"Белене" – най-безотговорното решение

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, категорични са от СДС
Обновена: 21 мар 2011 16:10 | 21 мар 2011 16:09,
256
"Белене" – най-безотговорното решение
Мартин Димитров Снимка: Булфото

Строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде най-безотговорното решение в българската история. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров във Велико Търново.

По неговите думи вече има нова коалиция за изграждането на  централата в лицето на президента Георги Първанов, лидера на БСП Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов.

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, защото попада в силно земетръсен район, посочи Димитров.

Още по темата

Според ръководството на СДС ако ГЕРБ подпише проекта за централата за 4 години власт, ще загроби българската икономика за следващите 40 години  и ако тогава има оцелели, то те могат да бъдат унищожени от едно силно земетресение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: БеленеМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
5
 
! Отговори
до 216 преди 13 години
Ти ще кажеш,че не закриват. Италианците след референдум закриват четери и в момента нямат. Да не би да са на свещи?
222
2
 
14
 
! Отговори
с преди 13 години
живея в Свищов. НЕ искам АЕЦ за мен , децата и близките ми!!!
221
2
 
6
 
! Отговори
РАЗШИРЕНИЕ ..... преди 13 години
...И МОДЕРНИЗИРАНЕ ,НА АЕЦ-КОЗЛОДУЙ , С РЕАКТОРИТЕ ,ЗАКУПЕНИ ВЕЧЕ , ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!ТОВА ИЗЛИЗА С 2/3 ПО -ЕВТИНО ОТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ!ТОВА Е РАЦИОНАЛНИЯ ИЗХОД!!!!
220
2
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
АЕЦ Козлодуй (ако може да се вярва на това което прочетох в нета) в момента покрива 40% от нуждите ни. С какво предлагате да го заменим като затворят реакторите след 10на години?
219
4
 
9
 
! Отговори
ПРАВ СИ 226.... преди 13 години
...ЗАЕМИТЕ ОТ РУСИЯ ....ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ С ТЕБ И НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ!ПАРИ , НЯМА ДА ПОЛУЧИМ---НАПРОТИВ --ТОКА ЩЕ БЪДЕ 2-ПЪТИ ПО-СКЪП ОТ ДНЕС, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ КЪМ РУСИЯ В ЕВРО!ПАЗАР НА ТОКА --НЯМА УТОЧНЕН, ДО ДЕН-ДНЕШЕН!РАЗШИРЕНИЕ НА КОЗОЛОДУЙ -ДА !!!АЕЦ-БЕЛЕНЕ --НЕ!!!!
218
5
 
6
 
! Отговори
Франс преди 13 години
Я го вижте, как се е закръглил тоя - беше жив окръндяк преди година-две. Сега носът и очите му не се виждат от сланинестите бузи и тлъстата гуша. А какъв спечоляк беше. Явно печели добре, като лае срещу възможността да се засили енергетиката. Чиба, марш, скрийте се някъде, къртици такива. Предадохте и продадохте България. Нямате ни срам, ни страх, от Бога поне!
217
5
 
6
 
! Отговори
АКО ГЕРБ И БОЙКО... преди 13 години
..ПОДПИШАТ СЪГЛАШЕНИЕТО С РУСНАЦИТЕ ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ---ТЕ СИ ОТИВАТ!АЕЦ-БЕЛЕНЕ, ОСВЕН ЧЕ Е ОПАСНА ЗА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА, ТЯ ПРЕДСТАВЛЯВА ИКОНОМИЧЕСКА БОМБА И МОЩНА ХРАНИЛКА ,ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ , ФИНАНСИРАНА ЩЕДРО ОТ МОСКВА И ПУТИН ,ЧРЕЗ ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА И ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ НА РУСИЯ, В СТРАНАТА!САМО СЛЕПЕЦ , НЕ МОЖЕ ДА ВИДИ "ГРОБНИЦАТА" , КОЯТО МУ ПОДГОТВЯТ ЧЕРВЕНАТА *** НА БЪЛГАРИЯ И ОРГАНИТЕ НА ДС!
216
3
 
