Станишев пред посланици: Ние сме алтернативата!

Социалистите имали ясна визия как да излезем от кризата
Обновена: 29 мар 2011 14:44 | 29 мар 2011 13:55,
353
Станишев пред посланици: Ние сме алтернативата!
Снимка: БСП

БСП е ясна алтернатива на сегашното управление и има свое виждане как страната ни да излезе от кризата.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с посланиците на страните членки на ЕС, Хърватия и Турция.

Работната среща е по покана на посланика на Унгария у нас Юдит Ланг и е по повод унгарското председателство на ЕС.

На срещата Станишев обясни, че социалистите разработват управленски проекти за всеки сектор, които ще бъдат представени за широко обществено обсъждане.

Според лидера на БСП в условия на криза е необходимо да бъде подкрепена най- уязвимата част от обществото. По думите му трябват спешни мерки за компенсиране на доходите на хората и индексиране на пенсиите.

Станишев отбеляза, че е нужно минималната работна заплата да се повиши, така че размерът й да превишава прага на бедността, както и да се води активна политика на пазара на труда.

Още по темата

Представителите на БСП изтъкнаха, че процентът на безработица се увеличава, пенсиите са ниски и не се очаква увеличение на минималната работна заплата. Всичко това се случва в условия на бързо покачващи се цени, уточниха българските социалисти.

Според Станишев е важно да се помогне на малкия и средния бизнес, както и да се търсят начини за привличане на повече инвестиции.

Представителите на левицата отбелязаха с тревога и проблемите с усвояването на еврофондовете поради некомпетентност, както и липсата на бъдещи големи инфраструктурни проекти, наличието на които би довело до увеличаване на приходите.

Бяха обсъдени и предстоящите местни и президентски избори – БСП вижда в свое лице алтернатива на управляващите и ще се застане зад личности с идеи и визия за бъдещето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
2
 
13
 
! Отговори
20705 преди 13 години
Да, до един всичките сте алтернатива за попълване на празнити килии по затворите, а ако няма празни сте основание за строителството на нов затвор по възможност с част от средствата отделени за АЕЦ Белене
294
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
леле, тоя мишок щял да ни спасявя !?!
293
7
 
12
 
! Отговори
inatut преди 13 години
Аз пък искам - комунистите да дойдат на власт, да вдигнат минималната заплата 3 пъти, пенсиите 5 пъти, да замразят безработицата и инфлацията, пари ще се вземат от тракия - като продадат асфалта, малсарова пак министър а гоце пак президент.Чака ни едно червено, цоциалистическо бъдеще.То така и така билетите за самолет са евтинки... ей го къде е Западът- на 50-100 Евро разстояние :) и тук ще остане една мотивирана цоциалистическа младеж и няма да псува ни бойко, ни костов, а само империалистите..
292
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро Станишев ще вдига сватба за чудо и приказ, за първи път в БГ на една сватба ще бъдат две булки.
291
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев е като Кадафи - свършено е снего , но само той не може да го проумее
290
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като знам колко много ще му се зарадват турските ергени на тоя сладур!
289
2
 
8
 
! Отговори
ДО 293 преди 13 години
ОТ ТИЯ 1676 УЖ ХАРЕСАЛИ 1600 СА МАНИПУЛАЦИЯ И ПРОПАГАНДА...НЯМА НИЩО ИСТИНСКО
288
3
 
7
 
! Отговори
Shumkar- terorist преди 13 години
Komuniagite kakvoto mojaha otmaknaha sega, obratno v zemliankite !
287
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 13 години
пичове ,някой прочете ли нещо хубаво за комунистите ,че аз мнооого умно гледах и четах но не видях никой който да написа и един ред хубави думи за тях.да са живи и здрави ,но да не искат да управляват повече тази даржава че пак ще я оплескат като Жан виденов ,сергей станишев и подобни.
286
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спокойно бе , какъви Родопи са подарили на Доган
285
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОМУНИСТИ, ЧЕРВЕНИ ***, ЗАЩО ПОДАРИХТЕ РОДОПИТЕ НА ДОГАН? ЗАЩО ПРЕДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ? ЗАЩОТО ВИ Е СРАМ ОТ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ЛИ? ЗАЩО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ВАШИТЕ ГРЕШКИ? ЗАЩО ПРЕВЪРНАХТЕ НАЙ-КРАСИВАТА ПЛАНИНА В ТУРСКИ ВИЛАЕТ? ЗАЩО НИ ПРЕДАДОХТЕ?
284
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно ми е Борисов като ги цапардоса комунистите и на следващите избори какво ще говорят тия
283
2
 
20
 
! Отговори
за комунягите преди 13 години
ФЕЙСБУК Сергей Станишев - 1676 харесали тази страница Бойко Борисов - 124 403 харесали тази страница то е просто показателно
282
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия са по нахални и от Костов Костов като загуби изборите поне не се обади няколко години
281
2
 
17
 
! Отговори
www преди 13 години
г-н серГей каквото и да не харесвате на това правителство ,веднага възниква въпроса към вас вие като бяхте на власт защо не го направихте
280
3
 
18
 
! Отговори
само можем да се преди 13 години
радваме .. че в момента е бат Бойко , а не Станишев на власт .. щяхме съвсем да я оплескаме !
279
1
 
21
 
! Отговори
до комсомолците преди 13 години
Драги комсомолци(членове на младежката организация на БСП) наистина ли мислите че някой се връзва на евтините ви провокации? Не е ли срамно че една мутра управлява по-добре от цялата ви върхушка с над 60-годишен управленски опит? Ако аз бях видиотен комунист щеше да ми е неудобно и да си мълча при такъв резил, но нали вие, комунистите имате избирателна памет, явно сте забравили фиаското от управлението си и факта че подарихте Родопите на Доган.
278
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може би Станишев иска да се помогне на малкия и средния бизнес като се оставят да укрива данъци като ресторантите по морето , и да се разреши на бензиностанциите да продават контрабандно гориво
277
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези национални предатели продължават да имат наглостта да изпълзяват от червените си дупки!!! Кво пак се правят на много загрижени за обикновения човек? Та нали те и техните членове по места държат средствата за производство и са днешната буржоазия? Като толкова много им пука за пенсионерите например, да вземат да започнат да внасят осигуровките на работниците си на истинските заплати които им плащат. Да спрат да правят съботажи с цени и контрабандни стоки...
276
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гладна кокошка просо сънува, а гладно *** фантастика ..........