Това е боклук! Недопустимо е!

Шефът на НЕК пробил националната ни сигурност, твърди Младенов
Обновена: 6 апр 2011 14:46 | 6 апр 2011 09:38,
403
Това е боклук! Недопустимо е!
Младенов се ядосал на президента и затова писал във Facebook. Снимка: Булфото

Шефът на НЕК е уволнен заради парафиран меморандум, който задължава страната ни да подпише договор за строителството на АЕЦ „Белене” до юни въпреки забрана на енергийния министър Трайчо Трайков.

Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод изгонването на Красимир Първанов.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на НЕК заради превишаване на правомощията, дадени му чрез мандата за преговорите с руската "Атомстройекспорт" за изграждането на АЕЦ "Белене".

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”, коментира той пред bTV.

По думите му боклук е цялото състояние, в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат позиция, различна от правителството.

„Това е недопустимо. Дали има заговор или корупция, предстои да установят съответните служби. За мен е недопустимо и сигналът към обществото трябва да е категоричен – подобен тип поведение не може да се позволява в никоя държава”, категоричен е Младенов.

Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести.

„Няма такова решение. Политиката на това правителство по преговорите по всички стратегически проекти за България е изключително внимателна, именно защото, идвайки на власт, заварихме тежко положение с поети ангажименти, които не могат да бъдат изпълнени”, отбеляза Младенов.

И затова според него това правителство е изключително внимателно в поемането на ангажименти.

За ироничния си коментар по адрес на държавния глава в социалната мрежа Facebook Младенов каза, че е бил провокиран от интервюто на Георги Първанов и възмущението му минава всякакви граници.

На страницата си в социалната мрежа външният министър написа:
„Добре че има Гоце на този свят, че бръкна в устата на лъва, за да извади слънцето, което свети за нас, за Европа, за Америка, за целия свят…”

„Имах предвид именно президента, защото за мен е изключително обидно към интелигентността на този народ това, което чух в това интервю”, оправда се  Младенов.

Още по темата

Външният министър  обясни, че лично той в качеството си на министър на отбраната е представил данни пред президента за намаления бюджет на армията.

„Омръзна ми да слушам водевил от говорене, от опити да се замъгли истината и да се скрият фактите, само за да изглежда някой политически по-популярен“, възмути се външният министър.

Той упрекна президента и за думите му, че местните избори ще бъдат референдум за управлението на кабинета.

„Когато си държавник, когато си избран с мандат, не можеш цинично и обидно за интелигентността на всеки български гражданин да излезеш по телевизията и да кажеш:

„Няма значение вие за кого ще гласувате като кмет. Това, което ще правите, е, че ще участвате в едно политическо упражнение, за да кажете харесвате или не правителството”, каза Младенов.
По думите му избирателите от 1990 година насам са отричали подобен тип поведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
0
 
! Отговори
5за4 преди 13 години
Какво "дипломатично" изказване! ОСТАВКА министър Младенов, Вие сте НЕКОМПЕТЕНТЕН и НЕПРИЯТЕН - най-меко казано!
373
1
 
2
 
! Отговори
ан преди 13 години
*** се самоназовава. Това е! Просто и ..още по- просто...Само *** не биха го разбрали..
372
2
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
"Най-голямия *** в герберския боклучарник- това е Младенов!" Не не е ***,а малко боклуче на което мама(ББ) му бърше устичката докато папка и е гладно миличкото много гладно.За това и се обажда голишарчето.
371
1
 
1
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
ходят* (нещо съм леко неграмотен тази сутрин)
370
2
 
