"Белене" – най-безотговорното решение

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, категорични са от СДС
Обновена: 21 мар 2011 16:10 | 21 мар 2011 16:09,
256
"Белене" – най-безотговорното решение
Мартин Димитров Снимка: Булфото

Строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде най-безотговорното решение в българската история. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров във Велико Търново.

По неговите думи вече има нова коалиция за изграждането на  централата в лицето на президента Георги Първанов, лидера на БСП Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов.

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, защото попада в силно земетръсен район, посочи Димитров.

Още по темата

Според ръководството на СДС ако ГЕРБ подпише проекта за централата за 4 години власт, ще загроби българската икономика за следващите 40 години  и ако тогава има оцелели, то те могат да бъдат унищожени от едно силно земетресение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: БеленеМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
10
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ И БОЙКО ..... преди 13 години
...ПОДПИШАТ ЛИ ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ ,...... СИ ОТИВАТ СЪС СИГУРНОСТ!НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ЗАГРОБВАМ ДА ПЛАЩАМ ЦЯЛ ЖИВОТ НА РУСКИТЕ ***, ЗА ДВА ПЪТИ ПО-СКЪП ТОК И ДА ТРЕПЕРЯ ДА НЕ ГРЪМНЕ ТАЯ АЕЦ- ПРИ ВСЯКО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ!НАДЯВАМ СЕ--И ЕВРОПА ДА МИСЛИ СЪЩОТО ....ЗАЩОТО ИМА КАКВО ДА ГУБИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВЪШКАРИТЕ , ГДЕТО ....ПИШАТ ГЛУПОСТИ, ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!
202
3
 
7
 
! Отговори
$ преди 13 години
Има едно сигурно място "Раковски 134". И задължително американски реактор. На цена 14 млрд.$, бройката. Тогава ще бъдеш доволен нали?
201
4
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
martin4o vzemi razre6enie ot kostov i hodi zavarti edna *** na dogan.dolni, gnusni, prodajni,sini komunisti.
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой знае ли колко струва тока от един 1000 МВт реактор за една година?
199
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да се построи Белене, това не отменя задължението за 16% зелена енергия. На всеки милиард вложен в Белене, трябва да вложите 200 милиона за перки или фотоволтаици. Или да затворите един ТЕЦ и да изхвърлите работниците на улицата. Хора, които си изкарват хляба в ТЕЦ ще ви увиснат на врата, а вие ще храните руските работници, които произвеждат уран.Накрая тока за 5 стотинки ще ви докара повече набутване, отколкото печалба. Икономиката не са само сметките за ток и парно, а доста повече неща
198
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3. Ядрената енергетика гарантира ли сигурността на България срещу ново "Косово"?----------------- НЕ гарантира. Гарантира само, че България икономически ще е с вързани ръце, защото ще си замрази авоари за 6 млрд. евро, откоито печалба я има, я не. И ако има, ще дойде чак след 15-20 години и ще е нищожна.
197
7
 
12
 
! Отговори
нека бъде проклет преди 13 години
Най слабият политик от зората на демокрацията до днес.Този некадърник не само че не успя да обедини демократичните сили но прави така , че и останалите с удоволствие напускат С.Д.С.Неговата цел винаги е била разцепление на нацията и насаждане у омраза между българите.Да бъде проклет този ***.
196
7
 
12
 
! Отговори
Ян преди 13 години
Имам няколко въпроса към Мартин Димитров:1. Коя зона е по-рискова за земетресение - Япония или Белене?2. Коя енергия е най-евтина?3. Ядрената енергетика гарантира ли сигурността на България срещу ново "Косово"?4. Абе кой си ти и какво си направил, че да даваш акъли?
195
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия от СДС-то(разбирай Костов) затвориха реакторите на АЕЦ Козлодуй. Сега заради тях нямаме АЕЦ. Така че изобщо да не се обаждат за новия АЕЦ на кой бил проект. Ще се строй и тва е. Ако ще да е проект на Сталин или Мусолини.
194
11
 
