ГЕРБер с 28 имота, чака 700 бона дивидент от фирмите си

Недялко Недялков се оказа по-имотен от Цветан Цветанов
11 апр 2011 14:30,
246
ГЕРБер с 28 имота, чака 700 бона дивидент от фирмите си
Недялко Недялков. Снимка: parliament.bg

Най-имотният депутат от 41-вото народно събрание е Недялко Недялков от ГЕРБ. Той и съпругата му Стефка са собственици на апартаменти, складови бази, офиси, ниви и гори в няколко града на страната.

Това става ясно от декларацията му за 2010 г., подадена в Сметната палата.

С 28-те декларирани имота той е доста по-богат от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който се прочу с 6-те си апартамента в София.

Според документа до Сметната палата едва 4 от имотите на семейство Недялкови са придобити по наследство, а останалите са купени с лични средства.

Най-скъпата покупка е направена през 2008 г., когато съпрузите придобиват по една втора идеална част от парцел в кв. "Парк Бедечка" на Стара Загора за 109 627 лв.

Пред Dnes.bg Недялко Недялков обясни имотното си благополучие с богатството на родителите си. Повече от имотите ми са наследствени и са "нивички" от 700 квадрата или декар. В момента в част от тях са засадени дръвчета, каза депутатът от ГЕРБ.

Недялков допълни, че от много години се занимава с частен бизнес. И съобщи още, че в началото на следващата година очаква 600-700 000 лв. дивидент от фирмите, в които има дялово участие.

Фирма на народния избраник продава и нови жилища в Стара Загора, но заради финансовата криза цените им паднали. "Част от тях все още не са продадени", оплака се Недялков пред Dnes.bg.

Въпреки внушителното количество имоти, собственост на депутатското семейство, се оказва, че финансовите им авоари не са толкова впечатляващи.

Стефка Недялкова има три влога на обща стойност 14 220 лв., придобити по наследство, докато народният представител е спестил едва 2770 лв. в банка. Затова пък той има да взима 30 358 лв. по изпълнително дело.

Старозагорският ГЕРБер има и кредитна карта с лимит от 10 000 лв., става видно още от декларацията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ako pravilno sym razbral ... v BG ako niakoi ima poveche ot teb znachi e kradec?
115
0
 
35
 
! Отговори
Gigi преди 13 години
"Преди години бях в основата на една национална кампания "Искам светлина", а целта й беше да се отворят отново 3-ни и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", а хората, които създават комитета срещу АЕЦ "Белене" са същите хора, които преди водеха една много яростна битка срещу "Козлодуй". Това коментира по БНР тази сутрин журналистът Велислава Дърева.Според нея поддръжниците на идеята за затварянето на реактори на "Козлодуй" са повтаряли една постоянна лъжа за "чернобилския" тип реактори и за дефектите им. "Първи блок на "Козлодуй" можеше да работи да 2012 г., втори и трети блок можеха да работят до 2016 г, а четвърти до 2020 г. Преди затварянето им България беше шеста в света по производство на електроенергия и на 13-то място в света по ядрени енергийни мощности. Когато затвориха тези блокове, България загуби 5 млд.долара", припомни тя."Кампанията за затварянето на тези блокове нямаше нищо общо нито с технически проблеми, нито с ядрената безопасност, нито с възрастови проблеми на АЕЦ "Козлодуй". Това си беше един абсолютен политически шантаж, един рекет от страна на икономически интереси, подкрепяни и дирижирани от самия ЕС. Всичко това е така, защото войната срещу АЕЦ "Козлодуй" започна през 1991 г. на срещата на Г-8. В света работят над 440 ядрени реактори и от тях над 300 са като тези в "Козлодуй", настоя Дърева."Преди всичко правителството най-сетне трябва да изясни своята позиция. Това, което наблюдаваме, целият този абсурден и смешен театър с шефа на НЕК, вчерашната демонстративна среща между премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и енергийния Трайчо Трайков, изглеждаща като римейк на помирителната среща Борисов, Цветанов и Ваньо Танов, е резултат от недомислията на самото правителство и на самия Бойко Борисов. Той от самото начало чудесно знае, че България ще строи АЕЦ "Белене", но тъй като е човек, който няма куража да го заяви ясно, поради някакви чисто идеологически страхове, за да не го обвинят в обвързаност с Русия, беше разигран този театър с подписването на документа от шефа на НЕК", отбеляза тя.
114
0
 
38
 
! Отговори
Партиен велможа преди 13 години
до 111Беден политик НЯМА! Беден е електората като теб защото сте спънати в мисленето.
113
0
 
36
 
! Отговори
до 109 преди 13 години
*** ,много си неук,ОЛАФ какви са ?ОЛАФ е като на Мишо бирата фирмата ,или с една дума ТЕ са Калина Илиева !...МЕРСИ!
112
1
 
36
 
! Отговори
Бобий преди 13 години
Като теглехте кредитите 2003-2008 г. що не ревахте? Тогава Герб още ги нямаше. След 15-20 години никой няма да помни ГЕРБ, но още ще изплащате същите тези кредити. Явно сами сте си виновни. На това вашето му се вика "алчност и злоба".
111
1
 