2
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
Чета коментари в тази страница и измежду "стандартното четиво" :) по посока на превителството или по точно това което всички вече си знаем, че трябва да си ходяд виждам коментар номер: 282 който типично по Ганьовски твърди "Всяка руска *** в тази страна трябва да бъде разстреляна немедленно. Едва след това в България ще започне икономически и духовен възход.". Което мен лично ме заболя за невежеството на този типаж. Приятелю без Руската "***" сега щеше да се казваш Ахмед ...Поздрави :)
369
3
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Абе, Младенов, каква стана тя? Кой е *** в тази ситуация? Нито ти беше мястото, нито ти беше работа да даваш мнение за шефа на НЕК! И след последвалите събития на казуса би трябвало да хвърлиш оставка! Не стига друго, но за пореден път се доказа, че е вярно: храни куче да те лае; човек от потекло на хора от ДС се обърна срещу своите и им плю в лицата; за власт човек какво ли не прави! Погледнете ги в парламента - пребоядисани като небесна дъга са всички!
368
1
 
1
 
! Отговори
Какво се пените ? преди 13 години
Следствие на подписаното споразумение, а то е една страничка споразумение, от която половината са кои подписват и кои парафират, сме казали, че след два месеца, вече най-накрая от 2006 година започналата сага трябва да има отговор или да, или не. В противен случай на всеки три месеца се събират руснаци и българи и казват даваме си още три месеца срок, заяви Борисов.
367
3
 
4
 
! Отговори
ГГ преди 13 години
Най-голямия *** в герберския боклучарник- това е Младенов!
366
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре грешки отколкото пладнешки обири при ***
365
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести."ХЕ ХЕ ХЕ
364
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОССРРРРААААААА.....
363
4
 
15
 
! Отговори
хехеехееее- резил ! преди 13 години
Абе кой е *** на този сайт?Като гледам колко нещо е изтрил, направо няма сила на земята да ме убеди, че ГЕРБ не плащат да се прави 'филтрираща цензура' на постовете тук - с други думи - да се оставят само постовете, които хвалят ГЕРБ или са неутрални.Всички други коментари са изтрити... Колко услужливи журналисти-модератори имало... Идват избори- трябва да се прави имидж... На какво обаче е въпроса?На некадърността или платената журналистика?Отговорете си сами.Моди, изтрии и това !
362
3
 
5
 
! Отговори
брад пит преди 13 години
ТОЯ МИ МЯЗА НА УПОТРЕБЕНА ,,НОЩНА ДЪВКА ,,
361
2
 
5
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Опомнете се хора.Аз съм млад човек и ме е срам,само защото съм гражданин на Бг.Как може този човек израснал и закърмен сред сътрудници на ДС визирам Младенов,внедряван в дясна политическа сила,да сее интриги,да ни говори за сътрудници на ДС и т.н.Малко е писано за това,но журналистите трябва малко да се разтърсят ид ни уведомят за истината.Президента ни доносник,до скоро министър доносник,посланници доносници това е Бг.С какво това недоразумение Младенов е по-вече от този който ни осмя пред света,като агент- президент.Днес по телевизията мисля,че нарече един човек от администрацията ***.А кой всъщност е ***.
360
2
 
11
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Е ...какво стана МИНИСТЪРЧЕТО.....май не си питал Боко за правата линия.....като как ще се извъртиш за *** ,а???Мамини сладки ....палавници ей....като не знаете от къде цоца шефът ви....що си оголвате дупетата бе?
359
5
 
10
 
! Отговори
minuvach преди 13 години
За Николай Младенов е достатъчно да се напише само - "Отворено общество" и тогава е ясно кой какъв е и къде е пробивът в нац. ни сигурност!!!
358
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-големият и смърдящ *** е ГЕРБ. Хора, гответе се за пролетното почистване!
357
2
 
8
 
! Отговори
minuvach преди 13 години
"Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на НЕК ..." ???Решение за уволнение на шефа на НЕК се взема от съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ), а не пряко от министъра на икономиката !!!Смешникът Трайчо, дори не знае как да уволни някого!А вие - журналята, само нещо някой да ви каже и веднага го пишета КАТО ИСТИНА. Да, ама НЕ Е!!!
356
3
 
26
 
! Отговори
Петър преди 13 години
*** сте вие управляващите от гроб.
355
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** сте вие от ГЕРБ,другарю министър