6
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Иначе редовно се бъзикам с Мартинчо и никога не бих гласувал за СДС,но по темата за АЕЦ Белене или за коя да е друга АЕЦ по света съм на негова страна!Не на ядрената енергетика която всъщност е недъгавото отроче на съветската ядрена програма за мирни цели - ТОКАМАК.
193
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПЛЮНЧО
192
4
 
8
 
! Отговори
дядоп гошо преди 13 години
БРАВО НА 195. ТОВА СЕ КАЗВА Е К С П Е Р Т. Мартинчо има още много да се учиш.. Запомнете от дядката,че всеки който се обеви срещу РУСКИТЕ проекти у нас ще гледа парламентарния контрол по телевизията.
191
0
 
4
 
! Отговори
lUser преди 13 години
Абе, за тия некадърници в Народното събрание има ли некое ОТГОВОРНО решение последните 20 години, като например некой да си подаде оставка? Да поеме отговорност? Аман от безнаказани *** облечени във власт.
190
2
 
9
 
! Отговори
токов удар преди 13 години
Русия е най-малко заинтересована от Белене, тъй като в дългосрочен план България ще има евтин енергиен източник и става много по-малко зависима от вноса на природен газ. Пак от Русия.
189
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този си е най-обикновен предател. *** на *** му е по-мило от Родината. Долен ***!
188
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБе я стига глупусти, тоя е лобист на западните държави, които искат да си продават скъпия ток у нас. Айде у лево!
187
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Мартинчо, за пръв път да се съглася с теб... - с твоето послание ме върна 22 години назад, когато скандирахме СДС...СДС...СДС... - носталгия...
186
4
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Ще повтарям докато чуят и глухите, а след това ще продължа, докато чуят и русофобите, неграмотните, глухите и дори Костовия пудел Мартинчо и хубавото Наде...!!!Истинската битка не е за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България, а за това кой ще гушне рушветите за Южен поток и Белене и кой 60 милиарда печалба от Белене...!!!Българските икономически интереси, ни налагат Зелена Енергийна стратегия, в унисон с Европейската Визия - 2020...:- НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА - ПРИ КОЯТО ЕДНОВРЕМЕННО:1. Веднага строим Южен поток, защото заради икономическата блокада на Иран, газ за Набуко няма да има поне още 50 години2. Заради всеобщата икономическа криза в България, след елементарни преговори пускаме 3 и 4 блокове в Козлодуй, строим Белене с 51% държавно участие и после с тази част правим РЕСТИТУЦИЯ НА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ... така, че в изпълнение на Стратегия 2020 и заради Демографската криза, по 1 милиард лева годишно да не тежат на бюджета...3. Закриваме 60% от въглеводородните ТЕЦ, с което съкращаваме с 40% вредните емисиии. Екоглобите ще оскъпят двойно цената на тока, спрямо сегашните 8,8 стотинки и ще ни върнат в каменната ера... За съжаление, при това СДС и ДСБ, ще останат без финансиране!!!4. Планираме за след 15г.два заместващи блока на действащите в Козлодуй, а след 30г., строим нови два реактора в Белене...;5. Правим ВЕЦ навсякъде където е възможно..., браво за Горна Арда..., срам за Цанков камък!!!6. Спираме строителството на нови - ДОКАЗАНО! неефективни вятърни и фотоелектрически ЕЦ, даващи ток с цена 72 стотинки и следим световния технически прогрес...7. Прилагаме действия за Енергийна ефективност, според "джоба си"...Ето тези 7 крачки, в изпълнение на Сратегия 2020, са "Национално отговорна зелена енергийна стратегия"... и мощна Законна подкрепа на родния бизнес, чрез евтина енергия Всичко останало е от "Лукаваго" и от Златния телец...!!!
185
1
 
12
 
! Отговори
до 192 преди 13 години
Ами Чернобил е на около 1 час и половина път със самолет,а френските АЕЦ по границата с Италия -пак на толкоз.Преселвай се в Конго-там АЕЦ наблизо няма.
184
3
 
9
 
! Отговори
до 192 преди 13 години
взимай си багажа и изчезвай,света няма да свърши с теб