181 км мрежа ще ни пази от турските говеда

Тя трябва да спре заразените животни от южната ни съседка
Обновена: 21 апр 2011 08:53 | 20 апр 2011 18:18,
308
181 км мрежа ще ни пази от турските говеда
Шапът в село Кости бе пренесен от турски животни. Снимка: Булфото

181 км ще бъде защитната мрежа по границата ни с Турция.

На заседанието си днес, министрите взеха решение за изграждане на  съоръжението заради разпространението на шапа, съобщиха от правителствена пресслужба.

Оградата трябва да спре преминаването на диви и селскостопански животни между двете държави.

В момента мрежа има само на 28,5 км. от общата дължина на границата с Турция, която е 209,5 км.

Тя обаче също е в лошо състояние и затова ще бъде направен ремонт.

Новата ограда ще е по оставащата дължина - 181 км по границата, като ще минава през три области – Бургас, Ямбол и Хасково.

Затова областните управители ще възлагат самостоятелно изграждането й. То трябва да приключи не по-късно от октомври т.г., защото вирусът на шап се разпространява по-лесно при по-ниски температури.

Финансирането ще е от Министерство на финансите. Ведомството ще предостави на правителството техническите спецификации за изграждане на граничната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
0
 
! Отговори
<> преди 12 години
КаЗанЛък!!!:)))))))
293
0
 
4
 
! Отговори
до 240 преди 13 години
дължиш свободата си на 150 000 руснаци умрели в тая война...щото колкото и да са *** Турците ... Руснаците особено при плевен дават 2 пъти повече жертви във войната...
292
0
 
2
 
! Отговори
до 296 преди 13 години
Ти за тоя коментар колко време отдели за да го измислиш? Сигурно доста, защото го смяташ за ценен и си го имаш копиран. Всеки ден го постваш по някалко пъти. Поне промени нещо в него за разнообразие.
291
1
 
2
 
! Отговори
до 296 преди 13 години
Твоят пост ме подсети за нещо:)))))))Живял съм в общежитие в Русия с турски семейства. Само моето беше българско. Дълъг коридор с много квартири, но........ тоалетна, умивалня и баня общи. Тоалетната и банята са една срещу друга в края на коридора. Турците ходеха до 00 винаги с някакви шишета, но...... никога не влизаха да си измият ръцете.Между другото, както много българи и аз съм възпитан от малък да се подмивам. Просто хигиена и въпрос на избор. Но ръцете си мия:)))))
290
0
 
3
 
! Отговори
към 296 преди 13 години
Моите страхопочитания към кръвожадната и хипер-ксенофобска история на народа, към който прадедите ти са се присъединили може би някога. |И точно тази история ви отличава, а не митовете за хигиена, алкохол и т.н. Ако си толкова "правоверен" не би трябвало да използваш и прибори за хранене, както и тоалетна хартия. Доста "чистоплътни" учители си имате на Изток - отмие си фекалиите с ръце и после маа от общата тава пак с ръце.
289
9
 
3
 
! Отговори
турчин преди 13 години
Злобарите пишещи и живеещи в европейския ***,имунната им система отслабнала поради прекомерната употреба на алкохол.Мазни и нечистоплътни поради повишената употреба на свинско.Жените им практикуващи най древния занаят поради финансова задлъжнялост.И ако това е висок стандарт...напротив,наличие на кухо пространство в мозъка.Що ли магистралата се строи от фирми с чуждо наименование.Що ли къртицата за метрото,внос от Германия имаше надпис на турски...Осъзнайте се кухи кратуни в 21век национализма
288
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
giavurite sa nai smotanoto bedno i ne6tastno pleme...te sa robi po rojdenie...
287
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прекаленото висене на компютъра е вредно. Но какво да правиш като току-що пускам тв, по-точно БТВ и пак едни сълзливи, със забрадки, на *** приказват. Аве, не мога да ги понасям. Тая телевизия трябва да бъде затворена изцяло.
286
1
 
