БСП: Не на "Дръзки" в Либия

Фрегатата е раздрънкана, твърди червен депутат
Обновена: 14 апр 2011 10:05 | 14 апр 2011 10:02,
116
БСП: Не на "Дръзки" в Либия
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

"Решението за изпращането на фрегатата „Дръзки” в Средиземно море бе взето, въпреки че от НАТО не беше пристигнало такова специално изискване", обяви в парламента червеният депутат Атанас Мерджанов.

По думите му решението за изпращането й е станало, без Министерството на отбраната да запознае правителството с незадоволителното състояние на фрегатата и без да е бил уведомен президентът Георги Първанов.

Още по темата

"Министърът извърши скандално прекрояване на бюджета. Участието на фрегатата ще лиши много дейности за 2011 г. от финансиране", посочи Мерджанов при дебатите по приемане на Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България за 2010 г.

Според него в МО е била извършена истинска политическа чистка.

"Новото ръководство на МО, и при ръководството на Николай Младенов, и при ръководството на сегашния министър Ангелов, доведоха до напускането на директора на Военна полиция, началника на направление „Маркетинг и анализи” и много експерти от министерството", подчерта Мерджанов.

"Ще има ли сили сегашното ръководство на МО да се справи с тежките реалности?", попита депутатът.

"Откъде ще дойдат 2 млрд. лева, каква е обвързаността им с бюджета. Прави впечатление, че под ръководството на Аню Ангелов се обезличава и професионалното ръководство на армията. Коалиция за България не може да подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на отбраната", заключи депутатът от левицата.

"Когато говорим за национална сигурност, трябва да имаме национално отговорно поведение въпреки политическите ни пристрастия", отвърна му шефката на Комисията по европейски въпроси Моника Панайотова.

Тя посочи, че целите на МО са съобразени с наличните ресурси.

"Прави се цялостна реформа, а не такава на парче", отбеляза депутатът.

Според Панайотова има наличие на ангажирано участие в операциите и добро управление на ресурсите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
39
 
! Отговори
Razz преди 13 години
супер зле е таз фрегата...не знам защо въобще решиха да я пращат.
4
11
 
41
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Господа военни,БСП Ви мрази затова говори такива работи.Работа,очакванията и мерката на всеки професионален военне е да участва ,ако не в бойни действия,то поне в такива по-релани учения,в които ще участва Дръзки.В България много партиини хора мразят българския народ!
3
2
 
68
 
! Отговори
zz преди 13 години
Министър Ангелов , защо толкова време е необходимо за приготовлението на фрегата -Министърът отговорил : '' Как защо ??? За да укрепнат гребците ''
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PA SA OBADIHA NEPODGOTVENI
1
6
 
61
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Kaдафи е усетил дебелия и е подкупил тия от БСП да съботират мисията на междугалактическия ни боен планетоид...