БСП: Не на "Дръзки" в Либия

Фрегатата е раздрънкана, твърди червен депутат
Обновена: 14 апр 2011 10:05 | 14 апр 2011 10:02,
116
БСП: Не на "Дръзки" в Либия
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

"Решението за изпращането на фрегатата „Дръзки” в Средиземно море бе взето, въпреки че от НАТО не беше пристигнало такова специално изискване", обяви в парламента червеният депутат Атанас Мерджанов.

По думите му решението за изпращането й е станало, без Министерството на отбраната да запознае правителството с незадоволителното състояние на фрегатата и без да е бил уведомен президентът Георги Първанов.

Още по темата

"Министърът извърши скандално прекрояване на бюджета. Участието на фрегатата ще лиши много дейности за 2011 г. от финансиране", посочи Мерджанов при дебатите по приемане на Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България за 2010 г.

Според него в МО е била извършена истинска политическа чистка.

"Новото ръководство на МО, и при ръководството на Николай Младенов, и при ръководството на сегашния министър Ангелов, доведоха до напускането на директора на Военна полиция, началника на направление „Маркетинг и анализи” и много експерти от министерството", подчерта Мерджанов.

"Ще има ли сили сегашното ръководство на МО да се справи с тежките реалности?", попита депутатът.

"Откъде ще дойдат 2 млрд. лева, каква е обвързаността им с бюджета. Прави впечатление, че под ръководството на Аню Ангелов се обезличава и професионалното ръководство на армията. Коалиция за България не може да подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на отбраната", заключи депутатът от левицата.

"Когато говорим за национална сигурност, трябва да имаме национално отговорно поведение въпреки политическите ни пристрастия", отвърна му шефката на Комисията по европейски въпроси Моника Панайотова.

Тя посочи, че целите на МО са съобразени с наличните ресурси.

"Прави се цялостна реформа, а не такава на парче", отбеляза депутатът.

Според Панайотова има наличие на ангажирано участие в операциите и добро управление на ресурсите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Решението за изпращането на фрегатата Дръзки в Средиземно море бе взето, въпреки че от НАТО не беше пристигнало такова специално изискване"Пак сме се натискали *** по-бързо да ни оправят!
24
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да изгоним червения башибозук в анадола
23
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мишките от БСП имали пак се изакали.
22
3
 
54
 
! Отговори
Торпедоносец преди 13 години
Аха! Незадоволително състояние на фрегатата? Атанасе Мерджанов, тя фрегатата е в това си състояние откакто е купена! Вие що не я оправихте като бяхте на власт? Или що не попитахте коалиционният ви партньор-горският псевдо-цар от Мадрид за къв *** я плащаме тая фрегата? А, между другото през 2006 в Средиземно море по време на участието в Active Endeavour, по-задоволително ли беше състоянието на кораба?
21
1
 
33
 
! Отговори
.. преди 13 години
Кои във синия ад са тия БСП?
20
2
 
46
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Мушмуроци, а га пращахте батальони в Ирак и в Афганистан, оти не рИвахте?
19
3
 
33
 
! Отговори
анонимен 17 преди 13 години
КАК ТИ СЕ ИСКААА
18
4
 
37
 
! Отговори
chach преди 13 години
narodni pari lesno se xarchat.
17
4
 
38
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Във Вилемсхафен има музей за плавателни съдове, гемията да я пращат нататък за вечен док.
16
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BOIKO E LIZA4
15
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре бе, тия не се ли усещат, че като бивша управляваща партия, когато изказват такива мнения, реално плюят на своето управление? Защото след като фрегатата е в такова лошо състояние, значи и те имат дялово участие в това. Може ли да са толкова прости и *** в тва БКП? Само се чудят как да се заядат на всяка стъпка, за всяко нещо. В тоя ред на мисли - какво стана с пепелта от магистрала Тракия? Нещо не видях резултати от изследванията!??!
14
5
 
55
 
! Отговори
БЕСЕН !!!!!!!!! преди 13 години
БСП: Не на "Дръзки" в Либия Е сега глупости ! Айде бе излагате се ... не на Дръзки ! Мъ къ .Що ли да не изхарчим така едни 1.5 милиона месечно за да ни поплава гемията из моренцата в региона. А през това време в *** онкоболни умират без лекарства, деца чакат трансплантации на органи които държавата не може да поеме. Нека си *** българите и пенсионерите да си мизерстват... Важното е АРМИЯТА да плава да ви *** мамата *** *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако щете ми изтрийте поста!
13
3
 
45
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Какво означава "ангажирано участие в операциите"? И има ли неангажирано? Гербаджиите са всичките като Цецко- думи на килограм-"това, което имаме като..." и пълни идиотщини. Всеки поне малко грамотен човек се отвращава при това изнасилване на българския език!!! И за чий *** ще пращаме едно корабче, което никой не го иска?
12
3
 
53
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Винаги съм твърдял, че Националния предател си е Национален предател...!!! Според М. Димитров, например, подходящи за отлагане са разходите за модернизация на армията..."1. Националния предател не признава понятия като Държавна изгода, защото превъоръжаването на армията, може да прерасне в технологично превъоръжаване на Българската индустрия!!! - При превъоръжаване на коя да е армия, най-важното е "офсета"..., при сделките с оръжия. Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, чрез военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции...Пример:- Закупуваме от Швеция (страната в Европа с най-висока производителност на труда) универсалните тактически изтребители Грипен, за 1.0 милиард Евро, като при 120% офсет ( какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария), с техни пари Шведите построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи и подаряват технологии, за 1.2 милиарда Евро...!!!- Системата Грипен, е комплексна система за Въздушен, земен и морски суверенитет. На самолета са интегрирани всички най-нови Американски, Европейски и Израелски ракети, включително противокорабни с обсег до 200км., за земни цели с обсег 80км... - все "Супер технорогични оръжия"... Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС), земен команден пункт за Въздушно-морски суверенитет, което автоматично превръща армията ни в една от най-модерните натовски армии...!!!2. Националните предателе тип - "Мартинчо", са против Енергиината сигурност на България, с купената му съпротива, против единствения ни гарант за такава сигурност, през следващите 50-60 години - АЕЦ - Белене... 3. Националният предател тип - "Мартинчо", е и против Руската финансова инжекция от 660 милиона евро в Българската икономика, идващи от поръчките за български фирми от строежа на Белене...!!! Според него е по-добре българските фирми да фалират...!!!Ех-х-х... Де го специализирания съд за корупция и национални предатели... Де го...???
11
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
razdrankana tia ot BSP ISKAT DA IA PRODAVAT NA TURZI
10
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Фрегатата е раздрънкана, твърди червен депутат"Явно въпросният депутат лично е крал от резервни части и пари за поддръжка на фрегатата, след като е толкова наясно, че не става за акции...
9
6
 
40
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Наистина е жалко, защото на фрегатата й работи само оръдието. С какво ще налагат морска блокада, ще пращат спасителните лодки и ще вземат корабите-нарушители на абордаж ?
8
9
 
46
 
! Отговори
fsb преди 13 години
на свинче- звънче - толкова ли сме добре, че да даваме по 1.5 милиона и за Дръзки, дори, когато никой не ни е молил? Тва са 15 апартамента за военните ан месец, примерно. *** умрелото правителство!
7
12
 
46
 
! Отговори
АТ преди 13 години
Не така бе БСП!Цеилия МС бараб с депутатите на ГЕРБ на кораба и да не се връщат в БЪЛГАРИЯ!
6
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо БСП не подари на държавата предизборно нова фрегата.Или няколко.Парите не са проблем-във Виена коклкото искаш.....