2
 
! Отговори
до 291 преди 13 години
Ти прегледай пост 264, пък после се чуди защо съм изперкал. И в България турските *** са шапосани.
285
1
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
ми правилно са го написали хората, от турските *** ще ни пази:) то от оная страна на границата има само *** и е крайно време да се огради обора :)))
284
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
Ама народа верно е изперкал - тотално!Но и заглавията от ДНЕС ги измислят умишлено тенденциозно и се чудя доколко това е съобразно законите и Конституцията ...Само се замислете - "мрежа ще ни пази от турските *** ..."Абе хора - написано е в буквалния смисъл, какъв Левски, какъв Димитър Общи, какъв Мехмед II???Какво общо имат тези личности с говедата?
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Last OTTOMAN^S Що се отнася до така нареченото "дело против Левски". Нито българите са били 10 души, нито турците, както пишеш. Къде е имало такива съдилища? Това да не е Америка днешно време? Имало е четирима българи. Това са Иванчо Хаджипенчович, Мано Стоянов, Петър Тодоров Желявеца и Мито Каймакчийски. И е комунистически мит, че те са виновниците за смъртта на Апостола, защото били чорбаджии. Те правят всичко възможто за неговото освобождаване. И се "облягат" на чл. 55 , чл. 56 и чл.174. от тогавашните закони. Чл. 55 , чл. 56 (за подбудителсто към въоръжен бунт) предвиждат резултативна форма. То ест- ако обвиняемият е подбуждал към въоръжено въстание, то трябва да е осъществено и той да носи отговорност наравно с тази на извършителите, които е подбуждал. А Левски е агитирал за въстание, но тъй като то още не е избухнало, то не носи никаква отговорност. Що се отнася за чл. 174 - той е за предумишленно убийство. Този член обаче предвижда принудителен каторжен труд до 15 години, но не и смърт! Освен това убийството за което е съден( става въпрос за калфата на един чорбаджия) не е предумишлено и не е доказано като такова. То ест смъртната присъда срещу Васил Левски е в противоречие дори с действащото наказателно право в османската империя!Турците в съда искат смъртта на Апостола, българите са против. Така комисията отказва да се съгласи с протокола и принуждава султана сам да издаде заповед за смъртно наказание.ТАКА ЧЕ, НЕ СОФИЙСКИЯТ СЪД ОСЪЖДА ЛЕВСКИ НА СМЪРТ, А СУЛТАНЪТ!!!!!!!По късно турските власти разпространяват слухове че Левски е искал помилване от Султана. Такова твърдение е абсолютно нелепо и лишено от здрав смисъл. Тъй като Сулатана се е страхувал от дейноста на Левски и именно той издава заповед за смъртна присъда, фактически без истински съд и присъда. Защото това не е съд, а камисия.А с това, че Левски е искал да става мюсюлманин направо цепиш, брато.Я кажи, кой ти проми мозъчната гънчица и ти втълпи тия антибългарски нещица?Ходжата или даскалът в ислямското "училище"? Питам, защото съм чувал и още по-нелепи неща от такива като тебе.
282
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Last OTTOMAN^S Това ,дето си го писал са глупости. П. Хитов умира в Русе на 22.03.1918 г., Ф. Тотю на 23.03.1907-а в Две Могили, русенско. Каква чокойка, какви пари? А за смъртта на Ботев има много спекулации. За мен едно е ясно. Който е взел парите за главата му е неговият убиец. А парите, отоманчо, ги вземат група черкези от околните села, които са били в ги потеря.Верно е че Д. Общи загива смело, но преди това разкрива на съда много съзаклятници. Целта му е била като се види колко са много, съдът да е неспособен да накаже всички. Но свидетелствата на много от тия хора сочат за главен виновник Левски. Целта му е делото да се гледа като политическо. Имай впредвид, че Левски не е съден като политически престъпник, а като криминален. Всичко, което си писал е лъжа.
281
1
 
7
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
а мрежата кой ще я пази от *** ????
280
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заглавието кърти!!! :)))
279
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
официално е доказано и е записано във византийските хроники,че Мехмед II ,който завладява Константинопол е бил бил бисексуаленсигурно е ходил с цвете зад ушенцето...ама какво друго да е...той е *** между кюрди от Анадола и сръбски маймуни...а иначе е турчин:)))))
278
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
ще имате да чакате да станем малцинство,***:))))*** кюрди
277
0
 
1
 
! Отговори
До 282 преди 13 години
Не античен австриец е :)
276
0
 
1
 
! Отговори
железу преди 13 години
Значи 181 км. телена мрежа от границата ще бъде изкупена във вторични суровини. Пък после Държавата не се била борила срещу безработицата и обезселяването ;)
275
2
 
1
 
! Отговори
The MAKEDONEC преди 13 години
Abe *** neli e bugarin ??