БСП зове са синьо-червен фронт срещу ГЕРБ

Червените не играят с Борисов, искат победа на всички избори
Обновена: 29 мар 2011 20:09 | 29 мар 2011 18:19,
475
БСП зове са синьо-червен фронт срещу ГЕРБ
БСП предупреди, че правителството готви нарушения на закона за Сребърния фонд. Снимка: Булфото

За БСП главният политически опонент е ГЕРБ и това правителство. Така лидерът на социалистите Сергей Станишев отговори на Иван Костов, който обвини премиера, че върви по стъпките на Царя и се сближава с червените с цел бъдеща коалиция на парламентарните избори.

"БСП ще се бори на следващите избори – президентски, местни и парламентарни, за наша победа и за реализация на нашата алтернатива", отсече обаче Станишев. 

Според него досега единствената ясна и категорична опозиция на ГЕРБ се нарича БСП.

"При всички приказки на Синята коалиция досега няма гласуване на вот на недоверие, с което сините да кажат, че са против това управление. Да заповядат, ако искат да се покажат като опозиция, да подкрепят един вот на недоверие, тогава ще ги признаем за опозиция на ГЕРБ", призова червеният лидер.

Според него, докато ГЕРБ са на власт, нищо нямало да се промени към по-добро за България.

Ако останат четири години да управляват, това щяло да е загубено време, в което страната ни се връщала назад във времена, които били забравени за българските граждани от гледна точка на стандарта на живот и институционалното развитие.

В тази връзка БСП ще продължи с протестите в цялата страна. На 1 май социалистите предвиждат не "тъжно празнуване", а ярък социален протест срещу кабинета на Борисов.

1 април – денят на лъжата, също ще бъде отбелязан подобаващо като "Деня на ГЕРБ". Социалистите имали богат фактологичен материал с множеството лъжи и неизпълнени обещания на управляващите. Конкретните прояви обаче все още се уточнявали.

"ГЕРБ от самото начало на управлението си заложиха на омразата. Това, заедно с крещящата некомпетентност, означава, че от кризата не може да се излезе, тя само ще се задълбочава", коментира още Станишев и добави, че е нужна нова политическа и обществена атмосфера.

Социалистите определиха като поредна безотговорна авантюра на управляващите намеренията на кабинета на ГЕРБ да разреши пари от т.нар. Сребърен фонд, който държавата трупа за бъдещи пенсии, да могат да се инвестират в акции на български дружества на фондовата борса, а сега това е забранено.

Още по темата

Червените алармираха още и за планиран "пладнешки обир" на държавни активи при приватизацията на дружества с държавно участие.

Корнелия Нинова заяви, че според решение на правителството средствата от приватизацията ще отидат за запълване на дупки в бюджета, а не в Сребърния фонд, както изисква законът. 

Имало и разминаване в планираните приходи. От Агенцията по приватизация предвиждат да получат 248,6 млн. лв., а в решението на Министерския съвет са записани 450 млн. лв.

Според Нинова "тази приватизация ще се проведе в пълна непрозрачност и в абсолютен административен хаос".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
2
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
СТАНИШЕВ Е ***. ЯД ГО Е НА БОЙКО, ЧЕ Е МНОГО ПО-КАДЪРЕН, УМЕН И МЪЖ ОТ НЕГО. ТОЛКОВА ДОЛНА ЛИЧНОСТ КАТО СТАНИШЕВ И НЕПРИЯТНА, РЯДКО СЕ СРЕЩА
434
0
 
3
 
! Отговори
443 преди 13 години
сякаш твоя коментар аз съм го писал
433
0
 
2
 
! Отговори
hamster преди 13 години
podmivam se redovnoi sum sum po-lek ot azis :P
432
5
 
5
 
! Отговори
Сион преди 13 години
СерГейчо , не се крий..Всички знаем кой не поиска да си хвърли партийният билет , когато се деполитизираха сиовите структури..С БиБи сте си една и съща комунистическа *** , само че в различни кланове..Толкова се оядохте , накрадохте и самозабравихте , че вече се биете помежду си кой да прилапа повече..Сега едното крило на БСП на власт , другото в опозиция и критикува , та утре да си сменят местата..Ясна е игричката.Не мислете хората за толкова глупави..От тях 99% са чели повече от 1 книга!
431
4
 
6
 
! Отговори
SA преди 13 години
ПРЕДЛАГАМ, ДА СИ ИЗБЕРЕМЕ ЗА СЛЕДВАЩА ПРЕЗИДЕНТСКА ДВОЙКА - АЗИС И ПРЕСЛАВА!!! ТАКА ВРЪЗКАТА ПРЕЗИДЕНСТВО -ПАРЛАМЕНТ ЩЕ БЪДЕ БЕТОН!!!
430
7
 
15
 
! Отговори
[[[ преди 13 години
От 1996 г имам фирма която работеше. Имах 30 човека на които плащах добри заплати,хората бяха доволни,всички работехме здраво и имаше работа.сега са 4 човека,но и за тях няма работа.Не сме само ние на това дередже а 70% от дребния и среден бизнесНещата в държавата не вървят,и не защото са виновни предишните,при които имахме работа а защото това правителство не става.
429
11
 
