Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
4
 
28
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Горкото момче Младенов.Дадоха му пост по-висок от възможностите му и тоз започна да дава фира.
218
4
 
30
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Всъщност - николайчо ТИ СИ ***!!! Кажи го на висок глас - не е срамно!
217
1
 
12
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
До 215:Забрави и повишаването на безработицата с ~3 до 4 процента :)
216
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
22 години ни управляват само мутроченгета и олигарси. Нищо не се е сменило за съжалени. По-точно смениха се хората - едни мутроченгета, смениха други и сега лобират за техните си олигарси. Народът гладува и тъне в мизерия.
215
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ШЕНГЕН ЩЕ И МОЛИ ДА ВЛЕЗЕМЕ ПРИ ТЯХ.БОКО Я КАЖИ КОГА 4Е НИ ПРИЕМАТ У 4ЕНГЕНУ .ВЪИ ТОЗ 4ЕНГЕЛ ПРИЖКИ НА ЕЗИКO МИ ИЗЛАЗАХА.
214
1
 
23
 
! Отговори
ей преди 13 години
тея министри не се научиха преди да се покажат пред камера или микрофон, да си питат шефа кво може и кво не да се говори щото после става "ама аз не мислех така, ама не съм имал това предвид" и причие извиненияпък човек тръгне ли да се извинява, значи е виновееен !
213
23
 
2
 
! Отговори
Рая преди 13 години
В тази сложна координатна система ориентацията е твърде лесна - там, където се подава главата на миризливия лисугер Гоце, там е отцеизменничеството. А главата на Гоце се подава в образа на адаша му по фамилия Първанов, шеф на НЕК. Публична тайна е, че той е човек на вагабонтина от село Сирищник. Така е и със сложния казус с бившите Вацове - едната от спорещите страни заяви, че ако спечели, ще върне Тошо Тошев - човекът на агент Гоце. Значи права е другата страна. Долу Гоце Седефчов Сирищника!
212
2
 
28
 
! Отговори
смърт за вс гербаджи преди 13 години
това ако е "дипломат" аз съм космонавт. Женчо, нагаждач, мазник, *** - ДА, не не и дипломат. Някога близа *** и пу..та на оная никаквица надето и се помисли за велик - ти си едно нищо. плюнка си и такъв ще си останеш, а тоя дето те сложи на този пост е *** и народа ще му го покаже на изборите, че не желае *** да го "управляват"
211
3
 
36
 
! Отговори
UK преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ДРАСТИЧНО СЕ ВЛОШИ ОТ КАКТО БОРИСОВ И ГЕРБ УПРАВЛЯВА.България e в ценови шок,иконимическа стагнация и финансов колапс. И това откакто Борисов дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди Борисов и сега....Бензин А-95 преди 1 год. и 8 месеца 1.80 лв. сега 2.50 лв. Хранителните продукти с 50 процента увеличение. Цигарите с 40 процента,услугите между 50 и 60 процента. Ток нагоре,газ 30% нагоре,горива драстично нагоре.Постижения Борисови:АЕЦ - 1,5 млрд нагореМагистрала Люлин - 60 млн нагоре платени от държавата.Инфлация-25%Фискален резерв - 1,7млрд надолуВъншна задлъжнялост - 800 млн нагореДанък "колиба" вместо данък "лукс":)7% отстъпка плюс главниците и лихвите, дължими от държавата за забавяне и фирмите си получават дължимото от държавата:)Без обезещетения за трайно безработните в предпенсионна възраст30 Дек 2010 2011-01-10 И пенсионерите вече плащат 2,40 потребителска такса Фермерите сами ще плащат за екарисажи и ваксини на животните14 Дек 2010ВСИЧКИ АНТИКРИЗИСТНИ МЕРКИ СЕ ПОРОДИХА В СЛЕДСТВИЕ НА НЕРАЗПЛАЩАНЕТО НА БОРИСОВ.Благодарим ти Борисов:Учениците ти благодарят за голямата ваканция!Работещите ти благодарят за пенсионната реформа!Пенсионерите ти благодарят за коледните надбавки!Пушачите и шофьорите ти благодарят за новите акцизи на горивата и цигарите!Академиците, докторите, учителите, лекторите, студентите, музикантите, актьорите, те ти благодарят че закри културата, науката, образованието и изкуствата!Бедните ти благодарят за данък барака.
210
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Думите на Младенов изобщо не бива да се тълкуват. А най-добре - изобщо да не се вземат предвид думите на човек, който първо говори, а после си проверява темата.
209
1
 
22
 
! Отговори
Вечната Амбър преди 13 години
Субординацията на Боко си каза тежката дума. Синият комсомолец Ники се отметна от думите си като к*рва, обещала паричен запис на сестра си.
208
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Промитите гербомозъчета отново насаждата тезата си, че който не харесва тъпият им празноглав Вожд, непременно е фен на Сергей.Неееееееее, драги тъпнари, бъркате. Има и нормални хора в България.
207
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛЕДАИТЕ АМЕРИКАНСКАТА БТВ.В МОМЕНТА ДАВАТ ГУБЕРНАТОРА НА БЪЛГАРИЯ УОРЛИК ИЗНАСЯ ПОРЕДНАТА РЕ4 ЗА ИНТЕГРИРАНЕТО НА *** И КОЛКО НУЖНО Е ТОВА ЗА БЪЛГАРИЯ.
206
0
 
24
 
! Отговори
багера преди 13 години
а тук нито един Герберист ли няма,олиииии подкрепата на Герберята вече е -нула?Много бързо окапаха,дори сляпите подръжници видяха що за стока са.Браво вече имам вяра в БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
205
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ........... еврейския ***. БКП - СДС -сега ГЕБР..........кой гласува за тия ***
204
0
 
23
 
! Отговори
ivza преди 13 години
Много резил, много нещо.Мирише, ама много, няма скоро да мине.Понякога мириса е по-голям около ***, отколкото от самия *** /КАТО В СЛУЧАЯ/.Абе издънка на АБПФК, какво да го правиш.На времето те се вреждаха във власта, и сега е така, нищо че не става за нищо.
203
0
 
28
 
! Отговори
просяк преди 13 години
един министър на външните работи ако не знае какво говори и могат да го тълкуват различно май сам е *** в средата
202
0
 
28
 
! Отговори
ТРЕЗВО МИСЛЕЩ преди 13 години
МЛАДЕНОВ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИ НА ЕЛЕКТОРАТА И ДА ПРОЯВИ ДОСТОЙНСТВО(АКО ИМА ТАКОВА) КАТО ПОДАДЕ ОСТАВКА
201
0
 
30
 
! Отговори
Иван преди 13 години
А тия от Герб са много зле ! НЯМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ В ИСТОРИЯТА!! БЕГОМ МАРШ !!!
200
6
 
3
 
! Отговори
щедър бизнесмен преди 13 години
Предлагам на всеки който е готов да си татуира на челото името на фирмата ми да го възнаградя със сто лева. Знам че в тази криза така ще помогна на някои от вас да не гладуват а и аз ще имам полза все пак това е реклама. Който желае да се обади.