Президентът не ще да е пророк Първанов

"Нелепо е да гадая за намеренията на министъра на отбраната"
8 апр 2011 20:30,
126
Президентът не ще да е пророк Първанов
Снимка: Булфото

За намерения със същностно значение за отбраната, международната сигурност и съюзните задължения на страната, президентът не следва да бъде информиран чрез медиите.

Това се посочва в позиция на президента Георги Първанов, разпространена от прессекретариата му, във връзка с казаното от министъра на отбраната, че не е бил длъжен да информира предварително върховния главнокомандващ за предложението си за изпращане на фрегата „Дръзки” за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник" в Либия.

Още по темата
В позицията на президента Георги Първанов още се казва:

След като самият министър на отбраната не е счел за необходимо да информира върховния главнокомандващ на въоръжените сили, то догадката, че това ще бъде направено от парламентарната комисия по външна политика и отбрана звучи нелепо.

Както е нелепо и очакването държавният глава да гадае за намеренията на министъра и да инициира срещи в отговор на тези догадки. Подобна ситуация говори за нежелание за диалог и подценяване на координацията между институциите.

Нелепо е държавният глава да гадае за намеренията на министъра

Държавният глава изключва възможността да не е бил обсъждан в Съвета по отбрана към министъра на отбраната въпрос, касаещ една от най-боеспособните и големи флотски единици, притежаваща мощно въоръжение и с голям брой военнослужещи в екипажа.

При това за участие със значимо финансово измерение на фона на ограничения бюджет на министерството, допълва Георги Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аню днес има международен празник на неговата общност!
63
3
 
9
 
! Отговори
джонатайка преди 13 години
Тези *** гербери докараха до разпад на институциите в БГ.
62
1
 
6
 
! Отговори
dnes navyrshih 68g преди 13 години
Geineral *** miaza na jivotno ot podskoliv-viest individ, meles mejdu kawkazkii kozel i karpatski vylk.da se 4udim dali Prezidentyt she gu umeri po topkite da 4uem w koia gama ste zapee himnyt na Vazelin Marinov za MVR
61
2
 
6
 
! Отговори
НЕ-ДС преди 13 години
Вълкът ,не е човек,така че всеки Гоце тарикат ,ще го примами,но не и Българина.Стига някой да му покаже скрития доносник и използвач.
60
7
 
8
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Чакам да дойде някой да ме осъди. Такива турски *** като Първанов и такива подлизурковци като теб с кеф ги посрещам. Ще ви черпя ...обещавам, само елате!
59
6
 
9
 
! Отговори
до 55 преди 13 години
Мери си приказките,защото може да бъдеш жестоко осъден!! Обиждаш президента.
58
2
 
7
 
! Отговори
do Офицер от БА преди 13 години
Pi4, ti slagas red.pishi oste za soldatite.no trea da te svetnem, 4e tia pi4lemeta tuka, ako im razdades pishki, she zemat da gi typcat s treva , da se klaniat na Hari i Krishna, i da dimiat pusheka na cerebralnia parali4.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес Аню като му гледах стойката все едно е преплувал Ламанша на бъчва:)
56
3
 
14
 
! Отговори
до 48 преди 13 години
Относно вълка и аз се учудих? Вълците се опитомяват само от добри хора към тях? Аз лично съм срещал вълк но така и не даде да го погаля? Не, че мечтаех за това, но все пак, ме кефят дивите животни? Явно Първанов има добро сърце, щом вълк го е допуснал до себе си? Е, в личен план ще да е така. А, в политиката не знаем какво е правил, за да съдим? Тук нещата са на високо ниво? Реално казано, аз доста се чудя защо се карат един други, но те си знаят?
55
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, аз вече се чудя как може да го пишете тази *** на снимката "Президент". Този е най-големият предател в новата българска история, който тикна мандата за управление в ръцете на ДПС. "*** турска ***" го пишете, моля ви!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аню няма как да информира президента, иначе отива да спи в хотела на Златев в Правец:)
53
4
 
12
 
! Отговори
Офицер от БА преди 13 години
на Инкогнито - това дядо ти ли ти го разказа или ти си новия месия??? По време на война такива като теб ще бягат с напълнени *** към другата посока - без да са наясно коя е тя точно....ГЛАВНОКОМАНВАЩИЯТ СИ Е ТАКЪВ ВИНАГИ...идиотчета и пожарникарчета дето и в казарма не са стъпвали да ходят да събират ***...
52
7
 
6
 
! Отговори
# преди 13 години
Сетила се мара да се побара по ...... стара!Няма ли останали Архари за трепане?Чувал съм,че който мрази и убива животни бил на крачка да стреля и по хора.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе Вчера.бг, толкова ли нямате една нормална откъм качество снимка на президента, имам чувството че сте снимали от някой черно-бял вестник тази
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** и държавата! Главнокомандващият не знае, че представляваната от него страна праща строшеният "Дръзки" за два дни на екскурзия:) Първанка само им гледай сейра:) Дори без да говорите ГЕРБ скоро сами ще се изядат!
49
3
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
Сега Президента трябва да ни докаже, че найстина е и "върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България", а там ,както е по Устав основния принцип е този на единоначалието.Ха да видим!
48
8
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
За кое,че не разбрах, Гоце, за вълка дето го опитомяваш,като Кадафи дерибея, или за България,която използваш за лични изгоди???????????
47
2
 
6
 
! Отговори
ДО 37 СТИГА БЕ преди 13 години
Kratuno, obiakal si Kirilicata na opaki i se se tatuiral na gyrba GERB an na sternuma si izografisal pojarnikar kak gasi ogynia s piknia.Ti se nau4i da mislis, pa posle davai akyl na tezi koito akyleiat.Velikite solunski bratia sa propisali na latinica idiote!kirilicata e dadena da se ucim , za da se vyrnem obratno na latinica, tikvo
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихи! кеф! Първанов го избраха близо 2,1млн души, а за ГЕРБ гласуваха общо 1,6 млн.:) Разликата е очевадна! Цяла партия не можа да събере колкото Първанов сам:)))
45
8
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
Агентите на ДС трябва да бъдат изолирани и държани далеч от военните дела. Помните ли как НАТО отказаха на Бриго Аспарухов достъп до класифицирана информация заради миналото му в ДС? Защо смятате, че Гоце следва да бъде информиран за намеренията и действията на НАТО (и България като част от алианса)?Гоце е главнокомандващ, когато сме в положение на война. Дотогава единствената му функция е да маха с ръчичка и да се прави на ощипана госпожица. И преди да сте ме почнали на тема ГЕРБ - не, не съм