Президентът не ще да е пророк Първанов

"Нелепо е да гадая за намеренията на министъра на отбраната"
8 апр 2011 20:30,
126
Президентът не ще да е пророк Първанов
Снимка: Булфото

За намерения със същностно значение за отбраната, международната сигурност и съюзните задължения на страната, президентът не следва да бъде информиран чрез медиите.

Това се посочва в позиция на президента Георги Първанов, разпространена от прессекретариата му, във връзка с казаното от министъра на отбраната, че не е бил длъжен да информира предварително върховния главнокомандващ за предложението си за изпращане на фрегата „Дръзки” за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник" в Либия.

Още по темата
В позицията на президента Георги Първанов още се казва:

След като самият министър на отбраната не е счел за необходимо да информира върховния главнокомандващ на въоръжените сили, то догадката, че това ще бъде направено от парламентарната комисия по външна политика и отбрана звучи нелепо.

Както е нелепо и очакването държавният глава да гадае за намеренията на министъра и да инициира срещи в отговор на тези догадки. Подобна ситуация говори за нежелание за диалог и подценяване на координацията между институциите.

Нелепо е държавният глава да гадае за намеренията на министъра

Държавният глава изключва възможността да не е бил обсъждан в Съвета по отбрана към министъра на отбраната въпрос, касаещ една от най-боеспособните и големи флотски единици, притежаваща мощно въоръжение и с голям брой военнослужещи в екипажа.

При това за участие със значимо финансово измерение на фона на ограничения бюджет на министерството, допълва Георги Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Когато купувахме това свръх скъпо и бракувано корито - "Дръзки", ни убеждаваха, че така флота ни ще е съвместим с натовския...Какво се оказа...:1. Коритото е ръждясало и наистина е за брак...2. Ако двигателя му се спре дори за секунда... коритото Трябва да се бракува и нареже...3. Системите му за управление са НЕСЪВМЕСТИМИ С ТЕЗИ НА НАТО...!!!По-голяма глупуст не бях чел наскоро, това е стара белгийска фрегата на около 60 години, напълно несъвестима със съвременни бойни условия. И откъде ще се вземат парите за гориво, въоражение и т.н.? От данъкоплатците. За какъв х*у ни е да изпращаме кораби срещу Либия, при положениче, се тя граничи с толкова други европейски държави... КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР...???Явно от търговия с иманярски стоки, не му остава време за прокурорстване...
43
11
 
7
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
какъв държавен глава бе, един обикновен, гаден комунистически доносник, топил колеги и приятели...държавен ***
42
2
 
13
 
! Отговори
Офицер от БА преди 13 години
Главнокомандващият да разпореди на началник щаба и повече никакви заповеди на министърчето да не се изпълняват без съгласуване с Президента! Нека политиците да ни покажат как ще бламират такава заповед! Политическите фигури са ни ясни! Да живее България
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айнщайн като е произнесъл думите за глупоста, човека и космоса, вероятно гледа прпе телескоп и е виждал гербер:)) Веданага го е оценил, че глупостта е непобедима!
40
4
 
12
 
! Отговори
пача преди 13 години
С оглед наблюдението на политическият ни живот (по новините и прессата), през изминалите години, забелязвам рязко пробуждане в Първанов? Той вече май е това, за което го избрахме преди години? Е, ще видим? Въпреки симпатиите ми към ГЕРб и аз съм учуден от това каране помежду всички тези хора, не си гообяснявам по никакъв начин, защото не ги познавам, но е видно, че Първанов днес е президент, а не седящ в канцеларията си чиновник?
39
2
 
9
 
! Отговори
BorisoF e lujec преди 13 години
do 34 nomer,pi4, az sym na 68 godini, ot 10 godini nejivea w Bylgaria, no oste kato 4uhme w Chikagoto prikazkata na Genaral Borisov, kak otgovori na vyprosyt "kakva e razlikata mejdu nego, Borisov, i Kostov" ako ne ste ia 4uli-oste moje nekade iz neta da go vidite i 4ueta. Borisvo kaza 4e: "razlikata e 4e moiat dedo e ubit ses sopa ot komunistite" nekaza obace koi dedo-toi ima po priroda dva dedovci po mai4ina i bastina linia kakto i dvama ot bivshata si jena, ta stanaha 4 dedovcite.
38
3
 
11
 
! Отговори
nemo преди 13 години
То един министър,вторият *** на власт след костов.Подобни политии като гоце и Аню аналния са срам за България.
37
5
 
5
 
! Отговори
ДО 35 СТИГА БЕ преди 13 години
Първо се научи да пишеш като Българите и след това се намесвай в техните проблеми.
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там където е имало социализЪм и после измислен комунизъм,всичко върви назад и надолу.Та в България от 22години точно това се случва.И ако не изметем разни Гоцевци,Боцевци,Станишковци ситуацията за нас никак не е обнадеждаваща.И ще си пропаднем като мъда у съдрани ***!
35
2
 
