Не счетох за нужно да информирам президента!

Аню Ангелов чакал Първанов да го извика заради "Дръзки"
Обновена: 8 апр 2011 14:22 | 8 апр 2011 13:56,
260
Не счетох за нужно да информирам президента!
"Дръзки" била вече ремонтирана, твърди Ангелов. Снимка: Булфото

Министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че по устав не е длъжен да информира президента Георги Първанов за изпращането на фрегатата „Дръзки" в мисията в Либия.

„Има си строго определени правомощия на държавните институции по Закона за отбраната и въоръжените сили. Доколкото си спомням, президентът беше казал, че всичко вече ще е по устав, тоест по закон и след като законът не ми възлага такова задължение, аз счетох за необходимо да не го информирам“, отсече военният министър.

В началото на седмицата държавният глава, който е и върховен главнокомандващ, се оплака, че е разбрал от медиите за решението за изпращането на нашата фрегата в Либия.

На въпрос няма ли все пак моралното задължение да информира президента, Ангелов посочи:

„Аз уважавам институциите и тъй като съм сигурен, че той е знаел, че се подготвя такова решение, ако ме беше извикал, аз щях да отида при него и да му обясня. За съжаление не получих такова повикване”.

Снощи фрегатата „Дръзки” се е завърнала от двудневно плаване. Военният министър потвърди, че действително са възникнали повреди и се е наложило корабът да бъде ремонтиран.

Още по темата

Те са били в един дублиращ жироскоп и в инфрачервената система за управление на въоръжението. Всички повреди вече били отстранени.

„Това са повреди, които възникват непрекъснато”, увери Ангелов.

Тъй като фрегатата "Дръзки" ще бъде разположена извън териториалните води на Либия, не се предвижда използване на оръжейните системи на кораба, а дейностите по патрулиране и проверка на кораби са отработвани от екипажа при участие в операцията на НАТО "Актив индевър" и в мисията на ООН в ЮНИФИЛ, уточни по-късно министърът в парламента.

Разривът в отношенията между военния министър и Георги Първанов настъпи още при обсъждането на кандидатурата за шеф на служба „Военна информация“, след като президентът не одобри няколко предложения на Ангелов.

Последваха остри реплики между двамата, като военният министър в крайна сметка намери начин да прескочи държавния глава, като предложи кандидатурата на цивилния Веселин Иванов.

Президентът пък наскоро остро разкритикува политиката на правителството по отношение на националната ни сигурност на личната си страница във Facebook.

Ангелов пък му отвърна чрез страницата на министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е за чик му е на Гоце коритото Дръжки, той ловец е, а не рибар.
14
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце е мешник и затова никой не го бръсне за сл**а.
13
4
 
28
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Аньо, Аньо !Откъде се пръкно толкоз умен, че и възпитан!И откъде ти дойде идеята, че коритото Дръзки е нешо, като годен кораб за бойни действия, та да го пращаш в Средиземно море, да ни се смее светът на тъпотията - *на гол корем чифте пишови*Парите за плаването на Дръзки от твойта заплата ли ще ги дадеш?Ама че безхаберие и простотия в това Правителство...!!!
12
4
 
23
 
! Отговори
2011 преди 13 години
И това ако не е наглост..... Представяте ли си в една обстановка /дано не се случва / какъв екип ще са ..... и какви успехи ще постигат...... За такава постъпка при други обстоятелства са разстрелвали......и като се замисли човек...с основание......
11
5
 
25
 
! Отговори
Сержант преди 13 години
Този дребосък от къде го изкопаха .Е...а мамата на армията
10
1
 
18
 
! Отговори
gerardo преди 13 години
to vav tazi darzava samo tozi muhlio ne pita Parvanov,vseki si pravi kakvoto iska i zatova sme stignali do tuk,smotanqcite ni provaliha darzavata..........
9
4
 
32
 
! Отговори
Галицин преди 13 години
Аню ти си по ведомост при Бойко , но при президента който е главнокомандващ независимо от коя партия е си редник.
8
1
 
31
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Два дена плаване издържал кораба... пак е нещо че ене потънал още след излизане от пристанището....
7
4
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 13 години
За обед си направих дроб сърма,вие яжте сухи сандвичи в офисите връзкари бедни.
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снощи фрегатата Дръзки се е завърнала от двудневно плаване. Военният министър потвърди, че действително са възникнали повреди и се е наложило корабът да бъде ремонтиран.да се напикае човек от смях .... е..си си мамата и флота и държавата и министъра ....
5
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати държавата! Фелдфебела не смята да информира главнокомандващия, че изпраща някого да си бие с друг! Лелееее! Немам думи!
4
6
 
44
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Тоя не пада по-долу от Тиквата...
3
8
 
59
 
! Отговори
123 преди 13 години
Абе как няма да информираш главнокомандващия за изпращане на български войници на война!!!!!
2
7
 
44
 
! Отговори
ето преди 13 години
Вижте по-горе как изглежда физиономията на преяла от власт, червена ***...
1
9
 
49
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 13 години
А счете за необходимо да мааш кебапи в бюфета, а?