7
 
! Отговори
МИЗЕРИЯ ! преди 13 години
прав Е ТОЯ ПИЧ!ЗА КАКВО НИ Е БЕЛЕНЕ -ДА ВЗЕМЕМ ЗАЕМ МИЛИАРДИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ-И СЛЕД ТОВА НЯКОЙ ДА СИ ПЪЛНИ ГУШКАТА А НИЯ ДА ПЛАЩАМЕ ЗАЕМА!АМИ КАТО ИМАМЕ АЕЦ КВА НИ Е ДАЛАВЕРАТА СЕГА КАТО ПЛАЩАМЕ СКЪП ТОК И ИЗНАСЯМЕ ТОК БЕЗ ДА ВИЖДАМЕ 1 СТОТИНКА?КВА МИ Е ДАЛАВЕРАТА ПИТАМ?РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТОВА И Н Е САМО ЗА ТОЗИ ВЪПРОС!!
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne ni tryabva belene
214
2
 
4
 
! Отговори
Fean преди 13 години
Колкото до така наречената "зависимост" от дадена държава (в случая Русия), по отношение на доставките на ядрено гориво, то това е "плашило" за невежите, тъй като напоследък в световен мащаб е в начален етап т. нар. "диверсификация" на доставките на ядрено гориво. Явно малко известен факт е, че както американците вече предлагат гориво за руските реактори, така и руснаците предлагат такова за американските...
213
5
 
5
 
! Отговори
до 216 преди 13 години
ей рогач,като са губещи защо никой никъде не закрива централи,ами турците искат даже да правят 4 наведнъж?
212
4
 
8
 
! Отговори
Fean преди 13 години
Никоя държаща на енергийната си независимост страна няма да се откаже от ядрената си енергетика. Вижте позициите на САЩ, Франция и Русия. Ще продължат да я развиват с нови, много по-обезопасени реактори от 3+ и 4 -то поколение. Всяка държава, която не притежава достатъчно други източници на екоенергия (водни, например), след около 15-20 години ще моли за ток (ще бъде зависима от) държавите, притежаващи реактори от тези нови поколения.
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IDI I DAVAI AKAL NA BATE VANIO NANAS AKAL TI NE MOZES DA DAVAS STOT SI GLAMAV
210
5
 
8
 
! Отговори
помним, помним преди 13 години
Ей, тия седесари не се отказват от сатанинския си стремеж да съсипват всичко, което дава икономическа сила на България и да я правят робиня на външни сили. Сринаха селско стопанство, електроника до нула, образование, здравна система, всичко. Най-малката стъпка към икономическа самостоятелност отключва шизоидни пристъпи у тях. Затова сега ядем отровни вносни плодове и зеленчуци, французи се подиграват с нас и ни пробутват пародия на кисело мляко, гърци ни "учат" да правим хляб без брашно и с боя.
209
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KATO SI OVCA VARVI SI NA SELO TAM AEC NE TI TRIABVA
208
7
 
10
 
! Отговори
Fean преди 13 години
Някой, някога, някъде да е чувал за "губеща" ядерна централа по света за всичките около 50 години история на ядрената енергетика??? Отчитайки движението на стойността на парите?На всички е известно, че така наречените "залени" биват щедро заплатени от нефтените и въглищарските лобита. Да не би да спря петролодобива след екокатастрофата в мексиканския залив?За автомобилите на бъдещето - електромобилите, трябва електроенергия. Евтина, непроменяща климата и в изобилие.Просто и неотменимо...
207
1
 
2
 
! Отговори
TI TOCHNO TI преди 13 години
OT NISTO NE RAZBIRAS
206
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който си въобразява, че от Белене ще има голям келепир е пълен ***. Я прочетете малко на тема ядрена енергетика. Това е огромна инвестиция с период на възвръщаемост 20-25 години ако всичко върви както трябва. След това може да си излезе и на печалба, ако все още има добър пазар и дотокава не са разработени по-ефективни източници на енергия. Ако...ако...ако. Тези пари може да се инвестират в нещо по-доходоностно. Това, че сме имали Кремиковци и АЕЦ, не означава, че трябва пак да ги има.
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I VIDIS LI KOLKO SI GLAMAV
204
1
 
1
 
! Отговори
MARTINCHO преди 13 години
PLATI TA DA ME IZKLIUCHAT PREDI 3 CHASA AMA SI PODLEC