7
 
! Отговори
Golem praZZZ преди 13 години
Problemyt e 4e *** AnulieF ne e znael, i kato dokladvali 4e Korabyt se vrysta, togava se raz4ulo i razprostranilo ot moreto do Analeto.Borisov nejelae da obsyjda nacionalnata sigornos s PrezidentaAnalef -izprastaneto na korabDiankof 4e ste si kara kefa,a edinstvenno Bujo Difmitrof zaroven do gusa w kosto, kokali i skeleti, fanal e bedrena i edna ramenna kost se kylne 4e tez bili na sveti-sveti Borisow i Cwetanow, vypreki 4e dvamata oste sa jivi.eto taka se preizpylniavat obestanioata.
34
2
 
12
 
! Отговори
Само на 25 преди 13 години
Не съм комунист защото съм на 25 години и тези идеали са ми много далечни и непонятни, не съм пристрастен към дадена политическа партия. Съдя по това което виждам по улиците, за това което гледам по новините и съдейки по себе си и съм категоричен, че никога повече няма да си дам гласа на избори за ГЕРБ, защото вече го направих и съжалявам.Тази партия се оказа най-лъжливата надежда на България за спасение от мизерията. Кой каквото иска да си пише и да се хвали какво е направил тия от ГЕРБ са .........
33
3
 
11
 
! Отговори
На заем преди 13 години
А какво мисли дедо Заре ..... май доста обективно....Странно! Каквито и да са ни чувствата към Президента на България, безспорен факт е, че той е единственият политик, който СПЕЧЕЛИ ЧЕСТНО ДВА МАНДАТА. Още по-вярно е, че 6 месеца преди да напусне поста си той продължава да е сред най-приеманите политици в страната и доверието към него го нарежда сред първите трима политици в България.Такива са фактите. В сравнение с хилядите политици-лилипути в България си е направо Гъливер. И жалко смешно е когато лилипути еднодневки, като министъра на външните работи и военния министър, се изправят на пръсти и пискат насреща му.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По големи клоуни в управлението на България досега не е имало! Те това ГЕРБ са......завършени ***:)
31
2
 
11
 
! Отговори
Здравейте циркаджии преди 13 години
Да се смея ли, да плача ли?! Лошото е, че от това безумие ( цирк няма да наричам простотиите и некомпетентността на това "правителсво", защото обиждам цирковите артисти, които правят изкуство!!!!), та от това безумие и тази пародия на правителство патим всички ние! Некомпетентността, простотията, некадърността, наглостта и откровенната безпомощност за ръководене и взимане на решения, ни докараха до ситуацията да кандидастваме за Гинес за най-просто правителство в историята на света!
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цирк "ГЕРБ" продължава:) Един вика на друг, че е ***, ама на другия ден не бил го казвал:) Другия пък не знаел трети що подписва, ама не ходи на преговорите!? защо ли:)) При всичките му кусури пророкът е Станишев! "Здравейте циркаджии!":)
29
6
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
БОКО И ГОЦЕ .. ОБСЛУЖВАТ .. ПУТИН... И ОЛИГАРХИЯТА .. ПОКРАЙ ТВА БЕЛЕНЕ .. ВСЕКИ ГО ЗНАЕ .. *** СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАН :) НЕ ЗНАЕЛ.. *** ТРЪНКИ, БОКО КРАТУНАТА .. ГОВОРИ ЗА СУБОРДИНАЦИЯ .. МИНИСТЪРА МУ ИЗПИТВА СЪМНЕНИЯ НЕ Е СЪГЛАСЕН И ИМА ОСНОВАНИЯ .. ЗА КОЕТО .. *** НЕ ТРЯБВА ДА РЕШАВАТ ТЕ НЕЩАТА ЕДНОЛИЧНО - ТРОЙКАТА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ .. БОКО И ГОЦЕ .. НЕ СЛУЧАЙНО ЗЛАТЕВ БЕ ВЪЗПРОИЗВЕДЕН ЗА ЯДРЕН ЕКСПЕРТ И КОНСУЛТАНТ В РОСАТОМ :) ТОЙ ТОЛКОВА ЕКСПЕРТ.. КОЛКОТО ОНАЗИ МАРИАНА ПОПОВА ПЕВИЦА .. НАБЕДЕНИ :)
28
2
 
15
 
! Отговори
манго гАню.... преди 13 години
Честито празник *** ***..... Тоя *** къде е служил, интересно!! Дали не е бил в КЕЧ /трудовак/ или пък е бил пожарникар или пък в общината пъдар.... Тоя *** устав учил ли е, начелник имал ли е или докладва само на главатара на бандата.....
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ние да не би е да сме в състояние на война с някой пък само Аню да знае!:)
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ЩО НЕ ДОЙДЕ КАДАФИ ДА НИ ОПРАВИ ТОЧНО ЗА ТРИ ДЕНА НОЖА НА ДЕПУТАТИ И ПРЕЗИДЕНТИ
25
2
 
13
 
! Отговори
Мими преди 13 години
В това правителство министрите не си говорят помежду си, а какво остава с лошият Президент! Що се отнася до гражданите те пък съвсем нямат думата!