ГЕРБер с 28 имота, чака 700 бона дивидент от фирмите си

Недялко Недялков се оказа по-имотен от Цветан Цветанов
11 апр 2011 14:30,
246
ГЕРБер с 28 имота, чака 700 бона дивидент от фирмите си
Недялко Недялков. Снимка: parliament.bg

Най-имотният депутат от 41-вото народно събрание е Недялко Недялков от ГЕРБ. Той и съпругата му Стефка са собственици на апартаменти, складови бази, офиси, ниви и гори в няколко града на страната.

Това става ясно от декларацията му за 2010 г., подадена в Сметната палата.

С 28-те декларирани имота той е доста по-богат от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който се прочу с 6-те си апартамента в София.

Според документа до Сметната палата едва 4 от имотите на семейство Недялкови са придобити по наследство, а останалите са купени с лични средства.

Най-скъпата покупка е направена през 2008 г., когато съпрузите придобиват по една втора идеална част от парцел в кв. "Парк Бедечка" на Стара Загора за 109 627 лв.

Пред Dnes.bg Недялко Недялков обясни имотното си благополучие с богатството на родителите си. Повече от имотите ми са наследствени и са "нивички" от 700 квадрата или декар. В момента в част от тях са засадени дръвчета, каза депутатът от ГЕРБ.

Недялков допълни, че от много години се занимава с частен бизнес. И съобщи още, че в началото на следващата година очаква 600-700 000 лв. дивидент от фирмите, в които има дялово участие.

Фирма на народния избраник продава и нови жилища в Стара Загора, но заради финансовата криза цените им паднали. "Част от тях все още не са продадени", оплака се Недялков пред Dnes.bg.

Въпреки внушителното количество имоти, собственост на депутатското семейство, се оказва, че финансовите им авоари не са толкова впечатляващи.

Стефка Недялкова има три влога на обща стойност 14 220 лв., придобити по наследство, докато народният представител е спестил едва 2770 лв. в банка. Затова пък той има да взима 30 358 лв. по изпълнително дело.

Старозагорският ГЕРБер има и кредитна карта с лимит от 10 000 лв., става видно още от декларацията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като му гледам интелигентната физиономия ми иде да се застрелям:) Толкова ли съм некадърна,бе? Егати-богати родители имал. Сигурно зад банковия им сейф се е показвал преди да се ожени:)
95
2
 
34
 
! Отговори
алтруис бонвиван преди 13 години
***, човекът го е декларирал, значи не го е страх.............какво да кажем за богаташите дето не плащат данъци и нямат обяснени яза богатството си ?
94
5
 
42
 
! Отговори
за 96 преди 13 години
Пък ако НАП се престраши да провери п-Резидента ви Мезонет Гоцев да видиш какво ще изкочи.........
93
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тоя много е пестил от закуски...
92
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само ГЕРБ може да се пребори с корупцията в България и да спе пълзенето на триглавата ламя обратно към управлението и пълното унищожение на българската нация!!!Мизерия и глад ни очакват ако Гоце или СерГей докопат властта отново. Само богатите крадци ще имат права, а народа ще гладува безработен и ще се крие от тлъстите банкери дето са го хванали за гушата!
91
16
 
37
 
! Отговори
Браво Борисов! преди 13 години
Човекът си е декларирал всичко. Това нещо преди 2 год. нямаше как да се случи, но дойде Борисов и промени правилата, сега всички трябва да ги спазват, ако не искат да си имат проблеми с данъчното. Това което преди беше невероятно, сега е реалност, благодарение на Премиера Борисов.
90
2
 
37
 
! Отговори
В брой на The Econom преди 13 години
В брой на The Economist кратко съобщение: Френската електрическа компания EDF и консорциум от RWЕ и E.ON, две немски фирми, спечелиха площадки за строеж на нови ядрени централи във Великобритания в търг, който донесе 571 милиона долара на правителството. [...] Пълен списък от не повече от 11 площадки ще бъде финализиран по-късно през годината Забележете - самото право да се строи ядрена централа върху определена площадка (която отговаря на съответни изисквания) се продава на търг и който иска да строи наддава и си плаща на държавата.В България е обратно - няма търг, държавата дава пари, дава безплатно площадка и отново не може да намери финансиране за строителството без държавна гаранция. Което означава, че или няма пазарна нужда от тази ядрена централа, или АЕЦ Белене е прекалено скъпа и неефективна в сегашния си вид.В The Economist четем за друга сделка за ядрена централа:[френската] Areva и нейният партньор Siemens, , сключват договор през 2003 да построят финландска ядрена централа [от ново поколение] за фиксираната цена от 3 милиарда евро - цена, която е толкова ниска, казват хора от индустрията, за да се отстрани конкуренцията. (финландската ядрена централа се финансира от частна акционерна компания) Отново забележете - централата е частна, а цената е фиксирана. Освен това, в резултат на конкуренцията, цената е ниска.При АЕЦ Белене централата е държавна, цената съвсем не е фиксирана (от първоначалните 4 милиарда евро вече се споменават 9 милиарда
89
3
 