16
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Мръсен тлъст ХАМСТЕР!
428
13
 
12
 
! Отговори
ник преди 13 години
Пишете каквото си пойскате,държавата затъва,факт при БСП възходящ стандарт,факт,така ,че пишете си смотани, дръгливи и смрадливи недоносени и *** от герб.
427
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте ни занимавали с тоа *** гнусен
426
15
 
13
 
! Отговори
Много добре! преди 13 години
Наистина, крайно време е да се чифтосат Станишев и Костов, кой знае какъв политически *** ще излезе от това. Костов да не се прави на срамежливец -- единствената му възможност за оцеляване е тази -- това скрито мръсно комунистче ще изиграе сега последния си ход под мотото да спасим България
425
12
 
18
 
! Отговори
Аман от комунисти преди 13 години
Му го сурнеш в джучките, как са е ухилил
424
15
 
19
 
! Отговори
до 429 преди 13 години
Затова именно гласуват хората за Бойко, щото сега има портокали по 60 ст., а при комунистите портокали имаше само на Нова Година... Затова и тройната коалиция остави хората бедни, та дори да паднат от власт, както и стана, да могат после да яхат лесно народното недоволство. Белгийците нямат правителство цяла година, но са добре, а ние чакаме за една година правителството да ни направи богати, ама насила да ни бута пари.. е как да стане?
423
8
 
20
 
! Отговори
Учуден преди 13 години
Тоз къде се слага в А група ?
422
12
 
23
 
! Отговори
До 428 преди 13 години
При тоя сценарий не ни трябва цунами. Коалиция м/у БСП, СДС/ДСБ, Мадритския измамник и неговото НДСВ, както и ДПС с Ахмед Доган и за капак АЛФ Петров за президент, е наистина такава комбинация ще е Апокалипсис за България, ама май това заслужаваме, защото допуснахме тези крадци и измамници да ни управляват повече от 20 г. Построиха си палати, вили, застроиха плажовете, бетонираха Черноморието и се разхождат с яхти и самолети. Сега същите плюят с/у ББ, щото ги удари през крадливите пръсти.
421
10
 
19
 
! Отговори
Зак преди 13 години
Как можеш въобще да се появяваш в медиите след това, което сторихте бре? Не се ли наядохте и напихте достатъчно, пиявица гнила? Аз отново ще се доверя на ГЕРБ, защото виждам напредък. Много грешки, но и прогрес и желание за развитие. При вас не видях нищо друго освен подмолни интриги, пари под масата, подигравки с учители и пр. Призовавам, който не е съгласен с мен, да не гласува на изборите и да изчака даването си на вот на следващи избори, пред това да гласува за лалугера, сините или доган.
420
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката: един щастлив гей. Дано Серьожката да се задържи колкото се може повече на кормилото на дръглясалия кораб на БКП/БСП и накрая да го потопи окончателно. България само ще спечели.
419
7
 
17
 
! Отговори
Бай Ристо преди 13 години
Значи ГЕРБ не са ми любимци, ама само като видя този плазмодий че пак се гласи да управлява ме подтиква да подкрепям Борисов насила....
418
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора 7 милиона сме......, ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ВКАРАМЕ РЕД В ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА? За съжаление, както във всичко останало, НЯМАМЕ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА!!! Сега ни управляват поредните некадърници, защото ПРОСТО НЕ ИМ ТОВА РАБОТАТА..... Ние сме си виновни, кой колко бил крал, кой какво продал и т.н. Истината е, че още като се появи "царчето", трябваше сини и червени да си подадат ръце...От 2001 г. учителки, общински плъхове и недоказани бизнесмени са във властта.... Е КАК ДА СТАНЕ???????
417
6
 
14
 
! Отговори
ivo преди 13 години
MNOGO PROST NAROD SME BULGARITESAMO MOGEM DA PLUEM GERB TOVA GERB ONOVAOBA4E NIKOI NE ISKA DA RABOTI A SAMO DA POLUCHAVASEGA PRI TROINATA KOALITIA BILLO PO DOBRENE E SA VJARVANE KOLKO GLUPAZI IMAMNOGO BURSO POCHNACHTE DA SABRAVJATE
416
13
 
15
 
! Отговори
NRC преди 13 години
Вие съвсем изглупяхте БЪЛГАРИ !!! Всеки казва , че е живял много по - добре преди 2,3,4 години . повечето хора в момента тънат е нечувана мизерия .. пред кауфланд хората ще се избият за портокали на 60 стотинки .. и въпреки това продължавате да се кефите на бат бойко.. , който меко казано *** майката на всичко.. Каде поради незнание .. каде поради други причини .. ВСИЧКИ РУГАЕТЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ .. ФАТКТ ЛИ Е ЧЕ ЖИВЯХТЕ ПО ДОБРЕ ... ФАКТ е .. *** народ слаба дърважа това е истината