Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това *** пак се изцепи...
238
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се откажем частично да сме суверенна държава в полза на Германия или Япония и да им дадем съдебната власт,полицията,законодателната власт - Точно за 1 година в България минималната работна заплата ще се увеличи на 580лв а след 10години ще се изравним с Еврпа с заплати от около 1500евроЕвропа трябва да ни наложи данък ром защото вече станахме ромска държава
237
0
 
6
 
! Отговори
Монк преди 13 години
До Слободан Милошевич,председател на Социалистическата партия на СърбияУважаеми другарю Милошевич,Бих искал да доведа до Ваше сведение позицията на БСП относно последните събития в Косово. Ние отхвърляме подхода на двоен стандарт и едностранно обвиняване на Югославия за създалата се ситуация в Косово Парламентарната група на Демократичната левица декларира желание Народното събрание да приеме решение за неучастие на България във войната нито пряко, нито косвено. Ние разглеждаме предложението за предоставяне на въздушен коридор на НАТО през България като много опасно за националната сигурност и за Балканите. Наивно и безотговорно е да се смята, че приобщаването към НАТО е гаранция за националната сигурност. Това би било авантюристично решение Георги Първанов,председател на Българската социалистическа партия.
236
0
 
24
 
! Отговори
БГ преди 13 години
МЛАД, КАТО СЕ ПОСТРОИ ЗАВОДА ЗА ***, ПЪРВО ТЕБЕ ЩЕ ПРЕРАБОТИМЕ!!!
235
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
215И аз питам:Какъв *** трябва да си след като всеки вижда че кораба е почти потънал с герб да си стоиш в къщи и да не правиш НИЩО???Вместо всички да излязат на улицата и да изметат тази некадърна сганте си седят покорно в къщи.
234
1
 
21
 
! Отговори
преди 13 години
Ако има срам, да бяга да се скрие под полата на кака си Надя Михайлова - нали тя го лансира!!!
233
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въобще в това правителство са големи "комисионери" - едните искат да гушнат комисионна от Русия и затова държат на Белене,другите искат да гушнат комисионна от Щатите ,като вкарат Уестингхауз в Козлодуй. И в двата случая тези които ще са прецакани сме ние - данъкоплатците.
232
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Младенов, Г-н Трайков махнете се от картофената нива иначе картофения производител много ще ви окаля.
231
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Балонът ГЕРБ, надут от Догановските медии, не просто издиша. Той вече СВИСТИ ...
230
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както изглежда мероприятието по "набиване на обръчите" в правителството е минало... Сега е време Диана Дамянова и ръководената от нея придворна ПР групичка да си заработи рубличките, като покаже как се маже професионално
229
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вари го печи го Ники си е ***! Само обратен може да се върти и политически и физиологически във всички посоки със свалени под колената ***.Пълен нещактник!
228
2
 
25
 
! Отговори
Алегоричев преди 13 години
Абе Младенов, що не ходиш да си е*** м******, бе, т**о ко***е такова!Съжалявам, ако думите ми бъдат изтълкувани буквално!
227
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече дори поръчковите социологически агенции и платените слугинажни медии не могат да скрият ПЪЛНИЯТ ПРОВАЛ на ГЕРБ. Жалко, че отново е на наш гръб.
226
1
 
9
 
! Отговори
Олеее до 230 преди 13 години
Абе ти даже фамилията не му знаеш бе кьорчо! Кой е тоя Михайлов - вратаря ня Твенте ли? Или на БФС? Или някой друг? А може би говориш за николайчо младенов? Ако е за него презимето му е - етимов. ***!
225
2
 
22
 
! Отговори
рефреш преди 13 години
а тук нито един Герберист ли няма,олиииии подкрепата на Герберята вече е -нула?Много бързо окапаха,дори сляпите подръжници видяха що за стока са.Браво вече имам вяра в БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
224
23
 
2
 
! Отговори
27788 преди 13 години
Михайлов е пич. В сравнение с пуделът на Гоце - Клафин си е цвете за мирисане.
223
2
 
7
 
! Отговори
Умиротворителя преди 13 години
Нито референдум ще има , нито АЕЦ.............а спорният документ го има в интернет..........няма никакви задължения в него и за 2 те страни...всеки само може д а прецени
222
0
 
15
 
! Отговори
dp преди 13 години
Практически *всеки* от БГ министри и подобна *** сме го виждали да сеобръща на 180 градуса като му свият перките, включително министър председателят.Което идва да покаже кой не е шефът тук, щом и "първият" подлежи на свиване на перките.Не че е секретна информацията кой е, ама не са я повтаряли в медиите от 20+ години насам та публиката я е забравила и няма да повярва ако и да и се каже веднъж.
221
5
 
25
 
! Отговори
elektorat преди 13 години
Я познайте дали ще гласувам за вас на изборите, нещастни гейбери?
220
3
 
24
 
! Отговори
gery преди 13 години
Това безхарактерно момче-нагаждач е поредният пример на какво правителство с какви министри се радваме. Всъщност нищо чудно - хора, назначени от тъпоъгълника Бойко не могат да бъдат по-различни от него. Защото - първо - той не познава интелигентни хора и - второ - защото всички около него трябва да са по-*** от него. За да ги управлява с фебдфебелдските си маниери. Жалко, България!