36
 
! Отговори
Назадничав преди 13 години
Човекът ако можеше щеше да изнесе и имоите в чужбина на името на някоя офшорка.Докато чакаме техниката да наредне, ще си изнася само парите там, ясно ли е, как стоят нещата дами и господа?
110
1
 
38
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
Този гербер от протрета горе държи преставителството на Хюндай в Стара Загора. И най-големият майтап е , че половината гербери в градах карат ...хюндайчета.
109
2
 
34
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** човека ... наследсвените нивички малко .... след тва се обаче се указва горд собственик .. на терени и имоти .. тъй са те :)
108
2
 
42
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
700 бона дивидент от фирмите си,,,Това е кажи речи 5833 минимални пенсии! БРАВО!
107
1
 
45
 
! Отговори
Хайде... преди 13 години
Хайде на картофите. Днеска има, утре няма.
106
1
 
40
 
! Отговори
Бизнесменът преди 13 години
И аз правя частен бизнес, фирмата ми се занимава с ентъртейнмънт- частно и лично сам си барам питона и си играя с него.
105
3
 
50
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Най-имотният депутат от 41-вото народно събрание е Недялко Недялков от ГЕРБ. Той и съпругата му Стефка са собственици на апартаменти, складови бази, офиси, ниви и гори в няколко града на страната.,,,И пос9ле защо ГЕРБавите не вярват, че народа изнемогва и е докаран до просешка тояга. Амиш много ясно - "Сития на гладния не вярва!"То Боко Тиквата за това и не го интересува каква е цената на горивата, хляба и картофите - защото жена му си има(ше) банка и сама не си знае парите.
104
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе истината е една и само една: Вива Борисов, Вива България!
103
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите сме големи буклуци !!! Всеки иска да направи кинти, да живее по-леко и по-качествено, да си позволи качествени почивки и лечение, когато му се наложи, ......но като се появи информация за някой с успешен бизнес, успял да се издигне от блатото всичко живо го плюе. Не знам защо не се запитаме как и ние да успеем да подредим живота си по-добре !!!!
102
3
 
50
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
Предпочитам богати политици! Но са са богати ПРЕДИ да влязат в политиката!Даже предпочитам такива които са забогатели със собствен бизнес!Явно е че в ГЕРБ са масово ченгета - рушветчии на които сега им е паднало и крадът като за последно - за справка Цветанов, Лъчо, Андрей Иванов ...
101
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е пример как нещата почват да се оправят. А тези които продължават да си крият доходите скоро ще разберат, че при Бат Бойко няма лабаво, не е като при предишните *** управления всеки да си прави каквото си поиска и да декларира 100 лв. месечни доходи, а да кара Бентли, а на яхтата да го чакат знойни красавици. А кво стана с оня мошеник Банев, който нагло заяви че заради кризата е слезнал от самолета и сега се вози само в Майбаха си, а в същото време работници от фирмите му не са по
100
2
 
35
 
! Отговори
До пост 100 преди 13 години
Ето какво промени "премиера":ОЛАФ проверява Борисов, Цветанов и Лечков4 януари 2011, 14:36Според сигнала по тази схема са източени над 50 милиона лева от ЕС и националния бюджет Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала проверка за далавери с обществени поръчки и злоупотреби в Сливен. Проверката е по сигнал и е насочена срещу кмета Йордан Лечков и свързаните с него фирми, получили по втория начин обществени поръчки за над 50 млн. лева. Сигналите са за източване на огромно количество евро и общински пари и са подадени от управителя на Хидросистеми и общински съветник в Сливен Радостин Русев. Според документа "по тази схема се осъществява облагодетелстване и кражба на средства от Европейския съюз и националния бюджет за над 50 млн. лева. Покровители на престъпната дейност са Десислава Танева депутат от ГЕРБ, Цветан Цветанов вицепремиер и министър на вътрешните работи и Бойко Борисов премиер на Република България". В отговора си на този сигнал ОЛАФ пише:Във връзка с всички тези нарушения от страна на огромната по своя мащаб за територията на ЕС организирана престъпна група, стигаща до най-голямо ниво в Република България и нанасяща огромни финансови вреди на гражданите на ЕС и България, ви молим за съдействието за извършването на прозрачно и бързо разследване с цел недопускане на допълнителни финансови злоупотреби, евентуално физически саморазправи и убийства с цел прикриване на следите, водещи към разкриването им.Поставени сме в невъзможност да се обърнем към институциите в България, които не могат да извършат качествени проверки, поради факта, че в организираната престъпна група участват високо поставени служители и политици с имунитет.
99
1
 
35
 
! Отговори
96 преди 13 години
To да е само Гоце. Че няма да се престраши няма. Но най-*** са манипуалтивните статии. Че в Парламента има още 120 тикви от други партии. Сигурен съм, че и техните архиви ще покажат доста интересни неща. Но тук е целенасочено. Не че защитавам тоя горе. Напротив. И аз мога да дам още 2-3 примера от Герберите, които са на същото положение. Въпроса е статуквото. ГАРВАН НА ГАРВАН ОКО НЕ ВАДИ!
98
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малииии тия май са по-крадливи от предишните
97
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kat go gledam kuv e oruflqk e ot drebnite ribi . Chudq se Dogan kvo e deklariral ,sigurno edna vunshna toaletna i barbekiu