181 км мрежа ще ни пази от турските говеда

Тя трябва да спре заразените животни от южната ни съседка
Обновена: 21 апр 2011 08:53 | 20 апр 2011 18:18,
308
181 км мрежа ще ни пази от турските говеда
Шапът в село Кости бе пренесен от турски животни. Снимка: Булфото

181 км ще бъде защитната мрежа по границата ни с Турция.

На заседанието си днес, министрите взеха решение за изграждане на  съоръжението заради разпространението на шапа, съобщиха от правителствена пресслужба.

Оградата трябва да спре преминаването на диви и селскостопански животни между двете държави.

В момента мрежа има само на 28,5 км. от общата дължина на границата с Турция, която е 209,5 км.

Тя обаче също е в лошо състояние и затова ще бъде направен ремонт.

Новата ограда ще е по оставащата дължина - 181 км по границата, като ще минава през три области – Бургас, Ямбол и Хасково.

Затова областните управители ще възлагат самостоятелно изграждането й. То трябва да приключи не по-късно от октомври т.г., защото вирусът на шап се разпространява по-лесно при по-ниски температури.

Финансирането ще е от Министерство на финансите. Ведомството ще предостави на правителството техническите спецификации за изграждане на граничната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
4
 
! Отговори
......! преди 13 години
Алелуя-най-после! Ако си върнат и мините - още по-добре......!
273
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A кой ще ни пази от говедата от ГЕЙБ?
272
4
 
18
 
! Отговори
S преди 13 години
България Над Всичко! Останалото е ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!
271
0
 
5
 
! Отговори
До OTTOMAN^S преди 13 години
Такива като теб знаеш ли какво ги правя? Питай "роднините" си от Варненско как им е халката
270
0
 
2
 
! Отговори
276 преди 13 години
Исках да кажа, че си миехме ръцете от вани, сложени за тая цел.
269
0
 
2
 
! Отговори
до 270 преди 13 години
помни сеНещо ме обърка. Нима сега няма дезинфекционни заграждения. Помня като малък, че съм виждал село на което на всички пътища /и черните/ бяха направили едни бетонни корита. Май бяха пълни с хлорна вар и вода/. Камиони, трактори, каруци минаваха през тях. И нас, децата от града, на излизане ни накараха да си измием добре ръцете със същото. Бяха ги сложили специално с тая цел - за миене на ръце. Пиле не можеше да прехвръкне. И тогава избиваха животни, но май само заразени.
268
10
 
2
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 13 години
stom moeto e lija kide sa grobovete na tia gauri bre 2030 bulgari v maltsinstvo elate na huya na pasatahe he he
267
2
 
4
 
! Отговори
до 264 преди 13 години
Много лъжеш,Димитър Общи е обесен на 10 януари,а Васил Левски е на 18 февруари.Как ти се струва,според теб има ли един ден разлика между обесването на двамата? А и за другите неща силно се съмнявам,че са истина.Истината е,че ти си един турски измекярин.
266
7
 
3
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 13 години
do 266,267tova e vzeto ot zapiski po bulgarskite viztaniya na zahari stoyanovne go napisah az vzeh go ot vas bulgarski sinarodnik
265
2
 
0
 
! Отговори
247 ? ало преди 13 години
Пр,ател, ходил ли си скоро на сексопсихолог? Май нещо ти се иска, та пишеш тия дълги замотани, мъгляви тиради със садо-мазо-ексхибиционистичен фасон, и си мечтаеш да си на мястото на султана. Пфю, що ненормален свят се развъди!
264
1
 
8
 
! Отговори
Граничар преди 13 години
Айде хаирлия да е - таз година мрежа, догодина кльон !
263
2
 
7
 
! Отговори
помни се преди 13 години
Не знам мрежи ли ще помогнат, снайперисти ли! Но едно знам - такъв идиотизъм да се избиват здравите животни, за да сме се предпазели от шап, може да се случи само у нас. Дори преди 60 години се слагаха дезинфекционни прегради, предпазваха се или се лекуваха животните, но да се избиват масово - нямаше такъв грях! Но най-големият грях е, че поредният *** нашенски е махнал 200 километровите мрежи, както махна и армията - защото България нямало от какво да се пази. Е, и това ако не е дебилизъм ...
262
1
 
1
 
! Отговори
247 преди 13 години
Абе човек ти уби коня,отдавна не съм се смял така.Ти си готов писател,талант.Браво.
261
0
 
1
 
! Отговори
до 247 преди 13 години
Абе човек,ти уби коня.Отдавна не съм се смял така,ти си завършен писател,талант.Браво.
260
2
 
4
 
! Отговори
до 264 преди 13 години
5% от написаното е вярно - имената на хората. Пък и не щем информация от човек, написал така дълго нещо без нито една точка или запетая.А, ака държиш, че е вярно дай източника на информация. Или е местният ходжа или "учителят" в ислямското училище.
259
3
 
4
 
! Отговори
До 264 преди 13 години
Много си малък да плюеш толкова нависоко! Пада върху тебе! Пишеш под различни никове за да каляш народа и героите ни но усилията ти са напразни! Жалък си агарянино!
258
1
 
2
 
! Отговори
друг преди 13 години
Тия колко "по грешка" животни ще избиятза банкети е друг въпрос, да им е на здраве!да изпратят по някоя мръвка
257
13
 
5
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 13 години
Дааа Революционерите Нашите днешти национални герои Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски иА какво се крие за тях По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари за още оръжие Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и дпокойно в Браила до дълбоки старини ХристоБотев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си както и Димитър синът на жена му от първия и брак Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България След това историята се знае Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото Убива с кама и 12 годишно дете Участва в обир на държавната хазна Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето И Левдски приема От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 -*** от българите ЗА гласуват всичките 10 Левски отчаят и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удри главата в стените на килията Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива И Левски от Ловеч я изпраща В Браила посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски Въпрос на време е било кога ще го заловят В съда на масата Левски учудено вижда архивата която е пратил на Каравелов Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание дори си взима и жена Райна Княгиня Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович
256
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"И снайперисти ще борят шапа по границата". Тая статия беше от вчера. Днес мрежа ще слагат. Много бързо си менят идеите. Аз съм за снайперистите. `Квото припари - в челото. Особено на два крака.
255
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четох коментарите преди и един написал, че турците владеели над 25 народа.И колко от тия народи сега ги обичат? Когато празнуваха 1000 години от основаването си искаха да е под патронажа на ООН, но накои страни се възпротивиха. Най-много против бяха Сирия и Ливан. Учудих се, защото тези страни са мюсюлмански и нали уж се поддържали. После разбрах, че турците навсякъде са били все ***, както е написано горе в статията.