34
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Айде,пак завистливи люде!А бе,момчето не е спало през това време.Не е блеяло по митинги,а е копало за просперитет фамилен!И какво,дреме му за напъните тук?Още от "първото велико" в Търново са се запънали за благинки,та сега ще се откажат!Късопаметни,"Народа да го духа",това е реплика от ф-*** ИСТОРИЯ НА СВЕТА!
88
3
 
44
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
В момента в част от тях са засадени дръвчета,,,Моментално тоя да се изключи от ГЕРБ заради това, че не сади картофи!
87
3
 
37
 
! Отговори
Т преди 13 години
Интересна ще е проверката на НАП. Не е въпроса дали е гербер или не. Ясно е, че за бедни хора място в политиката няма. Ако не може да си докаже доходите... Ариведерчи....За друго ме е най-яд. Тетакива като тоя се очакват да градят бизнес в Държавицата ни. Мушенници на дребно. Бас ловя, че крие заплати и осигуровки. И чакай после растеж. Е ш дочакаме...
86
0
 
34
 
! Отговори
georgi44 преди 13 години
до 88 .и какво е декларирал Доган :) ? Тоя човек е толкова голям, че трудно може да си го представите. Толкова много неща е уредил и толкова много хора са спечелили луди пари покрай него, че сигурно има поне 10 познати на който може да каже - "подари ми една S класа" и след няколко дена ще му е в гаража подарък. Доган има повече власт от президента в БГ.
85
1
 
39
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Тоя сигурно и той има около 2000 години трудов стаж - като ония полицай-милионер Андрей Иванов от Софийска Община!
84
0
 
48
 
! Отговори
Posh преди 13 години
Аз се чудя, тези хора като са толкова богати и успешни "бизнесмени", защо не си гледат успешния бизнес а се занимават с политика? Дали не е за да могат по-лесно да прокарват лобистки закони обслужващи техния бизнес?
83
2
 
48
 
! Отговори
ПРОВАЛ ! преди 13 години
Това му е декларираното на този, кой знае какво още е успял да открадне...ГЕРБ = ПРОВАЛ !
82
9
 
35
 
! Отговори
До 82 преди 13 години
Абе остави ги тия червените. Цветанов ясно каза, че няма 6 апартамента, а два, другите са били къща на село, вила, апартамент на тъста му, оообачеее тия комунистически журналистчета, ах как само лъжаат, мааани беегай, Гьобелс ряпа да яде пред тях.
81
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ... Боко? Уатс ап, или неговото състояние е цяла България - всички мутри са му длъжни.
80
8
 
53
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Ето сега става ясно къде отиде огромният резерв оставен от предишното правителство. Станишев вдигна заплатите и остави над 20 милиарда резерв да се плащат високи заплати и пенсии на хората, а хунтата на ГЕРБ раздава стотици хиляди дивиденти от парите на българския народ и Борисов купува с тези пари имоти на неговоте хора. Хората работя по над 40 години, и нямат нито един имот, никога не са получавалали дивиденти а Борисов раздава милиони дивиденти на неговите хора. ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!
79
2
 
35
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
78 то и Доган си декларира хонорара, но го разследваха и съдиха, нищо че парите са от частна фирма.
78
1
 
35
 
! Отговори
до 78 преди 13 години
За Румбата ...може ,той е заварено положение ,и даже е на свобода ?
77
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените богаташи масово преминават в ГЕРБ, но тук вече трябва да си декларират имотите и да си плащат данъците. Свърши се вече с предишното им неглижиране към законите на държавата. Не съм сигурен тоя от къде има толкова имоти, дали наистина е червен, но важното е новия морал на ГЕРБ, който всеки бизнесмен трябва да спазва. Защото скоро съобщиха как собственици на яхти и лукс. коли декларират доходи от 200 лв. Но тия хитреци скоро ще видят дебелия край.