиш ти някой ден ....там ще сваляш и вдигаш всичко.
708
8
 
34
 
! Отговори
Вашата мама преди 13 години
България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите... Тези и други нерадостни констатации се съдържат в анализа на Клаус Шрамайер - бивш зам.-посланик на Германия в България, публикуван в списание "Europäische Rundschau", предаде Дойче Веле.
707
8
 
34
 
! Отговори
Хектор преди 13 години
ТОАВА МАРШ ДА ВДИГАШ ЗАПЛАТИ,ДА ПРАВИШ РАСТЕЖ НА ИКОНОМИКАТА И Т.Н...
706
8
 
32
 
! Отговори
TURCHIN преди 13 години
ABE CENITE V BG SA KATO NA ZAPADA A ZAPLATITE VI SA 10 PATI PO NISKI, ZA6TO TAKA ??? NALI VSICHKI STE V EDNA OBSHTNOST ! INACHE KAKVA E FAYDATA SHTOM STANDARTA NE E EDNAKAV V CELIQ EC ?!?!
705
8
 
35
 
! Отговори
Go преди 13 години
BOKLYK.......
704
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тогава тебе ще те свалим
703
8
 
36
 
! Отговори
s преди 13 години
na tozi ako mu udaria edin shamar samo i shte mu omrazne da pada.paliacho pionka mekotelo niamam dumi sas koito da kaja kakvo mislia za tazi mijiturka.
702
8
 
35
 
! Отговори
s преди 13 години
tova e nai nagliat nai protivniat ministar vav istoriata na balgaria.idva mi da si schupiapa kato go gledam toia.egati protivnata mucuna.
701
8
 
41
 
! Отговори
фотоапарат преди 13 години
Ега ти маниаколно самодоволната мутра! Това не е ли великият учен, създател на институт в САЩ (така ли им викат там на групичките по интереси?), който искаше да срине БАН, за да доведе велики чужди учени, да ни правят псевдонаука срещу велики заплащания, за сметка на вземани от известни международни финансови институции велики заеми, които България да изплаща велики години напред. Тоя дето поголовно лъже за всички тегоби, че у нас били най-ниските в света !?! Ама ние ходим по света, аланколум.
700
8
 
42
 
! Отговори
НАРОДА преди 13 години
И АКЦИЗА ЩЕ СВАЛИШ И ДДС И ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ ВДИГНЕШ НЯМАШ ИЗБОР ИНАЧЕ СИ ЗАМИНАВАЙ ТАМ ОТКЪДЕТО СИ ДОШЪЛ ДА СИ ПРЕДАВАШ ФИЛОСОФИЙТЕ
699
8
 
40
 
! Отговори
BAI HUI преди 13 години
drugariu Diankov ,DA TI GO TYRA U GAZO !!!
698
18
 
33
 
! Отговори
Стамат преди 13 години
Е това е лидер с твърда позиция! Харесва ми :-D
697
8
 
36
 
! Отговори
А95 преди 13 години
Против високите цени съм, но сега поне се усеща леко облекчаване на трафика. Единственият положителен ефект. И въпреки това, някой хора са готови да дават маса пари, само и само да ходят с кола на работа, да не би да се "изложат" като ползват градски транспорт. И все пак, високата цена вдига цените и на хранителните стоки, така че определено трябва да смъкнат цената вече...
696
16
 
35
 
! Отговори
... преди 13 години
Странна работа. Българският съд пуска най-големите престъпници - лек шум по форумите иначе никаква реакция. Хващат бивши министри в *** далаверите - отново съдът ги оправдава и форумите само лека критика. Цените на какво ли не скачат - малко повече критика... Но когато вдигат цените на горивата - всички се обединяват в масов протест. Съгласен съм, че са високи, но не е виновен Дянков. Нито Борисов. Сетете се сами, кой е виновен!!! Нали тук всички са много умни...
695
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato ne svalq6 otivaite si ,nqmate li srama
694
10
 
39
 
! Отговори
ll преди 13 години
po slabo pravitelstvo ot tova na gerb ne e imalo....
693
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) се увеличават с 81% на годишна база до 103,8 млн.И Цвети Бориславова взе 170млн от продажбата на банката. Така че какво се оказва - Боко си прибра парите за себе си...
692
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Акцизи и ДДС са около 60% от цената на горивата.само около 20-25% идва от цената на петола, другите 10-15% са преработка, транспорт и т.н.
691
11
 
44
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Да вземе да си купи head&shoulders да си махне пърхота,ПЪРВО! МАРШ ГНУСНА ПЪРХОТНА ТВАР! ХОДИ СИ В САЩ, ТО ТАМ ТЕ ЧАКА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ЧЕТВЪРТИТ! ДОБРЕ ЧЕ ТЕ ИЗГОНИХА ОТ ТАМ, ЧЕ СИ СЕ БИЛ НАСРАЛ, ТА ДОЙДЕ ДА НИ НАСЕРЕШ И НАС, КОИТО СМЕ *** ВЕ4Е 20-ГОД! НО ЩЕ ИЗГОРИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ВСИ4КИ ГЪРБАВИ,КОМУНИСТИ И Т.Н. СЪБЕРЕТЕ СЕ В ПАРЛАМЕНТА НИЕ ЩЕ ГО ЗАПАЛИМ ЗАЕДНО С ВАС И ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ПЕ4ЕНА ТИКВА И ШПИКОВАНО ВДЯНКОВСКО ЗА ПУМИЯРИТЕ ПО УЛИЦИТЕ! *** НА ВАС!
690
10
 
39
 
! Отговори
тцЪ преди 13 години
Тоя смърф няма ли най-накрая да престане с глупостите си?